Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 14:14:34
|
|
|
|
corfu
|
Ne sili ga v nekaj kar ni pripravljen. Postavi sebe v to vlogo, da te nekdo prepričuje v nekaj kar si sploh ne želiš in ti vsiljuje svojo voljo Jaz bi čez čas popokala in šla
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 14:16:38
|
|
|
|
*alja*
|
Če ne želi ga ne moreš prisilit. Edino kompromis reši tako težavo. Za njega je bil kompromis že očitno drugi otrok. Mogoče pa ti razmišljaj da je on tebi "na ljubo" imel drugega otroka, ti pa "njemu na ljubo" se sprijazni z dvema. Prisilit ne moreš nikogar naj ima še enega otroka če si ga ne želi. Pogovori pa rešijo marsikaj! No razen če ga pretentaš in zanosiš, kar pa verjetno ni tvoj cilj.
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 14:51:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nama je podobna situacija, s tem da za drugega otroka. jaz si ga zares želim in včasih se vprašam zakaj bi se odpovedala svoji tako veliki želji in se podredila njegovim željam. ima me, da bi spakirala kufre in šla iskati svojo srečo. potem pa pomislim da je dober ati, super partner in me seveda vse spusti. tamali je star 3 leta in počasi me že mineva to potrpljenje. konec koncev je ženska tista, ki ima zadnjo besedo, ki skrbi za otroke, ki jim da vse, moški da veliko manj. in zakaj bi bila ta odločitev na njemu?? res je, da ga ne moreš prisilit, ko sem jaz veliko težila se je vse obrnilo še na slabše in sem dosegla kontra učinek, lahko ga pa počasi privadiš na dejstvo, da boš prisiljena v kakšne korake, ki jih ne želiš narediti, vendar je želja premočna. jaz sem enkrat malo v hecu zagrozila, ali še en otrok, ali pa grem, pa se je mogoče vsaj malo zamislil. poskusi s kakšnimi dobrimi argumenti, vendar če praviš da že drugega ni želel, potem mislim, da imaš dve poti, eno da se sprijazniš s tem, da imaš dva krasna otroka in drugo, da greš stran in iščeš srečo drugje. Kar pa pri že dveh otrocih in predvidevam, da dobremu partnerju, glede na to da imaš še željo po tretjem otroku z njim ne boš naredila. želim ti vso srečo tega sveta in da se čisto slučajno zgodi še tretji držim pesti
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 14:55:01
|
|
|
|
krogec
|
O trikih nisem razmišljala. Glede na to, da imava kondome, bi to tudi bolj težko izvedla . Sem mislila pač, da se najde kakšna ideja, kako bi doma sploh načela to temo. Pred dejstvo ga ne želim postaviti ali kaj podobnega, samo neko iztočnico rabim...
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 15:48:26
|
|
|
|
butt3rfly
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen konec koncev je ženska tista, ki ima zadnjo besedo, ki skrbi za otroke, ki jim da vse, moški da veliko manj. in zakaj bi bila ta odločitev na njemu?? aja? a res? take neumne izjave pa že dolgo nisem slišala. samo zato, ker si ti tista, ki donosi otroka, sigurno nimaš več pravic od očeta.
< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 11.4.2011 15:50:04 >
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 15:58:10
|
|
|
|
kajalin*
|
Hehehehe,seveda ima zadnjo besedo,če popolnoma sama skrbi in financira otroka,kar pa lih ne verjamem...
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 17:19:25
|
|
|
|
butt3rfly
|
hehe, to pa res, ja
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 19:10:35
|
|
|
|
gita10
|
Meni je neumno prisiljevat nekoga, da imaš otroka z njim - seveda jih pa lahko imaš sama kolikor želiš in imaš kot ženska na to pravico.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 19:14:22
|
|
|
|
benika
|
konec koncev je ženska tista, ki ima zadnjo besedo, ki skrbi za otroke, ki jim da vse, moški da veliko manj. in zakaj bi bila ta odločitev na njemu?? A res Zanimivo razmišljanje
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 19:16:40
|
|
|
|
benika
|
jaz sem enkrat malo v hecu zagrozila, ali še en otrok, ali pa grem, pa se je mogoče vsaj malo zamislil. No, v takem primeru bi te jaz sunila v rit. Sramota, da celotno partnersko razmerje gradiš le na otrocih in ne na ljubezni do partnerja. Kot ženska ni stroj za rojevanje otrok, tudi moški ni samo sredstvo za delanje otrok. In jaz se tvojemu po napisanem prav nič ne čudim, da želi ostati pri enem otroku. Še čudno, da mu ob tvojem pritisku ne poči živec.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 11.4.2011 19:18:59
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
moj je popustil in imava 3 otroke. ampak je bil za vse tri "sam kriv".
