|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nisem želela imeti psa
10.5.2012 10:31:28   
23tina
Pozdravljene,

prosim za nasvet, ker se mi že rahlo rola...user posted image
V hiši živimo skupaj moja tašča, njen starejši sin z družino in mlajši sin(moj mož) z hčero. Imamo sicer vsak svoje stanovanje, ločene vhode... imamo pa skupno teraso.
Nekega lepega popoldne pride brat od mojega moža iskat mojo hči, naj pride pogledat "kužka". In človek je res kupil aljaškega malamuta, brez da se je s komerkoli o tem posvetoval... Njegova žena je kričala, da se bo odselila. Njegova mama, je kričala da ni normalen. Jaz sem sicer jasno povedala, da mi to niti slučajno ni všeč, vendar neke hude panike nisem zaganjala, ker se mi je uboga nič kriva žival smilila.
In ko se je "kužek" malo navadil na novo okolje, malo zrasel je začel kazati svoj karakter.
Že nekajkrat se je zgodilo, da je zarenčal in skočil proti moji hčeri, ki ga je samo pobožala.
Tamala je stara dobre 2,5 leti, in jo tudi ne moram privezat da ne bi hodila do njega.
Enkrat je skočil na njo, je padla v travo in ni hotel dol z nje. Sem ga morala dobesedno prijet in na silo odstrant. Pa so spet rekl, da se igra. Ampak men se to ni zdelo kaot neka igra,če kričiš, pes pa še vedno leži na otroku.
Zadnič jo je s taco nad očesom, da je imela precejšno prasko in malo otečeno.
Mene kar srh spreletava,ko gre mimo nje...

Kaj naj storim???
To objavo bom pokazala vsem udeleženim v tej zadevi, zato prosim za čimveč mnenj.
hvala in lep dan


_____________________________

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 10:36:49   
LuLu
Vrni ga bratu od tvojega moža in razloži situacijo. Pa naj on dalje za psa poskrbi. Jaz ga ne bi obdržala, če pes povzroča neprijetne situacije in ga niste želeli.

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 11:02:34   
3jeMi
sama sem kot najstnica imela psa in sem vedela, da potrebuje vzgojo... ne vem kako je s tvojim svakom, če to ne ve, izvoli:
 
Značaj:
Aljaški malamut je izredno zvest svojemu gospodarju in zelo inteligenten. To je delovni pes, ki rabi ogromno gibanja, a kljub temu zna biti primeren tudi za družinsko življenje. Je zelo družaben, saj je le pes, ki je nekoč živel v krdelu in mu je življenje v tropu pisano pod kožo. Tako kot z vsakim psom se moramo z njim veliko ukvarjati. Podobno kot pri ostalih polarnih pasmah je to pes, ki mu je treba pokazati kdo je njegov gospodar, njegov vodja krdela.
Ni primeren za čuvaja, saj je bil vzrejen pri nomadskemu ljudstvu, ki se je vedno selilo in zato nima razvitega čuta za varovanje teritorija. Vsakega tujca bo sprejel z veseljem in ljubeznivostjo. Seveda obstajajo izjeme, večinoma zaradi nepravilne vzgoje . Na splošno so psice bolj ljubeznive, bolj ubogljive. Psi znajo biti dominantni in samozavestni.
Njegova posebnost je tudi to, da ne laja pogosto. Njegov lajež je bolj podoben tuljenju, cviljenju. Laja le ob velikem navdušenju, v igri; ko se dolgočasi pa zavija in tuli.

Življenje z malamutom:
Kljub temu, da so Aljaški malamuti prečudoviti psi, moramo pri izbiri pasme gledati tudi na karakter, ki pa je izredno težaven, saj veljajo za zelo samosvoje pse. Prav zaradi tega nam veliko časa in truda vzame njihova vzgoja. Rabijo veliko pozornosti in so najraje v družbi ljudi, pa čeprav v stanovanju ali hiši, sami se hitro zdolgočasijo in naredijo kakšno škodo. Na lep in neraskopan vrt lahko hitro pozabimo, saj ta pasma izredno uživa v kopanju lukenj in nabiranju krogov na ograjenem vrtu.
So psi, ki se ne navežejo samo na enega človeka, kljub temu da so pozorni na nas, ves čas spremljajo svojo okolico.
Nega ni pretirano zahtevna, dovolj je 1x tedensko česanje, ob menjavi dlake, ki nastopi 2x letno pa vsakodnevno.
So izredno prijazni do ljudi in drugih psov, seveda pa je vse odvisno od socializacije posameznega psa. Njihovo pozornost med šolanje lahko pridobimo s pozitivno motivacijo, priboljški ali igračami, še vedno pa velja, da če malamut v tem kar dela ne bo videl koristi, tega ne bo naredil. Glede na velikosti ne pojedo veliko. Oglašajo se z tipičnimi zvoki in imajo zanimivo obrazno mimiko, iz katere lahko zelo dobro razberemo njihovo razpoloženje.
Ko so doma večino časa poležavajo in varčujejo svojo energijo za pohode.

več pa že na prvem zadetku iz googla:
http://pesjanar.si/index.php/2007/577

pa srečno... user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 19:22:41   
Cassiopeia
Predlagam, da vsi preberete knjigi od Cesar Millana. Tudi na youtubu so njegove oddaje. Mi smo našega psa s tem zelo že spremenili. Vaš pes je enostavno vodja kardela in ne vi! Žival ni ničesar kriva, krivi so lastniki...in to lahko potrdim iz izkušenj!

