cuma -> RE: pasticcio (29.4.2007 12:22:55)
|
Jaz običajno naredim zelenjavni pasticcio s sirom. Kupim barilline testenine (lističe), ki jih ni treba prej kuhati. Potem pa še: melancane bučke čebulo česen riban sir paradižnikovo mezgo Na olivnem olju prepražim malo čebule in česna, nato dodam na kockice narezane melancane in bučke in to malo podušim, potem dodam še paradižnikovo mezgo, malo soli in malo sladkorja. V namaščen pekač zložim potem 1 plast testenin, nato zelenjavno omako, potem pa še sir in vse skupaj še enkrat ponovim. Na vrhnjo plast testenin prav tako polijem zelenjavno polivko, sir pa dodam šele kasneje, da se ne zapeče preveč!! Vse skupaj dam v pečico za cca.45min na 200 stopinj. Deset minut pred koncem prekrijem vrhnjo plast s sirom, da se lepo stopi in malo zapeče. Po želji lahko dodaš še začimbe (meni včasih zadiši origano ali bazilika) Dokler sem v pečico zlagala surovo zelenjavo ... je vedno ostalo vse zelo suho... sedaj pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. Zelenjavno omako lahko seveda nerediš iz katerekoli zelenjave ... lahko pa seveda tudi mesno, če ti je všeč... No, kakorkoli.. DOBER TEK!
|
|
|
|