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 12.4.2011 6:47:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Svetujem ti, da si zadovoljna z dvema otrokoma. Glej svet s strani, kar imaš in ne kaj nimaš. Veliko nas je, ki nikoli ne bomo imeli niti enega, kaj šele treh!
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 12.4.2011 7:21:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako kot ti je že ena napisala: tako kot si ti želiš šeenega otroka, si je tvoj želel imet samo enega, torej glej na zdajšnjo situacijo kot na čudovit kompromis, ki ga lahko objemaš in cartaš do onemoglosti.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 12.4.2011 7:31:24
|
|
|
|
Luni
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* moj je popustil in imava 3 otroke. ampak je bil za vse tri "sam kriv". Oooo, miš, zelo podobno je pri meni. Sicer pa za tretjo komentira, da sem si jo itak sama vzela
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 12.4.2011 8:36:52
|
|
|
|
krogec
|
hvala za mnenja - se strinjam, da nek pritisk ali "grožnje" niso pot do uspeha sicer pa, saj ni treba, da se vse zgodi takoj mogoče bo sam začutil drugače in potem ne bo ovir... vsaj eni je uspelo
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 12.4.2011 8:39:19
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika jaz sem enkrat malo v hecu zagrozila, ali še en otrok, ali pa grem, pa se je mogoče vsaj malo zamislil. No, v takem primeru bi te jaz sunila v rit. Sramota, da celotno partnersko razmerje gradiš le na otrocih in ne na ljubezni do partnerja. Kot ženska ni stroj za rojevanje otrok, tudi moški ni samo sredstvo za delanje otrok. In jaz se tvojemu po napisanem prav nič ne čudim, da želi ostati pri enem otroku. Še čudno, da mu ob tvojem pritisku ne poči živec.
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 12.4.2011 11:47:31
|
|
|
|
Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pri nama je podobna situacija, s tem da za drugega otroka. jaz si ga zares želim in včasih se vprašam zakaj bi se odpovedala svoji tako veliki želji in se podredila njegovim željam. ima me, da bi spakirala kufre in šla iskati svojo srečo. potem pa pomislim da je dober ati, super partner in me seveda vse spusti. tamali je star 3 leta in počasi me že mineva to potrpljenje. konec koncev je ženska tista, ki ima zadnjo besedo, ki skrbi za otroke, ki jim da vse, moški da veliko manj. in zakaj bi bila ta odločitev na njemu?? res je, da ga ne moreš prisilit, ko sem jaz veliko težila se je vse obrnilo še na slabše in sem dosegla kontra učinek, lahko ga pa počasi privadiš na dejstvo, da boš prisiljena v kakšne korake, ki jih ne želiš narediti, vendar je želja premočna. jaz sem enkrat malo v hecu zagrozila, ali še en otrok, ali pa grem, pa se je mogoče vsaj malo zamislil. poskusi s kakšnimi dobrimi argumenti, vendar če praviš da že drugega ni želel, potem mislim, da imaš dve poti, eno da se sprijazniš s tem, da imaš dva krasna otroka in drugo, da greš stran in iščeš srečo drugje. Kar pa pri že dveh otrocih in predvidevam, da dobremu partnerju, glede na to da imaš še željo po tretjem otroku z njim ne boš naredila. želim ti vso srečo tega sveta in da se čisto slučajno zgodi še tretji držim pesti Vse kar si napisala je bolano...bolan nasvet, bolano razmišljanje. Zato ker partner ne želi še enega otroka, bi kar spakirala in šla...mislim kje pa ti živiš Le glej, da ti ne bo kmalu sam spakiral kufre in te potisnil čez prag.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 12.4.2011 13:42:17
|
|
|
|
LittleSun
|
Mogoče mu pač pojasniš, da je to res tvoja velika želja, vendar če si on resnično ne želi še enega, potem si pa lahko zelo srečna že s tem, da dva krasna sončka že imaš doma. tako ti kot on bi si morala enako močno želeti še enega. čas pa lahko marsikaj prinese, tako da upam, da se ti uresniči ta želja.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 15.4.2011 15:49:54
|
|
|
|
agataema
|
Težko komentiram, odvisno kakšne razloge ima, da noče več otrok? jaz bi se vsekakor pogovorila o njegovih razlogih in jih ali skušala razumet ali pa mu pač predstavit še drugo sliko. Midva imava dva in oba razmišljava o tretjem, vendar se oba strinjava. Če se mož ne bi strinjal še za enega in ne bi imel pametnega razloga za to (zame je pameten razlog le ta, da jih finančno ne bi bila sposobna preživljat), bi bila vsekakor slabe volje. Ravno spokala ne bi, bi bil pa to vsekakor razlog za nesporazume .
