pečena paprika - vložena (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


76suza -> pečena paprika - vložena (22.8.2006 13:51:44)

Kaj mi lahko prosim poveste recept kako vlagate pečeno rdečo papriko.
Ji očistite semena ali pa kar pustite celo, z oljem ali brez, s česno ali brez, ...

Na netu sem prečitala že malo morje različnih receptov tak, da več ne vem kako jo vložiti.

Zato prosim nekaj nasvetov kakšna je boljša.

Hvala




Mikica -> RE: pečena paprika - vložena (22.8.2006 14:00:01)

Pri nas papriko popečemo (celo, s semeni), ohladimo, damo v vrečke in v skrinjo.
Ko rabiš, jih vzameš ven, olupiš in pripraviš s česnom, peteršiljem... njami...
Nam je ta način še najbolj všeč od vseh sprobanih.




Gina -> RE: pečena paprika - vložena (22.8.2006 14:33:50)

Jaz jih dam na pol (rdeče, ta dolge paprike), pa peške ven (v bistvu je pa vseeno, odvisno od tvojega okusa, kakšne raje ješ - jaz ljubim čisto očiščene, da ni nič več dela z njimi, ko se spravim jest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Potem jih zložim na pladenj, oz.kar na peki papir, in v pečico na 240°c, za 15-20 minut ali več, če še ne zgledajo pečene. Čim imaš manj stopinj, se ti precej podaljša čas pečenja. Nič ni hudega, če je koža malo zažgana, saj gre itak dol.Potem jih dam v hermetično zaprto posodo, da se počasi ohlaja. Čez nekaj časa jih vzamem ven in olupim - zato ta postopek, ker le tako gre koža sama in enostavno dol. Jaz jih dam ohlajene kar direkt v zmrzovalnik, ker so odtajane čisto take kot sveže. Začinim z oljem, kisom (ali limonino lupino), soljo, česnom in petršiljem. Pustim nekaj časa stati, preden dam na mizo. njami. Dobro da si me spomnila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: pečena paprika - vložena (22.8.2006 14:46:14)

Pri nas jih dela ata. Razreže jih, očisti, popeče v pečiči, in kar s skorjo vloži. Pa tudi česen jim doda.




CatJa -> RE: pečena paprika - vložena (22.8.2006 14:51:13)

Enako kot Gina, le da jih pečem na nekaj kapljicah olivnega olja.




Stran: [1]