ovseni kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sami_y -> ovseni kruh (31.1.2007 12:32:37)

sem ravno nardila ovseni kruh v kruhopeku, pa je znotraj moker in lepljiv. Zakaj to, kaj se posuši ko se kruh ohladi?
Delala sem pa po receptu, ki ga je ena dala na forum:
350 ml vode
2,5 žličke olivnega olja
žlička soli
slaba žlička sladkorja
200 g ovsenih namočenih kosmičev
325 g pšenične moke
zavitek suhega kvasa

ni mi jasno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




bamby -> RE: ovseni kruh (1.2.2007 17:38:10)






Kruh je treba takoj po peki ven strest, drugače postane moker. Če ni bil ta vzrok, potem ti najbrž ni dovolj speklo. Sicer so vsi programi narejeni tako, da je zadovoljiv rezultat za vsako zvrst  kruha. Jaz vedno uporabljam le hitri program, ker sem ugotovila, da je tam kruh najboljši. Možno bi bilo tudi, da je v receptu morda preveč ovsenih kosmičev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] v razmerju z moko. Če pa kruhova sredica ni dovolj pečena, potem je morda vzrok v tem, da je bilo preveč tekočine, ker si navajala, da si oves namočila. Jaz vedno dam suhega.

Če ni nič od tega, potem ti na žalost ne morem pomagati. Najboljše, če poizkusiš še enkrat.

Moj recept za ovseni kruh, ki mi zmeraj rata:

Nivo I (za 800g kruha):
 
350ml vode
25g margarine ali masla
1,5 male merice soli (ali mala žlička)
1,5 male merice sladkorja
150g ovsenih valjanih  kosmičev
375g moke
3/4 zavojčka suhega kvasa

Nivo II (za 1200g kruha):

500ml vode
30g margarine ali masla
2 mali merici soli
2 mali merici sladkorja
200g ovsenih valjanih kosmičev
550g moke
1 zavojček suhega kvasa

Vedno pečem nivo II in na programu schnell (hitri program). Sestavine dodajam po vrsti, kot so napisane: najprej tekočina, potem suhe snovi.

Poizkusi, morda ti tokrat uspe, pa kaj poročaj!






Stran: [1]