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 19:55:19   
mateyka
tukaj poznam žensko, ki je morala dat stran svoja malamuta (pa ok psa in vzgojena), ko je spoznala svojega partnerja (ima otroke iz prejšnje zveze) in se preselila k njemu, ker enostavno nista prenašala otrok. user posted image

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 20:10:45   
23tina
Hvala za odgovore. Očitno nisem dovolj natančno opisala situacije.
Tega psa jaz nisem želela,zato nisem njegov lastnik,nimam ničesar pri njegovi vzgoji...Imam ga 24 ur na dan pred očmi,ker imamo skupno teraso na kateri se zadržujemo vsi živeči v naši hiši.
Pravzaprav me zanima,ali bi se ve sprijaznile z usodo da je pač pes  tukaj....Kljub temu, da mojega 2,5 let starega otroka pes ne mara. Zakaj ne vem.
Peljali so ga v pasjo šolo,kjer je tistega vaditelja,ki je od psa zahteval da hodi okoli njega, skoraj ugriznil v rit. Dobesedno!!!
Sprehodov oz. dnevene kilometrine ima da ne govorim koliko-ogromno! Z njim se ukvarjajo....
Midva z možem sva se dosti pogovarjala o tem, da bomo nekoč imeli psa. Ampak nekoč...in potem ga kar čez noč dobimo...še enkrat poudarjam, da nisem njegov lastnik,prisiljena sem živeti z njim.

_____________________________

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 20:51:26   
josephine27
ali bi se ve sprijaznile z usodo da je pač pes tukaj....


Verjetno bi se. Bi se pa s pasjim lastnikom ( če sem prav razumela je to možev brat) vsekakor skušala pogovoriti oz. nekako dogovorit, da pes res ne bi bil ves čas na terasi še zlasti, če tudi njega ni zdraven. Sicer je pa treba tudi otroka učit spoštovanja do psa, da ne sili vanj in ga ne cuka po nepotrebnem.

_____________________________



(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 20:53:01   
posh
Znanec je moral dat malamuta usmrtit, ker je kar iz lepega ugriznil družinskega člana.
Nimaš druge kot da se pogovoriš z lastnikom o tem in skupaj najdete rešitev.

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 21:30:51   
23tina
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

. Sicer je pa treba tudi otroka učit spoštovanja do psa, da ne sili vanj in ga ne cuka po nepotrebnem.
To delam. Tamala ima sicer pse zelo rada. Lepo poboža, nikoli ni bilo težav da bi pse cukala.
Kar se pa siljenja tiče, pa priznam da jo je treba včasih kar pogosto opozarjati...vendar uboga in gre stran.
Je bilo pa tudi sicer že kar nekaj opazk ljudi, da se jim zdi pes zahrbten, ker ima čisto posebno hojo, in pride do tebe s spuščeno glavo, in gleda čisto hinavskouser posted image

_____________________________

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 21:48:24   
mateyka
klinc, jaz se ne bi sprijaznila. če bi se prej pogovorili in skupaj izbrali pasmo, ki je bolj primerna za otroke, potem ja. če je pa agresiven do otroka, ma ne, sam to bi že moj mož znorel imo..
lahko bi sicer npr. omejili njegovo zadrževanje na terasi, samo ne vem če to ne bo prineslo drugim problemov s sabo.. men se enostavno zdi da ga lastnik ne obvlada. in če ga ne, ga nočem met v bližini, ker mi je preveč nelagodno in utrujajoče-zoprno - kot da bi morala doma bit skoz na preži; kam pa pridemo, vsaj doma bi rada mela relax.

