prosena kaša - nasveti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

mojcaziga -> prosena kaša - nasveti (14.4.2009 21:05:00)

...kako jo pripraviti na čimveč različnih načinov. Namreč kuham za bolno babico in lahko je le take jedi - preobjedla pa se je že riža in močnika, pa tudi gres je le za silo.  Če imate pa še kak nasvet za kako mlečno jed al pa kaj podobnega, pa kar na plan z recepti

Hvala in lep večer, mojca

rija -> RE: prosena kaša - nasveti (14.4.2009 21:10:08)

evo....tole sva oboževala jaz in moj papa....

1 enota kaše
3-4 enote mleka
sol

daš v pekač in zapečeš, da se naredi taka rjava skorja povrhu, noter pa mora biti še malo mlečna, torej je pomembno, da daš kar veliko mleka.

potem jo lahko narediš z jabolki...

tole ti prešvercam iz ovitka....

1/4kg kaše, 3/4 l mleka, 5 dag surovega masla, malo soli, 10 dag sladkorja, 1/4 kg jabolk, cimet in vanilin sladkor.

V vrelo mleko, ki smo mu dodali maslo, sol in polovico sladkorja, zakuhamo prebrano in oprano kašo. Med kuhanjem večkrat premešamo. Ko se kaša zgosti, jo potresemo v namazan pekač. Kašo prekrijemo z nastrganimi jabolki, ki smo jih predhodno zmešali s preostalim sladkorjem, vanilin sladkorjem in cimetom. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj C približno pol ure.

tole mam v načrtu sprobat čimprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nuala -> RE: prosena kaša - nasveti (15.4.2009 6:47:06)

Lahko jo kuhano zmešaš s kislo smetano ( ali sadnim jogurtom, ali navadnim ) in naribanimi jabolki ( in rozini )  in preliješ z medom ( cimeto, orehi ).
Ali kuhani dodaš zmečkano banano in malo mleka ( sladkor ali med po želji ).
Lahko narediš pečeno mlečno kašo s suhimi slivami.
Lahko iz nje narediš narastek z jabolki.
Dobra je tudi s prepraženo zelenjavo ( kot kus-kus ).
Lahko jo uporbiš kot zakuho za juho ( korenčkova juha s proseno kašo ).

Stran: [1]