|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pasticcio
25.4.2007 13:08:16   
tmms
Rada bi naredila pasticcio (za 4-člansko družino). Enkrat sem že provala pa je bilo vse skupaj presuho. A ima katera kakšen dober recept.
Prazniki so tukaj in bomo mogoče tudi kaj več kuhali.

< Sporočilo je popravil sibil -- 25.4.2007 13:16:26 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pasticcio
29.4.2007 12:22:55   
cuma
Jaz običajno naredim zelenjavni pasticcio s sirom.
Kupim barilline testenine (lističe), ki jih ni treba prej kuhati.
Potem pa še:
melancane
bučke
čebulo
česen
riban sir 
paradižnikovo mezgo

Na olivnem olju prepražim malo čebule in česna, nato dodam na kockice narezane melancane in bučke in to malo podušim, potem dodam še paradižnikovo mezgo, malo soli in malo sladkorja.
V namaščen pekač zložim potem 1 plast testenin, nato zelenjavno omako, potem pa še sir in vse skupaj še enkrat ponovim. Na vrhnjo plast testenin prav tako polijem zelenjavno polivko, sir pa dodam šele kasneje, da se ne zapeče preveč!!
Vse skupaj dam v pečico za cca.45min na 200 stopinj. Deset minut pred koncem prekrijem vrhnjo plast s sirom, da se lepo stopi in malo zapeče.

Po želji lahko dodaš še začimbe (meni včasih zadiši origano ali bazilika)  
Dokler sem v pečico zlagala surovo zelenjavo ... je vedno ostalo vse zelo suho... sedaj pa je user posted image . Zelenjavno omako lahko seveda nerediš iz katerekoli zelenjave ... lahko pa seveda tudi mesno, če ti je všeč...

No, kakorkoli.. DOBER TEK! 

(odgovor članu tmms)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pasticcio
2.5.2007 15:04:20   
bamby




Cuma, kar si ti napisala, je po moje prej lazanja, kot pastičo. Pastičo se dela iz testenin, najboljše iz peresnikov. Jaz ga delam pribl. po tem receptu
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3822

Seveda kaj spremenim in naredim po svojem okusu. Paradižnikov sok zamenjam kar s pelati in malo dlje tudi pečem. Meni paše, da ostane bolj kompaktno, da se malo zapeče in vse stoji skupaj, ko razrežem in serviram, ne da mi razpade in da je potem bolj podobno pašti kot pastiču.user posted image



(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Recept za dojenčke: Odlična polenta
Glavna zvezda današnjega recepta je polenta, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za 8 mesečnika in ...
10 rastlinskih živil z največ železa
Z raznoliko rastlinsko prehrano, ki temelji na polnovrednih živilih, se lahko zaužije dovolj železa. Predstavljamo vam 1...




Asociacije pri imenih
buči

Ali pri izbiri imena pomislite na ljudi, ki jih poznate s takim imanom?

Da, če mi je oseba ljuba/simpatična, mi je ima še toliko bolj. (25%)

Da, če ima tako ime znana oseba, je to še toliko bolje za otroka. (1%)

Da, če poznam koga, ki mi je nesimpatičen/zoprn, ne bi otroku dal-a nikoli takega imena. (49%)

Ne, vseeno mi je, važno je, da je ime všeč meni. (19%)

Ne, tudi če dam otroku ime, ki ni najbolj "človeško", važno je, da je meni všeč. (3%)

Ime je pač ime. (4%)


Število vseh glasov: 311

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!