saving -> RE: plučna pečenka (7.10.2007 2:38:40)
|
Hmm, pljučna pečenka je za stejke, a ne? Vsaj jaz jo, če si jo že privoščimo (ker je peklensko draga), vedno le zelo zelo na hitro popečem na zelo vročem olju. To je to. Stejk se soli na koncu, da ne izpusti tekočine. Notri je lahko še čisto krvav ("rare", take imam rad jaz), samo malo rdečkast ("medium", take ima rada moja in otroci), ali pa pečen skoz in skoz ("well done"). Če hočeš, lahko pljučno delaš tudi v pečici, kot normalno pečenko. Prej jo je treba obvezno v ponvi na zelo vročem olju popečt na vseh straneh, da zakrkne, rata rjava in ne spusti vode med pečenjem. Če tega ne narediš, izpusti vodo, ni več sočna in je zanič. Ko pečenko narežeš, mora biti noter lepo rožnata. Narezane rezine posoliš tik preden jih daš na mizo. Če pljučno namrzneš, jo lahko čisto surovo tenko narežeš na krožnik, soliš in s parmezanom in kako solato (redič, rukola) narediš karpačo. Moj stric surovo plučno stolče z začimbami in naredi domač tatarski biftek. Lahko ga vprašam, kaj točno da noter. Mnjam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|