|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   paradižnikova mezga
27.8.2006 11:19:56   
meta22
Živjo!

sem posadila na vrtu tolk paradižnika, da ga sproti niti približno ne pojemo!!! zdaj bi pa rada iz paradižnika naredila mezgo, pa jo dala v kozarce da bi jo hranila za skoz leto. pa ne vem kak se naj zraven spravim!!!user posted image

prosila bi za kake recepte!!!

al pa kaka ideja, klaj naj s tem paradižnikom!

hvala
lp
meta
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: paradižnikova mezga
27.8.2006 11:23:00   
CIPRESA
Jaz ga na koščke narežem v eno posodo, potem dam notri čisto malo vode in malo soli in kuham da zavre + še nadaljnih 5 minut. Potem pa se spravim k pacanjuuser posted image V cedilo stresem tak paradižnik in ga pasiram v eno skledo ali kar v posodice, potem pa naravnost v skrinjouser posted image

Pa za cedilo je priporočljivo tisto železno in z čim manjšimi luknjicami da ne grejo pečke od paradižnika čez......je boljša omaka potem!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: paradižnikova mezga
27.8.2006 11:51:21   
lstand
Tudi jaz imam letos kar precej paradižnika. Sem ga že nekaj spravila v skrinjo, neredim pa takole. Paradižnik očistim, ga narežem na polovice ali pa še manj(odvisno kakšen je paradižnik) ga dam v večji lonec in ga kuham nekje 2-3 ure. Voda ki jo spusti,  odlivam sproti, da je kaša čim bolj gosta. Po želji lahko daš zraven tudi kuhat papriko - tak malo za okus. Vmes nekje ko je pardižnik že razkuhan pa ga spasiram s paličnim in kuham naprej. Na koncu solim. Potem pa se začne packanje. V vrečke za led "nalijem" to paradižnikovo mezgo in ga shranim tako v skrinjo. Ko rabim pa lepo vzamem ledeno kocko paradajza. Tako delam že nekaj let. Vrečke pa napolnim s pomočjo slaščičarske brizge od tupervare. Lp Lidija

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: paradižnikova mezga
27.8.2006 12:59:52   
Bubamaraa
Evo meni je soseda dala recept za sataraš in ga bom naedila takole:

sestavine:
1kg paradižnika
1kg paprike-mesnate
200g čebule
1dcl olja
1žlička soli

Paradižnik in papriko operemo in odcedimo. Paradižnike potopimo za nekaj trenutkov v vrelo vodo, da lažje odstranimo kožico. Odstranimo jim peščišče in jih zrežemo na kocke. Te damo na cedilo, da se odtečejo. Papriki odstranimo peclje in peščišče ter jo zrežemo na rezance. Čebulo sesekljamo. Posodo z oljem in čebulo, ki smo jo osolili postavimo na vroče in mešamo. Ko čebuola bledo zarumeni, dodamo papriko in jo dušimo 10 minut. Dodamo še paradižnik in dušimo vse skupaj 10-15 minut.
Vročo zmes damo v čist, ogret kozarec, ki ga takoj zapremo.


No to je to......user posted image

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu lstand)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: paradižnikova mezga
27.8.2006 14:08:14   
darjatimci
Pa še tale recept: paradižnike potopiš v vrelo vodo,da jih lahko olupiš,potem jih narežeš in zmiksaš,potem pa jih daš v različne posodice zmrznit.Lahko kot kocke ali pa v jogurtove lončke.

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: paradižnikova mezga
28.8.2006 10:00:41   
meta22
kaj je to sataraš???user posted image

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: paradižnikova mezga
28.8.2006 10:16:25   
darjatimci
Pri nas je to jed iz dušenega paradižnika in paprike na koncu pa še umešamo jajce,aja vse skupaj prepraženo na čebuli.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: paradižnikova mezga
28.8.2006 23:16:01   
Anonimen
jaz sem tudi ravnokar skuhala šalšo.
v velik lonec dam paradižnik,ki ga samo malo zarežem.potem dam v lonec še par korenčkov,peteršilj,zeleno,čebulo,česen,malo soli in to počasi kuham in sproti odlivam stran vodo.ko je vse fajn pokuhano,dodam šop bazilike in spasiram.in to je to.to otroci ful obožujejo.tavelika poje to šalšo kar z žlico.
ponavadi jo dam v jogurtove lončke in zmrznit.ko jo odtalim,jo še malo pogrejem na oljčnem olju in njama!!!

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: paradižnikova mezga
5.9.2006 12:03:22   
meta22
evo, po vaših navodilih smo pospravili večina paradižnika!! sem pa sedaj malo razmišljala: za kaj vse pa uporabljate ta zamrznjen paradižnik? meni na misel pride samo omaka za testenine!!user posted image  a je še kaka druga varianta?

lp
meta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: paradižnikova mezga
5.9.2006 12:14:36   
Anonimen
Jaz dam 1 cel zmrznjen paradžnik tudi v župco, ko jo kuham. Poleg tega tudi za pico  lahk uporabiš, za filane paprike, za čufte

(odgovor članu meta22)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: paradižnikova mezga
5.9.2006 12:31:37   
LuLu
Oj,
Jaz paradižnik dam v vročo ali vrelo vodo, ga olupim, prerežem na pol (vodoravno, se lažje izkoščiči). Ga zmiksam in kuham. Kar dolgo, kakšno uro, da voda izhlapi. Ga posolim, popopram in dodam sladkor... po želji. Lahko se zamrzne, ker paradižnik zamrznjen ne izgubi svoje vrednosti, lahko narediš tak tomato juice z ledom npr. (in vodko user posted image ), ali pa dodaš v omake (čufti, filana paprika,...). Celi paradižnik pa tudi zmrznjen v juhe,...

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: paradižnikova mezga
5.9.2006 18:49:06   
smrka
Ce bi rada nardila paradiznikovo mezgo potem tako: operi paradajze in jih razrezi na tri dele, obvezno dodaj sladkor in kuhaj, dokler ne vidis da se je skorjica od paradajza da "narazen".. potem vse skupaj spasiraj in se enkrat kuhaj... kuhaj tako dolgo kukr ces da bo mezga gosta.... potem pa flasiraj v vroce kozarce.

Sladkor dodas po okusu ne prevec ne premal,.... moras ga pa dat zato da se ti nebi pokvarlo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?