prosena kaša (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


bamby -> prosena kaša (14.3.2007 11:32:00)





Imate kakšne ideje, kako jo pripraviti? Mama mi jo je namreč prinesla eno veliko vrečo.

Na RR sem našla recepta za juho. Morda kakšen nasvet, kako jo pripraviti kot prilogo? Pa koliko časa jo je potrebno kuhati, morda prej kaj namakati?

Nikoli je še nisem delela, zato res ne vem nič o njeni pripravi.

Vnaprej pa se že zahvaljujem za nasvete.







Anonimen -> RE: prosena kaša (14.3.2007 11:39:47)

Pečena kaša z bučkami
1/2 kg dobro oprane prosene kaše
1 l mleka
3/4 rumenih bučk za pečenje
sol
3-4 žlice sladkorja
5 dag margarine
natrgana lim.lupinica

Kašo zakuhaj v vrelo mleko in na pol skuhaj.Ohladi.Bučke očisti pečk in postrži kar je mehkega
in speci v pečici.Pečeno pretlači,prideni kašo,sol,sladkor,margarino,lim.lupinico.Vse stresi v pomazan
pekač in zlato rumeno zapeci.Pečeno potresi s sladkorjem.




Anonimen -> RE: prosena kaša (14.3.2007 11:40:01)

Ne rabiš je nič namakat.
Tu je še bilo govora o kaši.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1217722&mpage=1&key=PROSENA%2CKA%8AA&#1217817

DRgače pa sem si jaz včeraj za večerjo skuhala mlečno proseno kašo (v riževem mleku zaradi diete, ti pa lahko v navadnem), ko je bila kuhana, sem naribala en jabolk in pol banane, začinila  s cimetom in vse skupaj vsula v kuhano mlečno kašo. Dodaš lahko še sladkor ali med, po žellji.




al1* -> RE: prosena kaša (14.3.2007 11:49:45)

Lahko narediš tako kot rižev narastek, le da riž zamenjaš z proseno kašo.




klavdijas -> RE: prosena kaša (14.3.2007 12:25:08)

Men je ful dobro :

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5599

Lep pozdrav,

       Klavdija 

       




Jessy -> RE: prosena kaša (14.3.2007 14:48:38)

Kakšno naključje! Tudi meni je moja mama prinesla eno veliko vrečo prosene kaše. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A imava morda isto mamo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz sem jo pa največkrat jedla z jogurtom.


Proseno kašo sem skuhala v slani vodi in kuhala po potrebi (vmes večkrat probala), potem pa sem odcedila, dobro sprala z vodo, dala v plastično posodo in v hladilnik. Tako sem imela kašo vedno na zalogi za takojšnjo uporabo.
Sem pa dala nekaj žlic kaše, zrezala nekaj jabolka, kakšen kos banane ali drugega sadja, čez vse to pa prelila jogurt (men je bil najboljši Ego) in potem to premešala in hrustala. Full dobro!





Jessy -> RE: prosena kaša (17.3.2007 20:47:16)

Sem naredila danes tisto kašo, ki jo je svetovala klavdijas, le da sem jo malce spremenila,
dodala sem 3 jajca (iz beljakov sem naredila sneg).

Je pa zelooo dobro in je že izginilo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




bamby -> RE: prosena kaša (18.3.2007 13:34:10)





Jessy, bom mogla tudi jaz to probat. Sliši se res slastno.

Glede mame pa...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]






Dream -> RE: prosena kaša (19.3.2007 13:43:34)

Sama sem jo zelo rada jedla kuhano v mleku, zraven pa sem dodala še kakšno pest rozin. Super zajtrk ob vikendih...




Stran: [1]