plučna pečenka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gumbek -> plučna pečenka (6.10.2007 9:59:41)

kako jo pripravite?




Jessy -> RE: plučna pečenka (6.10.2007 11:14:48)

Pečenko natrem s soljo, malo tudi z vegeto (ampak res malo), česnom v prahu in poprom.
Večjo posodo dobro segrejem, dodam malo olja, nato pa pečenko okrog in okrog na hitro opečem, zatem prilijem kar nekaj vode (cca 1-2 dcl), pokrijem in na manjšem ognju (steklokeramično imam na št. 4) pečem vsaj 2 uri. Ko vmes voda izpari, malce počakam, da se začne malce "prijemati" posode, potem pa spet malo prilijem. Ta postopek večkrat ponovim, da omaka dobi rjavkasto barvo. Na koncu v omako vmešam še nekaj moke, da se zgosti, po potrebi omako še dosolim.




sonček33 -> RE: plučna pečenka (6.10.2007 11:18:20)

A je to isto kot mrežna?? jaz sem ravno hotla vprašat, kako pripravite mrežno pečenko




kjava -> RE: plučna pečenka (6.10.2007 14:12:58)

Moja mami mrežno pečenko naredi tako, da en kos mesa za pečenko začini, nato ga obloži s korenčkom (podolgovato narezanim) in kolobarji limone, nato pa vse skupaj zavije v mrežico. Nisem ziher, če da kaj čebule in česna- itak daš lahko kar ti pač paše.
Peče kot navadno pečenko, mrežica se pa med peko stopi, tako, da je skoraj ni več.




saving -> RE: plučna pečenka (7.10.2007 2:38:40)

Hmm, pljučna pečenka je za stejke, a ne?
Vsaj jaz jo, če si jo že privoščimo (ker je peklensko draga), vedno le zelo zelo na hitro popečem na zelo vročem olju. To je to. Stejk se soli na koncu, da ne izpusti tekočine. Notri je lahko še čisto krvav ("rare", take imam rad jaz), samo malo rdečkast ("medium", take ima rada moja in otroci), ali pa pečen skoz in skoz ("well done").
Če hočeš, lahko pljučno delaš tudi v pečici, kot normalno pečenko. Prej jo je treba obvezno v ponvi na zelo vročem olju popečt na vseh straneh, da zakrkne, rata rjava in ne spusti vode med pečenjem. Če tega ne narediš, izpusti vodo, ni več sočna in je zanič. Ko pečenko narežeš, mora biti noter lepo rožnata. Narezane rezine posoliš tik preden jih daš na mizo.
Če pljučno namrzneš, jo lahko čisto surovo tenko narežeš na krožnik, soliš in s parmezanom in kako solato (redič, rukola) narediš karpačo. Moj stric surovo plučno stolče z začimbami in naredi domač tatarski biftek. Lahko ga vprašam, kaj točno da noter.
Mnjam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]