|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosena kaša
29.11.2006 22:37:58   
pearl
Malo sem pospravljala in našla proseno kašo, ki ji bo kmalu potekel rok.
Ima katera kakšen dober recept za pripravo jedi lahko tudi peciva iz prosene kaše, nekaj preprostega in hitrega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosena kaša
29.11.2006 22:51:08   
muki1
Pri nas jemo kot sladico proseno kašo s suhimi slivami. Mislim, da skuhaš kašo, sladkor in suhe slive user posted image  Moram vprašati mamo za recept, je pa zelo dobra stvar.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2006 22:59:28   
sašaš
Lahko narediš narastek - delaš enako kot riževega, ampak namesto riža uporabiš kašo. Vmes daš lahko suhe slive, ali rozine, ali pa naribaš jabolka navrhu. Njami! user posted image

Jaz jem tudi kašo kuhano na mleku, ko se malo ohladi pa dodam še kislo smetano. user posted image

Kaj si mi lušte naredila...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2006 6:22:40   
Anonimen
al jo pa skuhaš tako kot mlečen riž. to je nam mami kuhala, ko smo bili še otroci.

druga varianta pa je krapec, za katerega pa ne vem recept. mogoče ti bo kaka prekmurka skočila na pomoč ali pa na internetu najdeš. zgleda pa tako: spodaj je pol cm testa, nad njim je kuhana prosena kaša (skuhana v mleku, sladkano) nad kašo se namažejo mleti orehi (sladki) ali pa kisla smetana vse to se speče (razen kisla smetana se da na koncu, ko je ohlajeno). Najbrž nisem glih veliko v pomočuser posted image

(odgovor članu sašaš)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2006 9:24:41   
pearl
Mišek 13 mmmnjam ful dobra ideja, bom probala. Danes bom nardila samo z mlekom in jabolki Ker mi je bo še nekaj ostalo bom pa  drugič naredila z orehi.
Za krapca bi prosila recept, če ga ima katera, pa grem še malo netu pogledat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2006 10:01:01   
Anonimen
Krapec, sem glih kar mami kontaktirala, ampak ona to vedno od uča naredi, zato nimam nič meric napisanih

Testo: mehka bela (lahko tudi ajdova) moka, sol, kvas (narediš v mleku in cukru, da vshaja) in malo olja. Narediš čist navadno testo, količinsko pa toliko, da ko razvaljaš, mora bit pol cm debelo.

Kaša: skuhaj jo v mleku, sladkaš in ko je kuhana  in ohlajena vmešaš 1-2 rumenjaka (isto kot pri riževem narastku, kaša ne sme biti preveč tekoča)

Orehi: mlete orehe posladkaš in vmešaš beljak

Daš pečt in ko je ohlajeno, lahko še zmeraj po želji tudi kislo smetano namažeš po vrhu

Krapec se lahko dela tudi z rižem ali pa samo s skuto. Pravtako lahko tudi ajdovo moko uporabiš. Mislim, da je izključno prekmurska jed

(odgovor članu pearl)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2006 23:47:45   
pearl
Sem spekla in pol pekača sama pojedla user posted image . Skuhala sem jo v mleku in sladko smetano, dodala maslo, cimet, pecilni, sladkor, vanili, pa malo naribanih jabolk po vrhu. Ful dobro, pa še v glinastem pekaču sem spekla - tokrat prvič.

Še enkrat hvala za ideje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?