blaža -> RE: primorke recept za šalšo (25.8.2008 19:10:04)
|
Jaz obožujem šalšo, ki je v bistvu pri moji izvedbi, sataraš z zelenjavo. Na kocke narežem paradajz( najboljši mi je volovo srce, ki je najbolj mesnat), lahko tudi druge sorte. Lahko ga olupiš ali pa tudi ne in jaz ga dam vsega, samo pri peclju očistim, pa volovo srce itak nima dosti velikih semen. Pripravim si tudi bučke in melancane, pa papriko, po možnosti rdečo, rumeno in zeleno( vse sveže). Po tem na olivnem olju ( ena žlica je dovolj), prepražim čebulo( eno majhno) in ko postekleni, popražim malo paprike, bučke in melancane, ampak samo malo. Po tem dodam paradižnik. To moraš kuhat in vsake toliko pomešat dokler ne pokuha vse vode in rata prav gosto. Jaz ponavadi delam v voku ali pa v kakem večjem loncu. Ampak obvezno moraš res dolgo pokuhat, pa brez pokrova, tako, da voda izpareva. Rata prav gosto, skoraj kremasto. Vmes dodam še en ali dva strta česna in čisto na koncu dodam baziliko in origano. (najboljše, če imaš sveže začimbe, če so pa suhe jih streš malo v terilniku, da dajo po tem večjo aromo. Moj možko kuha šalšo, naredi malo po svoje in jih da pol v kozarčke, zadnjič pa sem jaz porcije kar zmrznila v velikih lončkih od jogurta. Pa dober tek!
|
|
|
|