|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   piščančji gyros in tatziki omaka
14.5.2008 19:53:18   
goa
prosila bi recept za to. Ker mi je ful dobro in se ne znam spraviti zraven da bi naredila tak dobro kot mora biti.

_____________________________

Vedno lahko dosežeš vse kar si želiš, samo vztrajati je treba.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
14.5.2008 22:49:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu goa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: piščančji gyros in tatziki omaka
14.5.2008 23:23:59   
Jessy
1 večjo kumaro olupi in naribaj na najtanjšem ribežnu, kjer nastanejo tanki črvi (kot ribana kaša). Pusti, da kumare oddajo vodo (lahko jih malce soliš), nato jih dobro ožemi. Dodaj jim 1 lonček kisle smetane in 1 lonček navadnega trdega jogurta, posoli, popraj in dodaj 1 manjši strt strok česna.

Gyros je pa cela umetnost že v pečenju. Sama ga nisem delala, zato tudi ne bi s tem pametovala. A na kulinariko si kaj pogledala? Tam zna biti kak recept.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: piščančji gyros in tatziki omaka
15.5.2008 0:33:40   
Majuska
Hmm,

kolikor sem videla kolegico iz Grčije, je uporabila na eno kumaro (drobno naribano) precej kisle smetane in precej jogurta, česna pa le za vzorec. In dodajo kanček olivnega olja na vse skupaj user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: piščančji gyros in tatziki omaka
15.5.2008 7:41:09   
muki1
Jaz ga pa kupim v Lidlu. Je njami user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: piščančji gyros in tatziki omaka
15.5.2008 20:07:42   
Felicita
muki, tist je res odličen user posted image
moj recept: naribaš kumaro, nasoliš in pustiš da spusti vodo. Vzameš ego jogurt, ga odcediš skozi tetra plenico (gosto cunjo) da rata gost (voda odteče). Zmešaš s pol lončka kisle smetane. dodaš kumaram, potem pa začiniš s koprom in strokom česna (jaz ponavadi rajši skledo namažem z njim, ker ga ne maram preveč), soljo po potrebi in malenkostjo popra. Čez pa par kapljic zelo kvalitetnega olivnega olja.
če bo katera šla v grčijo, naj kupi prav mešanico za tzatziki (mešanico začimb), ker tisto res naredi pravi tzatziki. Samo ne morem ugotoviti, kaj je notri poleg česna in kopra...
Gyros je pa (kolikor sem sama vidla) nekaj podobnega kebabu, tako da je doma to težko naredit...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: piščančji gyros in tatziki omaka
16.5.2008 9:15:22   
kokoska007
grški gyros in turški kebab je ena in isto. za pripravo potrebuješ stojalo in infra pečico.

približek narediš ravno obratno kot original: čisto čisto tanko narežeš meso (majhne koščke, tanke, da se skoznje vidi, najlažje rešež zelo ohlajeno meso), začiniš (prodajajo tudi gyros mešanico), jaz dodam še limonin sok (da je meso zlato zapečeno). vržeš v zelo vročo ponev in je kmalu nared. če je prebledo jaz dodam malo sojine omake.

(odgovor članu goa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?