no pa še goveja juhica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> no pa še goveja juhica (4.1.2008 10:30:29)

znam jo skuhat...sam me pa zanima kaj v govejo juho daste vi? in katero meso uporabite - kateri del goveda mislim? :)




TIA22 -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 10:35:19)

jaz grem v mesnico in rečem en kos govedne, nemastne...pa kosti zraven. Prav nič se ne spoznam na kravje dele...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Enolla -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 10:35:21)

Korenček ali pa tudi dva, šop peteršilja, nekaj pora, korenino zelene, nekaj stebelne zelene, čebulo - to je najbolj pogosto. Če dobim pa tudi kakšen košček kolerabe ali rumenega korenja. Meso pa najraje rebra ali pa bočnik vendar tukaj dam kakšno kost zdraven. Najboljša juha pa rata iz govejega repa.  




bučkabb -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 10:36:20)

v juhico dam sol, celi poper, peteršilj, lovorjev list, korenček, čebulo z olupom(je juhica bolj rumena) in proti koncu vretja če ni dovol okusna še mal vegete, ampak ne vedno- odvisno kakšno meso je.

govedno se mi zdi da ni tolk pomembno kateri konec daš, je pa fajn da daš nekaj kosti zraven, če maš bolj borov konec mesa, če pa kuhaš juho iz vratovine je okusna ampak bolj temna, sploh pri zgornjem delu vrata.
če nočeš da je juhica temna, moraš dat noter en konec kolerabe, ki jo očist, je nekak filter.




TIA22 -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 10:36:45)

no, zraven pa dam še mini paradižnik, korenino peteršilja z zelenjem, korenček, pa čebulo popečem na električni plati.




mojsoncek -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 11:48:19)

Sestavine:
- meso (ponavadi recem mesarju kar goveje meso za juho)
- rahla kost
- vcasih (ce jo imam slucajno doma) kaksno perutnicko
- korenje
- cvetaca
- paradiznik
- zelena
- na plosci popecena cebula v kosu (oz. razrezana na pol, da se lahko popece)
- sol (dodam bolj proti koncu)
- poper v zrnu
- zafranika
- petersilj

No, mislim, da je to vse... Ponavadi jo kuham 3 - 4 ure, da je meso res lepo mehko. In obvezno dan prej, da se cez noc pohladi in lahko naslednji dan poberem dol mascobo.




Anonimen -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 12:48:15)

Jaz dam poleg vsega še strok česna in žličko kave.




Enolla -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 12:59:28)

IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Jaz dam poleg vsega še strok česna in žličko kave.



Še nikoli slišala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zakaj pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 13:12:54)

Pravijo, da je boljša aroma in malce lepša barva.


Poskusi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




katra55 -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 15:15:30)

Jaz ponavadi dam: govedino s kostjo, sol, poper v zrnju, lovorov list, popečeno čebulo, česen, korenje, petršilj (korenina+zeleni del), paradižnik, zelena, cvetača, muškatni orešček, timijan, majaron.
Kuham 3 ure, pomembno je da juha rahlo vre, drugače je motna.





Jessy -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 15:55:01)

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Sestavine:
- meso (ponavadi recem mesarju kar goveje meso za juho)
- rahla kost
- vcasih (ce jo imam slucajno doma) kaksno perutnicko
- korenje
- cvetaca
- paradiznik
- zelena
- na plosci popecena cebula v kosu (oz. razrezana na pol, da se lahko popece)
- sol (dodam bolj proti koncu)
- poper v zrnu
- zafranika
- petersilj

No, mislim, da je to vse... Ponavadi jo kuham 3 - 4 ure, da je meso res lepo mehko. In obvezno dan prej, da se cez noc pohladi in lahko naslednji dan poberem dol mascobo.



Skoraj identično, le da jaz v mesnici rečem za meso - PRSNK [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kost je pri tem že zraven, tako da je posebej ne kupujem. Pa nobene kure zraven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Cvetača in paradižnik sta bolj poredko v juhi, pa čebule ne prepražim. Drugače pa isto delam. Dodam pa 1 govejo jušno kocko, porove liste, lovorjev list, malo origana in bazilike.




dory -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 16:52:48)

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Sestavine:
- meso (ponavadi recem mesarju kar goveje meso za juho)
- rahla kost
- vcasih (ce jo imam slucajno doma) kaksno perutnicko
- korenje
- cvetaca
- paradiznik
- zelena
- na plosci popecena cebula v kosu (oz. razrezana na pol, da se lahko popece)
- sol (dodam bolj proti koncu)
- poper v zrnu
- zafranika
- petersilj

No, mislim, da je to vse... Ponavadi jo kuham 3 - 4 ure, da je meso res lepo mehko. In obvezno dan prej, da se cez noc pohladi in lahko naslednji dan poberem dol mascobo.



nekako takole, a brez zafranika in cvetače...za meso pa imamo najraje bočnik, če pa tega ni se zadovoljimo s pleči...pa kost mora bit obvezno zraven...




eya -> RE: no pa še goveja juhica (4.1.2008 22:40:54)

Največkrat vzamem bočnik (je najbolj mehko meso), pa kako kost. Potem pa dam notri peteršilj, lovor, poper v zrnju, sol, česen v zrnju, malo zelene, kolerabo, korenček, včasih cvetačo.




Stran: [1]