|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   paradižnikova mezga
25.8.2010 18:59:52   
tanjusi
Lepo prosim za kak fajn recept!

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: paradižnikova mezga
26.8.2010 7:56:29   
m76
Ravno včeraj sem vkuhavala mezgo. (se pravi, ne koncentrat, ampak mezgo-omako za npr. filane paprike, polivka za testenine...itd.) Količin ti ne morem napisat, ker delam po okusu, sam če se vsaj malo znajdeš v kuhinji (kar predvidevam da se ) boš brez problema razumela tole moje brbljanje.

Vse količine sestavin, so odvisne od tega koliko je paradajza. Barva mezge je odvisna od zrelosti paradižnika, tako ni nič narobe, če je končni rezultat bolj oranžen kot rdeč.

Na olju prepražim čebulo in malo česna, solim, dodam grobo narezan paradajz, (nič olupljen ali razpe(i)čkan) ;) premešam in počakam da zavre. Vmes je treba večkrat premešat, da se ne prismodi, ker ima potem mezga tak zoprn vonj po zažganem. Ko zavre, zmanjšam vročino na minimum in tako pacam med občasnim mešanjem kake 3-4 ure. Če se ti pa da, pa lahko še malo dlje. Zadnje pol ure preden je kuhano, dodam liste sveže bazilike.

Zdaj pride na vrsto moj palični mešalnik. Vse skupaj fino zmiksam. Dodam sladkor po okusu, še dosolim če je premalo slano, ter vržem na cedilo, da se izločijo semena. Prelijem v 1/2 litrske kozarce, jih zložim na odejo, fino še pokrijem, da se počasi ohladijo. Čez 48 ur so že v shrambi.
Veliko užitkov pri "mezganju" :D

< Sporočilo je popravil m76 -- 26.8.2010 7:59:31 >

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: paradižnikova mezga
26.8.2010 8:56:24   
Isabellabina
Jaz pa čisto enostavno paradižnike vržem v lonec jih malo zalijem z vodo in jih kuham ,da odstopi koža.potem jih zmiksam in zlijem v jogurtove lončke.Pokrijem z plastičnim pokrovčkom in zamrznrm.Tako imam pripravljeno in vzamem ven ko potrebujem in šele takrat jih toplotno obdelam po želji kar pač takrat kuham.Tudi pozimi imam filane paprike in takrat tudi uporabim to mezgo.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?