Felicita -> RE: piščančji gyros in tatziki omaka (15.5.2008 20:07:42)
|
muki, tist je res odličen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] moj recept: naribaš kumaro, nasoliš in pustiš da spusti vodo. Vzameš ego jogurt, ga odcediš skozi tetra plenico (gosto cunjo) da rata gost (voda odteče). Zmešaš s pol lončka kisle smetane. dodaš kumaram, potem pa začiniš s koprom in strokom česna (jaz ponavadi rajši skledo namažem z njim, ker ga ne maram preveč), soljo po potrebi in malenkostjo popra. Čez pa par kapljic zelo kvalitetnega olivnega olja. če bo katera šla v grčijo, naj kupi prav mešanico za tzatziki (mešanico začimb), ker tisto res naredi pravi tzatziki. Samo ne morem ugotoviti, kaj je notri poleg česna in kopra... Gyros je pa (kolikor sem sama vidla) nekaj podobnega kebabu, tako da je doma to težko naredit...
|
|
|
|