|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porova juha
6.3.2009 10:02:38   
sonček33
potrebovala bi fajn recept

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porova juha
6.3.2009 10:44:34   
puppa
V posodi pogreješ olje, narežeš por na kolutke, narežeš krompir na tanke rezine, por prepražiš na olju, dodaš kromir, zaliješ z vodo, soliš.
Počakaš da zavre (da je krompir kuhan).

Po želji s paličnim mešalnikom zmešaš, lahko pa pustiš kar "v kosih".

Tik preden postrežeš, dodaš še žlico kisle smetane.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porova juha
6.3.2009 10:53:39   
potepinček
Jaz naredim isto, vendar krompir in por kuham kar v vodi, dodam sol, poper, peteršilj. Ko je krompir kuhan zmiksam in dodam kislo smetano.

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porova juha
6.3.2009 10:57:54   
Hope2
user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 6.3.2009 10:59:04 >

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porova juha
6.3.2009 10:58:52   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: puppa

V posodi pogreješ olje, narežeš por na kolutke, narežeš krompir na tanke rezine, por prepražiš na olju, dodaš kromir, zaliješ z vodo, soliš.
Počakaš da zavre (da je krompir kuhan).

Po želji s paličnim mešalnikom zmešaš, lahko pa pustiš kar "v kosih".

Tik preden postrežeš, dodaš še žlico kisle smetane.


enako. Če prepražiš, da por boljši okus, no vsaj namuser posted image

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porova juha
6.3.2009 14:52:26   
Felicita
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5662

men je tale božanska, sam morš met čičeriko... da pa tak ful dobr poln okus.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porova juha
7.3.2009 15:05:54   
Čupka
Na maslu podušim na kolute narezan por, začinim s soljo in poprom, včasih vmes umešam če kak trikotniček zdenka sira. V drugem lončku skoraj do konca skuham na koščke narezan krompir. Ko se por zmehča, ga zalijem z malo vode in s paličnim mešalnikom zmiskam v kremasto juho. Dodam skoraj kuhan krompir, s krompirjevko vred. Potresem z nasekljanim petršiljem in pokuham še toliko, da se krompir do konca skuha.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porova juha
8.3.2009 18:01:44   
muška
por na hitro prepražim in skuham(včasih dodam tudi krompir). Zmiksam z paličnjakom, in dodamsladko smetako oz. 2 kocki zdenka sira - le tega pred miksanjem z paličnjakom, da se lepo razmeša user posted image

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porova juha
9.3.2009 12:27:03   
Anonimen
Porova mineštra
Steblo in liste velikega pora narežemo na centimeter do poldrugi centimeter široke kolobarje, ki jih operemo. Olupimo dva srednje debela krompirja in ju narežemo na koščke. Por in krompir damo kuhat v slan krop, dodamo jima še sol in poper. Kuhamo pol ure oziroma dokler nista krompir in por res dobro kuhana. V drugi posodi na olju zasteklimo na drobno narezane koščke pancete ali suhe klobase in jih damo v mineštro. Nato pripravimo podmet: na segreto olje damo dva stroka na drobno sesekljanega česna in žlico moke. Ko česen zadiši, podmet zlijemo v mineštro. Pri tem pazimo, da se moka ne prežge. Mineštro pokuhamo še dve minuti in že jo lahko serviramo.
Porovo mineštro lahko skuhamo tudi v vodi, v kateri so se pred tem kuhali kosi sušenega prašičjega mesa - na primer rebrca, vratovina ali klobase. Tako je mineštra še bolj okusna. Njen okus pa lahko dopolnimo tudi z dodatkom korenčka, bučke ali surovega paradižnika. Ta jed deluje v zimskem času izredno osvežilno. V ustih čutimo drobne koščke pora in krompirja, ki se hitro stopijo.

Porova kremna juha
V novejšem času gospodinje na Krasu pripravijo tudi porovo kremno juho. Skuhamo jo podobno kot mineštro, le da ob koncu kuhanja zgostimo krompir in por s paličnim mešalnikom. Nato juho zabelimo. Pri pripravi kremne juhe pazimo, da je jed dovolj tekoča, za lepši videz in boljši okus pa dodamo majhne kocke kruha. Kocke pred tem pocvremo in zarumenimo na surovem maslu. Na juho jih damo ob serviranju. Tako juho dekoriramo in obogatimo.

Porova solata
Por narežemo na koleščke in ga skuhamo v kropu. Odcedimo ga, zabelimo z olivnim oljem, okisamo, dosolimo in popopramo. Tako pripravljena porova solata je odlična priloga k tenstanemu krompirju.
Sicer pa imajo jedi iz pora svojstven, mikaven okus, ki v zimskem času deluje osvežujoče. Por je zdravilen, saj vsebuje podobne snovi kot česen in čebula. V ustih je eleganten, obenem pa spodbuja izločanje želodčnih in črevesnih žlez, jeter in žolčnika. Obenem pospešuje prebavo in izločanje seča

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porova juha
9.3.2009 15:31:27   
tweety83
Jaz jo pa delam takole:
maslo segrejem in dodam eno žlico baby zdroba - rahlo popražim in dam na to na kolobarje narezan por in še malo popražim, nato zalijem z vodo, solim in popram. Na koncu, ko je kuhano pa še spasiram s paličnim in dodam kislo smetano.
Njami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porova juha
9.3.2009 19:47:22   
robinzon
Por dvakrat prerežem podolgem, tako, da dobim četrtinke. Operem, narežem na par mm debele rezine in dušim na olju par minur, da malo upade. Potresem z dvema žlicama pšeničnega zdroba, dobro premešam, če se začne prijemat, dodam kakšno žlico vode. Vmešam celo jajce, dobro premešam in zalijem z litrom kropa, solim, popopram.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?