|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 12:00:51   
Čebel@
no,naj najprej povem da sem popolnoma zelena na področju kuhanje,se učim in z veseljem kuham...sem se pa za letos odločila,da jaz naredim božično kosilo in sem najprej prišla po nasvete k vam,potem grem pa k taščiuser posted image

torej:
-za kosilo bi dala pečt mrežno pečenko(kupljeno pri mesarju)-a se da le na pekač,ali je treba s čim namazati?koliko časa se peče?
-zraven bi dala par beder-lahko kar zraven pečenke?
-kaj pa korenje,kako ga pripravim in kdaj ga dodam k mesu?
-potem bi kot prilogo naredila pohano cvetačo-se surova povalja v moki,jajcu in drobtinah?
-pa še recept za riževo solato bi prosilauser posted image

če se še kaj spomnim,pa dopišemuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 12:12:05   
kristinaj
zakaj pa bedra, če imaš že pečenko???!!!

kaj pa krompir!!!!

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 12:25:07   
urška76
Bedra lahko daš k pečenki, samo kasneje, ker so hitreje pečena (predvidevam, da ne bo kaka mala pečenkica).
Korenje dodam jaz ponavadi kar takoj, ampak samo za okus enega, je ga ne nihče (edino, če dam še malo kolerabe, pa potem s skokom od pečenke zmiksam, dodam malo zenfa in naredim omako).
Cvetačo je pa fino na hitrco prevret (je potem hitreje in lepše ocvrta), samo moraš pazit, da je ne skuhaš preveč, da ni premehka.
Za riževo solato pa skuhaš riž, potem pa notri po želji mečeš kuhano zelenjavo, pa majonezo in kislo smetano. Na kulinariki je sigurno kak fajn recept.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 12:25:10   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

zakaj pa bedra, če imaš že pečenko???!!!

kaj pa krompir!!!!
dane bo premalouser posted image
ja,ampak krompir znam naredituser posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 12:31:42   
Anonimen
Moj dragi mrežno pečenko (obvezno od Meso Kamnik) v alu-folijo zavije in jo med pečenjem na vsake tolko razvije in zaliva s pomarančnim skokom, čisto na koncui jo pa odvije in grill vklopi, da se skorjica hrustljavo zapeče ... ma je božanska.

< Sporočilo je popravil Otika -- 20.12.2010 12:32:35 >

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 17:30:55   
pelin
user posted image user posted image no, smo jo ravno danes imeli...pri nas jo pečemo tako, da jo skupaj  z goro korenja, graha in krompirja  zbašemo  v pečico...pustimo, da se vse skupaj nekaj časa peče , potem obilno  zalijemo z mešanico belega vina in vode, ter spet pečemo, dokler se zadeva čisto ne povre in se pečenkica hrustljavo zapeče...mmm...dobro..zame je the best zelenjava , ki je zraven....meso, bi zaradi mene lahko prodaliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 17:33:15   
jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

no,naj najprej povem da sem popolnoma zelena na področju kuhanje,se učim in z veseljem kuham...sem se pa za letos odločila,da jaz naredim božično kosilo in sem najprej prišla po nasvete k vam,potem grem pa k taščiuser posted image

torej:
-za kosilo bi dala pečt mrežno pečenko(kupljeno pri mesarju)-a se da le na pekač,ali je treba s čim namazati?koliko časa se peče?
-zraven bi dala par beder-lahko kar zraven pečenke?
-kaj pa korenje,kako ga pripravim in kdaj ga dodam k mesu?Lahko
-potem bi kot prilogo naredila pohano cvetačo-se surova povalja v moki,jajcu in drobtinah? NE! prej jo skuhaš
-pa še recept za riževo solato bi prosilauser posted image

če se še kaj spomnim,pa dopišemuser posted image
Srečno

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 20:38:46   
PinaNina
Mrežna pečenka, najbolje da vprašaš mesarja, ti bo povedal glede na težo tam cca. eno uro na cca. 170C. Bedraca, bi jaz na tvojem že večer prej nasolila, popoprala, mal česna in rdeče paprike čez dala in toliko olja, da so bedra premazala, vmes jih malo premešaj, tako bodo bolj slastna- osoljena čez in čez. Pečt jih bi dala tam mal pred polovico pečenja. Jaz dam na pladen malo vode (da ni toliko mastno, da je malo soka, da vmes prelijem pečenko in obrnem)in malo maščobe.
Korenje lahko narežeš na kolobarje v osoljeni vodi pokuhaš in zabeliš z drobtinicam.
Cvetačo razdeli na večje rozetke in jih malo pokuhaj v osoljeni vodi (cca. 3-5 minut). Potem pa mokca, jajček in drobtine.
Zraven še zeleno solato.

