Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pečena paprika - vložena 22.8.2006 14:00:01
|
|
|
|
Mikica
|
Pri nas papriko popečemo (celo, s semeni), ohladimo, damo v vrečke in v skrinjo. Ko rabiš, jih vzameš ven, olupiš in pripraviš s česnom, peteršiljem... njami... Nam je ta način še najbolj všeč od vseh sprobanih.
|
|
|
|
RE: pečena paprika - vložena 22.8.2006 14:33:50
|
|
|
|
Gina
|
Jaz jih dam na pol (rdeče, ta dolge paprike), pa peške ven (v bistvu je pa vseeno, odvisno od tvojega okusa, kakšne raje ješ - jaz ljubim čisto očiščene, da ni nič več dela z njimi, ko se spravim jest ). Potem jih zložim na pladenj, oz.kar na peki papir, in v pečico na 240°c, za 15-20 minut ali več, če še ne zgledajo pečene. Čim imaš manj stopinj, se ti precej podaljša čas pečenja. Nič ni hudega, če je koža malo zažgana, saj gre itak dol.Potem jih dam v hermetično zaprto posodo, da se počasi ohlaja. Čez nekaj časa jih vzamem ven in olupim - zato ta postopek, ker le tako gre koža sama in enostavno dol. Jaz jih dam ohlajene kar direkt v zmrzovalnik, ker so odtajane čisto take kot sveže. Začinim z oljem, kisom (ali limonino lupino), soljo, česnom in petršiljem. Pustim nekaj časa stati, preden dam na mizo. njami. Dobro da si me spomnila.
|
|
|
|
RE: pečena paprika - vložena 22.8.2006 14:46:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas jih dela ata. Razreže jih, očisti, popeče v pečiči, in kar s skorjo vloži. Pa tudi česen jim doda.
|
|
|
 | Stran: [1] |
S KOM ŽIVITEnataly33S kom živite v skupnem gospodinjstvu?sami s partnerjem/možem in otroci (
79%)

sama z otroci (
2%)

živimo staščo in tastom (
9%)

živimo z mojimi starši (
9%)

sem samohranilka (
1%)
Število vseh glasov: 175Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!