|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polnjene paprike
11.9.2008 14:12:33   
mimi 75
Prosila bi kakšen dober recept za polnjene paprike. Kaj date vse v filo? Men je taka trda kot kamen.

Hvala in pa, pa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:29:45   
Anonimen
Fila je trda, če daš preveč jajc.

(odgovor članu mimi 75)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:30:36   
Hope2
Od kdaj pa v paprike jajca daješuser posted image

http://www.ringaraja.net/forum/m_1066887/mpage_1/key_filane%252Cpaprike/tm.htm#1066915

http://www.ringaraja.net/forum/m_445288/mpage_1/key_filane%252Cpaprike/tm.htm#445288


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.9.2008 14:31:50 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:31:15   
Anonimen
V filo dam mleto mešano meso, riž, čebulo, česen, jajca, peteršilj, sol in poper.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:32:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Od kdaj pa v paprike jajca daješuser posted image

http://www.ringaraja.net/forum/m_1066887/mpage_1/key_filane%252Cpaprike/tm.htm#1066915

http://www.ringaraja.net/forum/m_445288/mpage_1/key_filane%252Cpaprike/tm.htm#445288

Zmeraj dodam jajce v filo, da skupaj drži user posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:32:40   
Hope2
V filo dam samo mleto meso, kuhan riž, sol, poper

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:33:07   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Od kdaj pa v paprike jajca daješuser posted image

http://www.ringaraja.net/forum/m_1066887/mpage_1/key_filane%252Cpaprike/tm.htm#1066915

http://www.ringaraja.net/forum/m_445288/mpage_1/key_filane%252Cpaprike/tm.htm#445288

Zmeraj dodam jajce v filo, da skupaj drži user posted image


pa saj jo paprika skupi držiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:34:15   
Anonimen
Je** ga, tako so nas naučili.user posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:35:24   
Anonimen


user posted image
Polnjene paprike
Recept za polnjene paprike z mletim mesom v paradižnikovi omaki.
Skupina: Glavne jedi
Količine za 4 osebe

Priprava
Riž zakuhamo v dvakrat toliko slanega kropa. Pokrijemo in kuhamo 10 min. Nato riž dobro odcedimo.
Peteršilj, čebulo in česen na drobno sesekljamo.
Polovico sesekljane čebule prepražimo na olju. Dodamo paradižnikove koščke, solimo in popramo. Posodo pokrijemo, ter vsake toliko časa premešamo.
V posodo damo mleto meso, preostalo čebulo, česen, peteršilj, jajce in gorčico. Primešamo še ohlajen riž. Začinimo s soljo, poprom in origanom. Vse skupaj dobro premešamo.
Paprike operemo in jim ob peclju odrežemo pokrovček. Očistimo jih tudi od znotraj. Napolnimo jih z mešanico mletega mesa. Nato jih pokrijemo s pokrovčkom, ki smo ga prej odrezali.
Polnjene paprike zložimo v lonec s paradižnikovo mezgo in počasi kuhamo 45 min. Na koncu vmešamo še sladkor.
Sestavine



Riž
100g

Sol


Peteršilj


Čebula
1 kos

Česen
2 stroka

Olje - sončnično
2 žlici

Paradižnik - pločevinka, koščki
800g

Poper


Mleto meso
300g

Jajce - kokošje
1 kos

Gorčica
1 žlica

Origano


Paprika


Sladkor - beli
1 žlicaPripomočki



Kuhinjska tehtnica [ kupi ]

Lonec

Štedilnik [ kupi ]

Cedilo

Deska za rezanje

Nož

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 14:40:46   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: mimi 75

Men je taka trda kot kamen.



Možno, da ti rata trda, če jo preveč napeštaš noter. Jaz jo čisto "na lahko" nafilam in pustim malo lufta, ker se riž še malo napihne, ko se kuhajo.

(odgovor članu mimi 75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 17:24:42   
Anonimen
Pravkar smo jih pojedli:Njami

Naredim jih pa takole:
Na žlici olivnega olja popražim na majhne kocke narezano panceto,vržem gor mleto meso,popražim dodam:eno knorr kocko,poper,sol in na koncu riž,količina po želji.
omaka:na žlici olivnega olja popražim 2 stroka česna,
poprašim z moko in dolijem paradjz pomi,po potrebi ševodo,
tudi v omako dam 1 knorr kocko in poper in sol,pokuham in v omako zložim filane paprike.
Vsako papriko ko jo nafilam še z zbotrebci pričvrstim pokrovčke,in dam kuhat.
Ko je paprika mehka je kuhano.Nikoli ne natlačim preveč vsako papriko.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 11.9.2008 17:25:59 >

(odgovor članu blak)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 17:30:44   
massylou
Ali malo drugače:
Rabiš: rdeče paprike (kozji rog), kislo smetano, feta sir, jajce, peteršilj, olivno olje.
Fetko, jajčko, peteršilj in smetano zmešaš. Smetano dodajaš postopoma, ker masa ne sme biti pretekoča.
Očiščene paprike napolniš, naj ne bodo prepolne. Zložiš jih v pomaščen pekač in morebitno preostalo maso natlačiš ob robovih paprik in pekača. Vse skupaj pokapaš z olivnim oljem. Pečeš v pečici na cca. 180 st. toliko časa, da se paprike zmehčajo in porjavijo.
Je noro dobro. In simpl za pripravit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: polnjene paprike
11.9.2008 20:30:43   
kjava
Ja, bolš je, če prej prepražiš meso, pol ne more priti zbito.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




ime za fantka
3Sonček3

ne po filmih ali kar koli takšnega :) pa po pravici seveda :D

Liam (35%)

Bruno (6%)

Nobeno (58%)


Število vseh glasov: 269

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!