Riževa- nekako tako, skuhan ohlajen riž (za bolj pocato okrogel riž, za manj pocasto-. razkuhano dolgozrnat riž). Dodamo iz pločevinke rdeč- kidney fižol, narezane kisle kumarice, koruzo, če imate radi šampione v kisu, popečene bučke, kuhan korenje (baby), kuhano cvetačo. Začiniš kot zeleno solato brez olja, + s poprom in majonezo. Zelenjavo malce prilagajaš. Morda koščke poli salame. Enako gre makaronova.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
20.12.2010 23:19:37   
Pokora
Pohana cvetača - jaz je pa nikoli ne pokuham, ker ima ful boljši okus če jo samo ocvreš. Pomembno je samo da jo natrgaš na manjše cvetke in se čisto lepo prepeče.

(odgovor članu PinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
21.12.2010 11:23:26   
ronja
torej:
-za kosilo bi dala pečt mrežno pečenko(kupljeno pri mesarju)-a se da le na pekač,ali je treba s čim namazati?koliko časa se peče?

Pekač če se zelo bojiš, da se bo prijelo, čisto na rahlo namaži z oljem, sicer je pa tista "mrežica" iz masti in se ne bi smello prav preveč prijet. Peče se pa okoli uro, verjetno, odvisno od velikost...
-zraven bi dala par beder-lahko kar zraven pečenke?
Lahko.
-kaj pa korenje,kako ga pripravim in kdaj ga dodam k mesu?
Lahko ga ostrgaš, narežeš na kolute in daš k mrežni pečenki: če hočeš zelo mehkega in je korenje domače, ga boš morala dat kar kmalu ali pa celo skupaj s pečenko. Če je korenje kupljeno, sploh če je Nizozemsko (ne moreš zgrešit - tisti, ki so vsi enaki - lubi pravi, da so "fašisti" (ker so vsi po kalupu;), potem bo pa zelo hitro gotovo, ker tam je skoraj sama voda in bolj malo vlaknin, ki bi rabile čas, da se zmehčajo. Korenje iz taščinega bio vrta kuham/pečem vsaj še 1x dlje, pa ne bo nikoli tako razpacano (čisto mehko).
-potem bi kot prilogo naredila pohano cvetačo-se surova povalja v moki,jajcu in drobtinah?
Ja, jaz vedno kar surovo povaljam, saj ko cvreš v olju, se ravnoprav zmehča (mi imamo radi bolj "al dente" zelenjavo;). meni se zdi, da ima tako boljši okus, ni vse razpacano in še manj dela je (win-win-win situation;).
Veliko sreče!

PS: kaj pa sladkarija?


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
21.12.2010 12:32:42   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

PS: kaj pa sladkarija?

svak je slaščičar tko da bo on zrihtal slaščice,jaz bom dala na mizo le marmorni kolač in pa potico

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
21.12.2010 12:33:10   
Čebel@
punce najlepša vam hvala za pomoč-super steuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
21.12.2010 17:37:45   
pelin
oooh, kako bi jaz zdajle eno goro pohane cvetače user posted image , pa kakšna bučka zraven ali pa melancana tudi ne bi bla slaba....mmmm...so me spet sami lušti...eh...tisti dnevi v mesecu...pa to je že za na drug forum....user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
21.12.2010 18:53:03   
Čebel@
pelin sploh ne govori-jaz bi v tej nosečnosti samo pohanje jedlauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-)
25.12.2010 16:57:19   
Čebel@
naj se vam še enkrat zahvalim za pomočuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......kosilo je super ratalouser posted image user posted image user posted image ....sta se svakinja in tašča hecale,da sem uradno sprejeta med gospodinjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPT: Goveji biftek za nosečnice in malčke
Biftek (tatarski biftek) je narejen iz surovega mesa, zato naj bi se ga nosečnice izogibale, pa tudi za malčke ni najbol...
Ta živila so nevarna za otroke, mlajše od ...
video
Pri nekaterih živilih velja biti previden, ko gre za mlajšega otroka, saj predstavlja tveganje za zadušitev. Preverite, ...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?