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 16.4.2011 8:17:16
|
|
|
|
butt3rfly
|
zakaj pa pametn razlog? če nekdo nekaj noče, ga enostavno NE MOREŠ prisiliti v to. mu pač ni. evo, jst bi rada imela 3 otroke (hvalabogu se tud moj strinja s tem), 4 pa ne več, čeprav moj nebi imel nič proti. zakaj? nevem. ni razloga za to. zadovoljna bom s tremi, 4ih nebi imela, pa si ne znam pojasniti. pač tako čutim.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 16.4.2011 9:06:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika jaz sem enkrat malo v hecu zagrozila, ali še en otrok, ali pa grem, pa se je mogoče vsaj malo zamislil. No, v takem primeru bi te jaz sunila v rit. Sramota, da celotno partnersko razmerje gradiš le na otrocih in ne na ljubezni do partnerja. Kot ženska ni stroj za rojevanje otrok, tudi moški ni samo sredstvo za delanje otrok. In jaz se tvojemu po napisanem prav nič ne čudim, da želi ostati pri enem otroku. Še čudno, da mu ob tvojem pritisku ne poči živec. Enako, sploh če je že pri prvem zatrjeval, da hoče samo enega: IZVIRNO SPOROČILO: krogec Partner je že pri prvem zatrjeval, da ne želi več otrok, potem pa je vseeno prišel še drugi. Ta je bolj zahtevne sorte, z močno voljo, tako da precej diktira dogajanje. Tako je partner postal še bolj nepripravljen na pogovore za naprej oz. kadarkoli nanese debata na otroke pravi, da je definitivno konec. Z mojega vidika je že dovolj "kompromisa", da je "prišel" drugi (btw, a je prišel od poštarja), tako da ne vem, kaj sploh omenjaš še tretjega? Kot tečna stara baba, ki si ji že trikrat povedal, da ne boš več jedel, ker si lačen, pa ti še vedno meče na krožnik. DOVOLJ IMA! Kaj ni jasno? NOČE več otroka in tukaj noben pogovor ne pelje nikamor. Kakor so moški včasih brezobzirni - pojdi na splav, če otrok ni bil načrtovan - tako smo tudi ženske dosadne - če si otroka ne želi, si ga več ne želi. Pika.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 16.4.2011 14:37:20
|
|
|
|
ajsek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen konec koncev je ženska tista, ki ima zadnjo besedo, ki skrbi za otroke, ki jim da vse, moški da veliko manj. in zakaj bi bila ta odločitev na njemu?? Če boš izsilila tretjega otroka proti njegovi volji, ne bit presenečena, če bo on šel in boš dejansko za vse sama. In, roko na srce, jaz ga v tem primeru ne bi obsojala. Odločitev, da on ne želi imet še tretjega otroka, pač je legitimna in ne moreš mu ga "podtaknit" in pričakovat, da se bo pač sprijaznil s tem, ker imaš ti zadnjo besedo.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 16.4.2011 19:18:13
|
|
|
|
nusi
|
Sama nisem v te situaciji, ker sva se že prej zmenila koliko otrok si želiva, jaz sem si želela 3, oz. najmanj 2, 3. pa če bo po dveh še tako močna želja in finance. Na srečo je imel moj partner enake poglede. Žal ti ne znam svetovati drugega, kot da daj nekaj časa mir, ker če prav razumem, je že prej jasno povedal koliko otrok si želi. Verjamem, da je sedaj hudo, ker imaš drugačne želje, ampak to bi morala prej razmišljat. Če bo vztrajal na svojem se boš morala s tem sprijazniti, drugače se res lahko še razideta zaradi stalnega krega.
|
|
|
|
RE: partner ne želi tretjega otroka 15.6.2011 16:25:39
|
|
|
|
ruby19
|
Jaz ti svetujem, da reši po mirni poti. Najbolje je, da še malo počakaš, da bo tamal otrok, ki je zdaj star 1 leto malo starejši (vsaj 3 leta). Ker zdaj, ko ima samo 1 leto, je največ dela in najbrž ravno zaradi tega tvojemu možu ni všeč ideja, da bi imeli še tretjega, saj ga najbrž že ta dva polno zaposlita. Čuti se v stiski, kako bo sfolgal 3 otroke, če je že pri dveh toliko dela. Vse pa se lahko spremeni, ko bo vsaj starejši, torej 4 letni, šel v šolo in bo tamal imel vsaj 3 ali 4 leta. Povej možu, da o tretjem otroku le razmišljaš in da ga razumeš, da točno zdaj še ni pripravljen. Vprašaj ga, kaj si misli o tem, da bi imela tretjega, ko bosta tedva malo zrasla in ne bo več toliko dela z njima.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?