Anonimen -> RE: prosena kaša (30.11.2006 10:01:01)
|
Krapec, sem glih kar mami kontaktirala, ampak ona to vedno od uča naredi, zato nimam nič meric napisanih Testo: mehka bela (lahko tudi ajdova) moka, sol, kvas (narediš v mleku in cukru, da vshaja) in malo olja. Narediš čist navadno testo, količinsko pa toliko, da ko razvaljaš, mora bit pol cm debelo. Kaša: skuhaj jo v mleku, sladkaš in ko je kuhana in ohlajena vmešaš 1-2 rumenjaka (isto kot pri riževem narastku, kaša ne sme biti preveč tekoča) Orehi: mlete orehe posladkaš in vmešaš beljak Daš pečt in ko je ohlajeno, lahko še zmeraj po želji tudi kislo smetano namažeš po vrhu Krapec se lahko dela tudi z rižem ali pa samo s skuto. Pravtako lahko tudi ajdovo moko uporabiš. Mislim, da je izključno prekmurska jed
|
|
|
|