|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   no pa še goveja juhica
4.1.2008 10:30:29   
Anonimen
znam jo skuhat...sam me pa zanima kaj v govejo juho daste vi? in katero meso uporabite - kateri del goveda mislim? :)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 10:35:19   
TIA22
jaz grem v mesnico in rečem en kos govedne, nemastne...pa kosti zraven. Prav nič se ne spoznam na kravje dele...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 10:35:21   
Enolla
Korenček ali pa tudi dva, šop peteršilja, nekaj pora, korenino zelene, nekaj stebelne zelene, čebulo - to je najbolj pogosto. Če dobim pa tudi kakšen košček kolerabe ali rumenega korenja. Meso pa najraje rebra ali pa bočnik vendar tukaj dam kakšno kost zdraven. Najboljša juha pa rata iz govejega repa.  

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 10:36:20   
bučkabb
v juhico dam sol, celi poper, peteršilj, lovorjev list, korenček, čebulo z olupom(je juhica bolj rumena) in proti koncu vretja če ni dovol okusna še mal vegete, ampak ne vedno- odvisno kakšno meso je.

govedno se mi zdi da ni tolk pomembno kateri konec daš, je pa fajn da daš nekaj kosti zraven, če maš bolj borov konec mesa, če pa kuhaš juho iz vratovine je okusna ampak bolj temna, sploh pri zgornjem delu vrata.
če nočeš da je juhica temna, moraš dat noter en konec kolerabe, ki jo očist, je nekak filter.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 10:36:45   
TIA22
no, zraven pa dam še mini paradižnik, korenino peteršilja z zelenjem, korenček, pa čebulo popečem na električni plati.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 11:48:19   
mojsoncek
Sestavine:
- meso (ponavadi recem mesarju kar goveje meso za juho)
- rahla kost
- vcasih (ce jo imam slucajno doma) kaksno perutnicko
- korenje
- cvetaca
- paradiznik
- zelena
- na plosci popecena cebula v kosu (oz. razrezana na pol, da se lahko popece)
- sol (dodam bolj proti koncu)
- poper v zrnu
- zafranika
- petersilj

No, mislim, da je to vse... Ponavadi jo kuham 3 - 4 ure, da je meso res lepo mehko. In obvezno dan prej, da se cez noc pohladi in lahko naslednji dan poberem dol mascobo.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 12:48:15   
Anonimen
Jaz dam poleg vsega še strok česna in žličko kave.

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 12:59:28   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Jaz dam poleg vsega še strok česna in žličko kave.



Še nikoli slišalauser posted image  Zakaj pauser posted image

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 13:12:54   
Anonimen
Pravijo, da je boljša aroma in malce lepša barva.


Poskusi user posted image

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 15:15:30   
katra55
Jaz ponavadi dam: govedino s kostjo, sol, poper v zrnju, lovorov list, popečeno čebulo, česen, korenje, petršilj (korenina+zeleni del), paradižnik, zelena, cvetača, muškatni orešček, timijan, majaron.
Kuham 3 ure, pomembno je da juha rahlo vre, drugače je motna.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 15:55:01   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Sestavine:
- meso (ponavadi recem mesarju kar goveje meso za juho)
- rahla kost
- vcasih (ce jo imam slucajno doma) kaksno perutnicko
- korenje
- cvetaca
- paradiznik
- zelena
- na plosci popecena cebula v kosu (oz. razrezana na pol, da se lahko popece)
- sol (dodam bolj proti koncu)
- poper v zrnu
- zafranika
- petersilj

No, mislim, da je to vse... Ponavadi jo kuham 3 - 4 ure, da je meso res lepo mehko. In obvezno dan prej, da se cez noc pohladi in lahko naslednji dan poberem dol mascobo.



Skoraj identično, le da jaz v mesnici rečem za meso - PRSNK user posted image . Kost je pri tem že zraven, tako da je posebej ne kupujem. Pa nobene kure zraven. user posted image  Cvetača in paradižnik sta bolj poredko v juhi, pa čebule ne prepražim. Drugače pa isto delam. Dodam pa 1 govejo jušno kocko, porove liste, lovorjev list, malo origana in bazilike.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 16:52:48   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Sestavine:
- meso (ponavadi recem mesarju kar goveje meso za juho)
- rahla kost
- vcasih (ce jo imam slucajno doma) kaksno perutnicko
- korenje
- cvetaca
- paradiznik
- zelena
- na plosci popecena cebula v kosu (oz. razrezana na pol, da se lahko popece)
- sol (dodam bolj proti koncu)
- poper v zrnu
- zafranika
- petersilj

No, mislim, da je to vse... Ponavadi jo kuham 3 - 4 ure, da je meso res lepo mehko. In obvezno dan prej, da se cez noc pohladi in lahko naslednji dan poberem dol mascobo.



nekako takole, a brez zafranika in cvetače...za meso pa imamo najraje bočnik, če pa tega ni se zadovoljimo s pleči...pa kost mora bit obvezno zraven...

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: no pa še goveja juhica
4.1.2008 22:40:54   
eya
Največkrat vzamem bočnik (je najbolj mehko meso), pa kako kost. Potem pa dam notri peteršilj, lovor, poper v zrnju, sol, česen v zrnju, malo zelene, kolerabo, korenček, včasih cvetačo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




ime
Erin

Ime LUIS za fantka, vam je všeč?

ja (20%)

ne (80%)


Število vseh glasov: 328

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!