|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosena kaša - nasveti
14.4.2009 21:05:00   
mojcaziga
...kako jo pripraviti na čimveč različnih načinov. Namreč kuham za bolno babico in lahko je le take jedi - preobjedla pa se je že riža in močnika, pa tudi gres je le za silo.  Če imate pa še kak nasvet za kako mlečno jed al pa kaj podobnega, pa kar na plan z recepti

Hvala in lep večer, mojca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosena kaša - nasveti
14.4.2009 21:10:08   
rija
evo....tole sva oboževala jaz in moj papa....

1 enota kaše
3-4 enote mleka
sol

daš v pekač in zapečeš, da se naredi taka rjava skorja povrhu, noter pa mora biti še malo mlečna, torej je pomembno, da daš kar veliko mleka.

potem jo lahko narediš z jabolki...

tole ti prešvercam iz ovitka....

1/4kg kaše, 3/4 l mleka, 5 dag surovega masla, malo soli, 10 dag sladkorja, 1/4 kg jabolk, cimet in vanilin sladkor.

V vrelo mleko, ki smo mu dodali maslo, sol in polovico sladkorja, zakuhamo prebrano in oprano kašo. Med kuhanjem večkrat premešamo. Ko se kaša zgosti, jo potresemo v namazan pekač. Kašo prekrijemo z nastrganimi jabolki, ki smo jih predhodno zmešali s preostalim sladkorjem, vanilin sladkorjem in cimetom. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj C približno pol ure.

tole mam v načrtu sprobat čimprejuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosena kaša - nasveti
15.4.2009 6:47:06   
nuala
Lahko jo kuhano zmešaš s kislo smetano ( ali sadnim jogurtom, ali navadnim ) in naribanimi jabolki ( in rozini )  in preliješ z medom ( cimeto, orehi ).
Ali kuhani dodaš zmečkano banano in malo mleka ( sladkor ali med po želji ).
Lahko narediš pečeno mlečno kašo s suhimi slivami.
Lahko iz nje narediš narastek z jabolki.
Dobra je tudi s prepraženo zelenjavo ( kot kus-kus ).
Lahko jo uporbiš kot zakuho za juho ( korenčkova juha s proseno kašo ).


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?