Gina -> RE: pečena paprika - vložena (22.8.2006 14:33:50)
|
Jaz jih dam na pol (rdeče, ta dolge paprike), pa peške ven (v bistvu je pa vseeno, odvisno od tvojega okusa, kakšne raje ješ - jaz ljubim čisto očiščene, da ni nič več dela z njimi, ko se spravim jest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Potem jih zložim na pladenj, oz.kar na peki papir, in v pečico na 240°c, za 15-20 minut ali več, če še ne zgledajo pečene. Čim imaš manj stopinj, se ti precej podaljša čas pečenja. Nič ni hudega, če je koža malo zažgana, saj gre itak dol.Potem jih dam v hermetično zaprto posodo, da se počasi ohlaja. Čez nekaj časa jih vzamem ven in olupim - zato ta postopek, ker le tako gre koža sama in enostavno dol. Jaz jih dam ohlajene kar direkt v zmrzovalnik, ker so odtajane čisto take kot sveže. Začinim z oljem, kisom (ali limonino lupino), soljo, česnom in petršiljem. Pustim nekaj časa stati, preden dam na mizo. njami. Dobro da si me spomnila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|