|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovseni kruh
31.1.2007 12:32:37   
sami_y
sem ravno nardila ovseni kruh v kruhopeku, pa je znotraj moker in lepljiv. Zakaj to, kaj se posuši ko se kruh ohladi?
Delala sem pa po receptu, ki ga je ena dala na forum:
350 ml vode
2,5 žličke olivnega olja
žlička soli
slaba žlička sladkorja
200 g ovsenih namočenih kosmičev
325 g pšenične moke
zavitek suhega kvasa

ni mi jasnouser posted image

_____________________________

lp
jelena
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovseni kruh
1.2.2007 17:38:10   
bamby





Kruh je treba takoj po peki ven strest, drugače postane moker. Če ni bil ta vzrok, potem ti najbrž ni dovolj speklo. Sicer so vsi programi narejeni tako, da je zadovoljiv rezultat za vsako zvrst  kruha. Jaz vedno uporabljam le hitri program, ker sem ugotovila, da je tam kruh najboljši. Možno bi bilo tudi, da je v receptu morda preveč ovsenih kosmičev user posted image  v razmerju z moko. Če pa kruhova sredica ni dovolj pečena, potem je morda vzrok v tem, da je bilo preveč tekočine, ker si navajala, da si oves namočila. Jaz vedno dam suhega.

Če ni nič od tega, potem ti na žalost ne morem pomagati. Najboljše, če poizkusiš še enkrat.

Moj recept za ovseni kruh, ki mi zmeraj rata:

Nivo I (za 800g kruha):
 
350ml vode
25g margarine ali masla
1,5 male merice soli (ali mala žlička)
1,5 male merice sladkorja
150g ovsenih valjanih  kosmičev
375g moke
3/4 zavojčka suhega kvasa

Nivo II (za 1200g kruha):

500ml vode
30g margarine ali masla
2 mali merici soli
2 mali merici sladkorja
200g ovsenih valjanih kosmičev
550g moke
1 zavojček suhega kvasa

Vedno pečem nivo II in na programu schnell (hitri program). Sestavine dodajam po vrsti, kot so napisane: najprej tekočina, potem suhe snovi.

Poizkusi, morda ti tokrat uspe, pa kaj poročaj!



(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?