rija -> RE: prosena kaša - nasveti (14.4.2009 21:10:08)
|
evo....tole sva oboževala jaz in moj papa.... 1 enota kaše 3-4 enote mleka sol daš v pekač in zapečeš, da se naredi taka rjava skorja povrhu, noter pa mora biti še malo mlečna, torej je pomembno, da daš kar veliko mleka. potem jo lahko narediš z jabolki... tole ti prešvercam iz ovitka.... 1/4kg kaše, 3/4 l mleka, 5 dag surovega masla, malo soli, 10 dag sladkorja, 1/4 kg jabolk, cimet in vanilin sladkor. V vrelo mleko, ki smo mu dodali maslo, sol in polovico sladkorja, zakuhamo prebrano in oprano kašo. Med kuhanjem večkrat premešamo. Ko se kaša zgosti, jo potresemo v namazan pekač. Kašo prekrijemo z nastrganimi jabolki, ki smo jih predhodno zmešali s preostalim sladkorjem, vanilin sladkorjem in cimetom. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj C približno pol ure. tole mam v načrtu sprobat čimprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|