|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plučna pečenka
6.10.2007 9:59:41   
gumbek
kako jo pripravite?

Firbec sem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plučna pečenka
6.10.2007 11:14:48   
Jessy
Pečenko natrem s soljo, malo tudi z vegeto (ampak res malo), česnom v prahu in poprom.
Večjo posodo dobro segrejem, dodam malo olja, nato pa pečenko okrog in okrog na hitro opečem, zatem prilijem kar nekaj vode (cca 1-2 dcl), pokrijem in na manjšem ognju (steklokeramično imam na št. 4) pečem vsaj 2 uri. Ko vmes voda izpari, malce počakam, da se začne malce "prijemati" posode, potem pa spet malo prilijem. Ta postopek večkrat ponovim, da omaka dobi rjavkasto barvo. Na koncu v omako vmešam še nekaj moke, da se zgosti, po potrebi omako še dosolim.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2007 11:18:20   
sonček33
A je to isto kot mrežna?? jaz sem ravno hotla vprašat, kako pripravite mrežno pečenko

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2007 14:12:58   
kjava
Moja mami mrežno pečenko naredi tako, da en kos mesa za pečenko začini, nato ga obloži s korenčkom (podolgovato narezanim) in kolobarji limone, nato pa vse skupaj zavije v mrežico. Nisem ziher, če da kaj čebule in česna- itak daš lahko kar ti pač paše.
Peče kot navadno pečenko, mrežica se pa med peko stopi, tako, da je skoraj ni več.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2007 2:38:40   
saving
Hmm, pljučna pečenka je za stejke, a ne?
Vsaj jaz jo, če si jo že privoščimo (ker je peklensko draga), vedno le zelo zelo na hitro popečem na zelo vročem olju. To je to. Stejk se soli na koncu, da ne izpusti tekočine. Notri je lahko še čisto krvav ("rare", take imam rad jaz), samo malo rdečkast ("medium", take ima rada moja in otroci), ali pa pečen skoz in skoz ("well done").
Če hočeš, lahko pljučno delaš tudi v pečici, kot normalno pečenko. Prej jo je treba obvezno v ponvi na zelo vročem olju popečt na vseh straneh, da zakrkne, rata rjava in ne spusti vode med pečenjem. Če tega ne narediš, izpusti vodo, ni več sočna in je zanič. Ko pečenko narežeš, mora biti noter lepo rožnata. Narezane rezine posoliš tik preden jih daš na mizo.
Če pljučno namrzneš, jo lahko čisto surovo tenko narežeš na krožnik, soliš in s parmezanom in kako solato (redič, rukola) narediš karpačo. Moj stric surovo plučno stolče z začimbami in naredi domač tatarski biftek. Lahko ga vprašam, kaj točno da noter.
Mnjam. user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?