bamby -> RE: ovseni kruh (1.2.2007 17:38:10)
|
Kruh je treba takoj po peki ven strest, drugače postane moker. Če ni bil ta vzrok, potem ti najbrž ni dovolj speklo. Sicer so vsi programi narejeni tako, da je zadovoljiv rezultat za vsako zvrst kruha. Jaz vedno uporabljam le hitri program, ker sem ugotovila, da je tam kruh najboljši. Možno bi bilo tudi, da je v receptu morda preveč ovsenih kosmičev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] v razmerju z moko. Če pa kruhova sredica ni dovolj pečena, potem je morda vzrok v tem, da je bilo preveč tekočine, ker si navajala, da si oves namočila. Jaz vedno dam suhega. Če ni nič od tega, potem ti na žalost ne morem pomagati. Najboljše, če poizkusiš še enkrat. Moj recept za ovseni kruh, ki mi zmeraj rata: Nivo I (za 800g kruha): 350ml vode 25g margarine ali masla 1,5 male merice soli (ali mala žlička) 1,5 male merice sladkorja 150g ovsenih valjanih kosmičev 375g moke 3/4 zavojčka suhega kvasa Nivo II (za 1200g kruha): 500ml vode 30g margarine ali masla 2 mali merici soli 2 mali merici sladkorja 200g ovsenih valjanih kosmičev 550g moke 1 zavojček suhega kvasa Vedno pečem nivo II in na programu schnell (hitri program). Sestavine dodajam po vrsti, kot so napisane: najprej tekočina, potem suhe snovi. Poizkusi, morda ti tokrat uspe, pa kaj poročaj!
|
|
|
|