prosena kaša (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pearl -> prosena kaša (29.11.2006 22:37:58)

Malo sem pospravljala in našla proseno kašo, ki ji bo kmalu potekel rok.
Ima katera kakšen dober recept za pripravo jedi lahko tudi peciva iz prosene kaše, nekaj preprostega in hitrega.




muki1 -> RE: prosena kaša (29.11.2006 22:51:08)

Pri nas jemo kot sladico proseno kašo s suhimi slivami. Mislim, da skuhaš kašo, sladkor in suhe slive [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Moram vprašati mamo za recept, je pa zelo dobra stvar.




sašaš -> RE: prosena kaša (29.11.2006 22:59:28)

Lahko narediš narastek - delaš enako kot riževega, ampak namesto riža uporabiš kašo. Vmes daš lahko suhe slive, ali rozine, ali pa naribaš jabolka navrhu. Njami! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz jem tudi kašo kuhano na mleku, ko se malo ohladi pa dodam še kislo smetano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kaj si mi lušte naredila...




Anonimen -> RE: prosena kaša (30.11.2006 6:22:40)

al jo pa skuhaš tako kot mlečen riž. to je nam mami kuhala, ko smo bili še otroci.

druga varianta pa je krapec, za katerega pa ne vem recept. mogoče ti bo kaka prekmurka skočila na pomoč ali pa na internetu najdeš. zgleda pa tako: spodaj je pol cm testa, nad njim je kuhana prosena kaša (skuhana v mleku, sladkano) nad kašo se namažejo mleti orehi (sladki) ali pa kisla smetana vse to se speče (razen kisla smetana se da na koncu, ko je ohlajeno). Najbrž nisem glih veliko v pomoč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pearl -> RE: prosena kaša (30.11.2006 9:24:41)

Mišek 13 mmmnjam ful dobra ideja, bom probala. Danes bom nardila samo z mlekom in jabolki Ker mi je bo še nekaj ostalo bom pa  drugič naredila z orehi.
Za krapca bi prosila recept, če ga ima katera, pa grem še malo netu pogledat.




Anonimen -> RE: prosena kaša (30.11.2006 10:01:01)

Krapec, sem glih kar mami kontaktirala, ampak ona to vedno od uča naredi, zato nimam nič meric napisanih

Testo: mehka bela (lahko tudi ajdova) moka, sol, kvas (narediš v mleku in cukru, da vshaja) in malo olja. Narediš čist navadno testo, količinsko pa toliko, da ko razvaljaš, mora bit pol cm debelo.

Kaša: skuhaj jo v mleku, sladkaš in ko je kuhana  in ohlajena vmešaš 1-2 rumenjaka (isto kot pri riževem narastku, kaša ne sme biti preveč tekoča)

Orehi: mlete orehe posladkaš in vmešaš beljak

Daš pečt in ko je ohlajeno, lahko še zmeraj po želji tudi kislo smetano namažeš po vrhu

Krapec se lahko dela tudi z rižem ali pa samo s skuto. Pravtako lahko tudi ajdovo moko uporabiš. Mislim, da je izključno prekmurska jed







pearl -> RE: prosena kaša (30.11.2006 23:47:45)

Sem spekla in pol pekača sama pojedla [sm=smiley6.gif]. Skuhala sem jo v mleku in sladko smetano, dodala maslo, cimet, pecilni, sladkor, vanili, pa malo naribanih jabolk po vrhu. Ful dobro, pa še v glinastem pekaču sem spekla - tokrat prvič.

Še enkrat hvala za ideje.




Stran: [1]