piščančji gyros in tatziki omaka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


goa -> piščančji gyros in tatziki omaka (14.5.2008 19:53:18)

prosila bi recept za to. Ker mi je ful dobro in se ne znam spraviti zraven da bi naredila tak dobro kot mora biti.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.5.2008 22:49:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jessy -> RE: piščančji gyros in tatziki omaka (14.5.2008 23:23:59)

1 večjo kumaro olupi in naribaj na najtanjšem ribežnu, kjer nastanejo tanki črvi (kot ribana kaša). Pusti, da kumare oddajo vodo (lahko jih malce soliš), nato jih dobro ožemi. Dodaj jim 1 lonček kisle smetane in 1 lonček navadnega trdega jogurta, posoli, popraj in dodaj 1 manjši strt strok česna.

Gyros je pa cela umetnost že v pečenju. Sama ga nisem delala, zato tudi ne bi s tem pametovala. A na kulinariko si kaj pogledala? Tam zna biti kak recept.




Majuska -> RE: piščančji gyros in tatziki omaka (15.5.2008 0:33:40)

Hmm,

kolikor sem videla kolegico iz Grčije, je uporabila na eno kumaro (drobno naribano) precej kisle smetane in precej jogurta, česna pa le za vzorec. In dodajo kanček olivnega olja na vse skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muki1 -> RE: piščančji gyros in tatziki omaka (15.5.2008 7:41:09)

Jaz ga pa kupim v Lidlu. Je njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Felicita -> RE: piščančji gyros in tatziki omaka (15.5.2008 20:07:42)

muki, tist je res odličen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
moj recept: naribaš kumaro, nasoliš in pustiš da spusti vodo. Vzameš ego jogurt, ga odcediš skozi tetra plenico (gosto cunjo) da rata gost (voda odteče). Zmešaš s pol lončka kisle smetane. dodaš kumaram, potem pa začiniš s koprom in strokom česna (jaz ponavadi rajši skledo namažem z njim, ker ga ne maram preveč), soljo po potrebi in malenkostjo popra. Čez pa par kapljic zelo kvalitetnega olivnega olja.
če bo katera šla v grčijo, naj kupi prav mešanico za tzatziki (mešanico začimb), ker tisto res naredi pravi tzatziki. Samo ne morem ugotoviti, kaj je notri poleg česna in kopra...
Gyros je pa (kolikor sem sama vidla) nekaj podobnega kebabu, tako da je doma to težko naredit...




kokoska007 -> RE: piščančji gyros in tatziki omaka (16.5.2008 9:15:22)

grški gyros in turški kebab je ena in isto. za pripravo potrebuješ stojalo in infra pečico.

približek narediš ravno obratno kot original: čisto čisto tanko narežeš meso (majhne koščke, tanke, da se skoznje vidi, najlažje rešež zelo ohlajeno meso), začiniš (prodajajo tudi gyros mešanico), jaz dodam še limonin sok (da je meso zlato zapečeno). vržeš v zelo vročo ponev in je kmalu nared. če je prebledo jaz dodam malo sojine omake.




Stran: [1]