ronja -> RE: rabim vašo pomoč pri kuhanju kosila:-) (21.12.2010 11:23:26)
|
torej: -za kosilo bi dala pečt mrežno pečenko(kupljeno pri mesarju)-a se da le na pekač,ali je treba s čim namazati?koliko časa se peče? Pekač če se zelo bojiš, da se bo prijelo, čisto na rahlo namaži z oljem, sicer je pa tista "mrežica" iz masti in se ne bi smello prav preveč prijet. Peče se pa okoli uro, verjetno, odvisno od velikost... -zraven bi dala par beder-lahko kar zraven pečenke? Lahko. -kaj pa korenje,kako ga pripravim in kdaj ga dodam k mesu? Lahko ga ostrgaš, narežeš na kolute in daš k mrežni pečenki: če hočeš zelo mehkega in je korenje domače, ga boš morala dat kar kmalu ali pa celo skupaj s pečenko. Če je korenje kupljeno, sploh če je Nizozemsko (ne moreš zgrešit - tisti, ki so vsi enaki - lubi pravi, da so "fašisti" (ker so vsi po kalupu;), potem bo pa zelo hitro gotovo, ker tam je skoraj sama voda in bolj malo vlaknin, ki bi rabile čas, da se zmehčajo. Korenje iz taščinega bio vrta kuham/pečem vsaj še 1x dlje, pa ne bo nikoli tako razpacano (čisto mehko). -potem bi kot prilogo naredila pohano cvetačo-se surova povalja v moki,jajcu in drobtinah? Ja, jaz vedno kar surovo povaljam, saj ko cvreš v olju, se ravnoprav zmehča (mi imamo radi bolj "al dente" zelenjavo;). meni se zdi, da ima tako boljši okus, ni vse razpacano in še manj dela je (win-win-win situation;). Veliko sreče! PS: kaj pa sladkarija?
|
|
|
|