|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosena kaša
14.3.2007 11:32:00   
bamby




Imate kakšne ideje, kako jo pripraviti? Mama mi jo je namreč prinesla eno veliko vrečo.

Na RR sem našla recepta za juho. Morda kakšen nasvet, kako jo pripraviti kot prilogo? Pa koliko časa jo je potrebno kuhati, morda prej kaj namakati?

Nikoli je še nisem delela, zato res ne vem nič o njeni pripravi.

Vnaprej pa se že zahvaljujem za nasvete.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosena kaša
14.3.2007 11:39:47   
Anonimen
Pečena kaša z bučkami
1/2 kg dobro oprane prosene kaše
1 l mleka
3/4 rumenih bučk za pečenje
sol
3-4 žlice sladkorja
5 dag margarine
natrgana lim.lupinica

Kašo zakuhaj v vrelo mleko in na pol skuhaj.Ohladi.Bučke očisti pečk in postrži kar je mehkega
in speci v pečici.Pečeno pretlači,prideni kašo,sol,sladkor,margarino,lim.lupinico.Vse stresi v pomazan
pekač in zlato rumeno zapeci.Pečeno potresi s sladkorjem.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosena kaša
14.3.2007 11:40:01   
Anonimen
Ne rabiš je nič namakat.
Tu je še bilo govora o kaši.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1217722&mpage=1&key=PROSENA%2CKA%8AA&#1217817

DRgače pa sem si jaz včeraj za večerjo skuhala mlečno proseno kašo (v riževem mleku zaradi diete, ti pa lahko v navadnem), ko je bila kuhana, sem naribala en jabolk in pol banane, začinila  s cimetom in vse skupaj vsula v kuhano mlečno kašo. Dodaš lahko še sladkor ali med, po žellji.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosena kaša
14.3.2007 11:49:45   
al1*
Lahko narediš tako kot rižev narastek, le da riž zamenjaš z proseno kašo.

_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosena kaša
14.3.2007 12:25:08   
klavdijas
Men je ful dobro :

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5599

Lep pozdrav,

       Klavdija 

       

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosena kaša
14.3.2007 14:48:38   
Jessy
Kakšno naključje! Tudi meni je moja mama prinesla eno veliko vrečo prosene kaše. user posted image user posted image user posted image  A imava morda isto mamo? user posted image user posted image user posted image

Jaz sem jo pa največkrat jedla z jogurtom.


Proseno kašo sem skuhala v slani vodi in kuhala po potrebi (vmes večkrat probala), potem pa sem odcedila, dobro sprala z vodo, dala v plastično posodo in v hladilnik. Tako sem imela kašo vedno na zalogi za takojšnjo uporabo.
Sem pa dala nekaj žlic kaše, zrezala nekaj jabolka, kakšen kos banane ali drugega sadja, čez vse to pa prelila jogurt (men je bil najboljši Ego) in potem to premešala in hrustala. Full dobro!


(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosena kaša
17.3.2007 20:47:16   
Jessy
Sem naredila danes tisto kašo, ki jo je svetovala klavdijas, le da sem jo malce spremenila,
dodala sem 3 jajca (iz beljakov sem naredila sneg).

Je pa zelooo dobro in je že izginilo! user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosena kaša
18.3.2007 13:34:10   
bamby




Jessy, bom mogla tudi jaz to probat. Sliši se res slastno.

Glede mame pa...user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosena kaša
19.3.2007 13:43:34   
Dream
Sama sem jo zelo rada jedla kuhano v mleku, zraven pa sem dodala še kakšno pest rozin. Super zajtrk ob vikendih...

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!
Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?