|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   primorke recept za šalšo
25.8.2008 17:14:46   
gojska
tako ta pravo. Lepo prosim. Jest jo ne znam, pride paradajzova voda. Edina logika mi je da paradajz olupim in odstranim semena pa potem kuham. Al kaj ?

V glavnem rada bi nardila ta pravo šalšo, da jo pozimi vržem čez špageteuser posted image . Mam pa domač paradajz, brez skrbi.  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: primorke recept za šalšo
25.8.2008 19:10:04   
blaža
Jaz obožujem šalšo, ki je v bistvu  pri moji izvedbi, sataraš z zelenjavo.

Na kocke narežem paradajz( najboljši mi je volovo srce, ki je najbolj mesnat), lahko tudi druge sorte. Lahko ga olupiš ali pa tudi ne in jaz ga dam vsega, samo pri peclju očistim, pa volovo srce itak nima dosti velikih semen.
Pripravim si tudi bučke in melancane, pa papriko, po možnosti rdečo, rumeno in zeleno( vse sveže).

Po tem na olivnem olju ( ena žlica je dovolj), prepražim čebulo( eno majhno) in ko postekleni, popražim malo paprike, bučke in melancane, ampak samo malo.

Po tem dodam paradižnik. To moraš kuhat in vsake toliko pomešat dokler ne pokuha vse vode in rata prav gosto. Jaz ponavadi delam v voku ali pa v kakem večjem loncu. Ampak obvezno moraš res dolgo pokuhat, pa brez pokrova, tako, da voda izpareva. Rata prav gosto, skoraj kremasto. Vmes dodam še en ali dva strta česna in čisto na koncu dodam baziliko in origano. (najboljše, če imaš sveže začimbe, če so pa suhe jih streš malo v terilniku, da dajo po tem večjo aromo.

Moj možko kuha šalšo, naredi malo po svoje in jih da pol v kozarčke, zadnjič pa sem jaz porcije kar zmrznila v velikih lončkih od jogurta.

Pa dober tek!

< Sporočilo je popravil blaža -- 25.8.2008 19:12:35 >

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: primorke recept za šalšo
25.8.2008 20:27:42   
dulcinea
Pri nas damo kuhat kar cele polovice paradižnikov in to ful časa kuhamo, da v večini razpade. Potem pa damo v eno posodo, ki ko vrtiš zloči seme in olupek. Potem pa to še pokuhavamo, da rata ful gosto. Pakiramo pa v stekleničke od fructalovih sokcov. Dobiš v kaki gostilni, ti lepo zbirajo.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
25.8.2008 23:07:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: primorke recept za šalšo
26.8.2008 14:05:20   
blak
Tako jo delam jaz:

paradajz poberem (ponavadi 2-3 sorte: volovo srce, pelati, montecarlo) in ga 2 dni pustim na soncu (ne vem zakaj, tako pač pri nas pravijo, da se dela). Celega dam kuhat v vodo, dokler se ta ne zmehča. Fajn odcedim. Meljem ga v tist mašini, ki loči mesnati del od olupkov. Meljem pa tako da trikrat zmeljem isti paradajz, torej napolnim mašino, zmeljem, poberem olupke in jih še dvakrat dam mleti-ne moreš verjet, koliko dobrega pride ven iz tistih "olupkov". Na olju prepražim čebulo in malo sladkorja, šalšo kuham pol do tričetrt ure. Kozarce dobro umijem, v vsakega dam par listkov bazilike, vlijem vročo šalšo, fajn zaprem in dam pasterizirat. Nato jih obrnem na glavo, pokrijem z deko in, ko se ohladijo, spravim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?