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 22:17:10   
malaMravljica
Lej, jaz sem v zelo podobni situaciji kot ti, otroka imava tudi skoraj isto stara. Pri nas se mi je do danes popoldne obetal policijski nemski ovcar!!! malega otroka imam in jaz sem psa videla in se ga bala, doma se sama ne bi upala it iz hise, pa se ta pes zahteva par ur ukvarjanja na dan z njim. In zakaj se mi je obetal, hoce ga imet tasca in to nem. Ovcarja, ker je to kao neka vzvisena rasa ampak moja tasca bi ga imela v kuhinji, zunaj ne bi z njim prezivela niti sekunde na dan, moj moz pa nima casa ob sluzbi, ki jo opravlja in psa si midva sploh ne zeliva, nabavili ga bomo zaradi tasce, z njim pa se ukvarjali izkljucno mi. In danes sem dokoncno rekla, da se ga bojim in se ne bom z njim ukvarjala. Smo se vsaj tok pogovoril in moj je reku, da je zaradi mame v precepu ampak tasca gor al dol, jaz ne bom imela psa, ki se ga bojim in rabi cel dan mojo pozornost, vsaj dva dolga sprehoda in nekaj ur metanja zogice, da jo prinese nazaj, da ne govorim da se bojim za otroka in da bi se tega psa veliko ljudi balo in se ne bi upali prit k nam, da bi se otroci zunaj igrali.Tko smo sedaj odkril mislim da zlatega prinasalca, je v zavitiscu in je bil v druzini z otroci, jutri ga gremo mi3 pogledat. Mi je se vedno velik ampak vsaj ne taka zverina kot se mi je do sedaj obetala.
To kar je naredil tvoj svak, brez se s komerkoli pogovorit kar pripeljat nekega psa, to je pa sploh nedopustno, pa se otroka imate.te vase pasme ne poznam ampak ce je neka huda zverina in se spravlja na tvojega otroka bi jaz govorila s svakom oz naredila sestanek cele druzine in jaz bi tam rekla, da naj se psa znebi. Sploh pa, kaj je mislil, brez se zmenit z drugimi pripelje v tako velik druzinski krog psa, ki ga nimas ravno za 2 tedna ampak celo desetletje.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 22:31:38   
Vijoličarka
Moje izhodišče je vedno: pes ni kriv, kriv je lastnik.

Krivda lastnika se začne že pri odločitvi, da bo imel psa in pri izbiri pasme. Tvoj svak ne živi v svoji hiši, ampak si jo deli še z dvema drugima enotama (tvoja družina ter tašča in tast). Glede na to, da ta pes ne skaklja po njegovem ograjenem vrtu, ampak po terasi, kjer se vsi stanovalci zadržujete, bi se moral posvetovati z vsemi vami glede nakupa psa in glede pasme.

Kužki so sicer kužki, ampak pasma je pa pasma. Vsekakor je mogoče vsako pasmo, tudi tiste najbolj zahtevne, dostojno vzgojiti, ampak to uspe samo lastniku, ki ne izbere psa po fotografiji oziroma zunanjem videzu, temveč predvsem po krakaterju. Vzgoja različnih pasem je različna.

Omenjeno je bilo, da je tale vaš kuža zahtevnejša pasma. Pasma, ki je navajena stalne zaposlitve in dela. Če kuža ne dobi, kar potrebuje, potem postane nezanesljiv, napadalen, nervozen in s tem nevaren.

Lastnik, torej brat tvojega partnerja, se do tega kužka obnaša neodgovorno. Ni ga pravilno vzgojil, ni upošteval lastnosti pasme, najbrž sploh kaj dosti ni premislil in se informiral. Mislim da je njegova odgovornost, da poišče prave strokovnjake (mislim da obstajajo celo pasji psihologi), da psa spravi v red.

Tudi sama spremljam Cezarja Milana in njegovo delo. In kadar je pes nevaren otroku, ga on vedno odstrani iz otrokove bližine. Nekatere pse se da rehabilitirati, druge ne. Te pse vzame on v svoj trop, družini pa priporoči drugega psa, bolj primernega znajo. Glede na to, da večjega optimista, kar se rehabilitacije še tako težavnega psa, od Cezarja ni, pa kadar gre za otroke, vedno resno opozori, da vsi psi niso za otroke (so pa lahko za drugačno skupnost), to jemljem tudi sama skrajno resno.

Na tvojem mestu bi najprej zahtevala, da lastnik odstrani psa iz skupnih prostorov, torej terase. Naj ga ima v stanovanju, nekje na svojem ograjenem prostoru in se veliko ukvarja z njim, s pomočjo primernih strokovnjakom. Če psu ni dorasel, naj poišče družino, kjer ni majhnih otrok in imajo ljudje izkušnje s težavnimi pasmami ter jim ga podari. Pes si zasluži lepo in srečno življenje, ampak tu je treba najprej misliti na otroka.

Brat tvojega partnerja, se očitno ne zaveda, da pes ni igrača, ampak resna odgovornost. Kot lastnik je odgovoren tako psu, kot tudi vsem vam, s katerimi si deli stanovanjsko hišo. Zelo me je zmotilo, da mu ni bilo nič mar, da njegova žena ni hotela psa, kaj šele vsi ostali. Tudi ni videti, da bi kaj dosti vedel o psih. Kakšen prijazen pudelj bi bi bil neprimerno boljši dodatek k terasi, kot pa delovni pes, ki zahteva veliko gibanja, pozornosti in ukvarjanja ter predvsem znanja (lastnika).

Situacija, v kateri živite, se mi zdi izjemno nevarna. Vsi ste nervozni in ti celo prestrašna, da se ne bo kaj zgodilo otroku. Pes se vaše energije zaveda in je znerviran tudi on. Sedite na sodu smodnika in na bratu tvojega partnerja, kot odgovornega za situacijo je, da ukrepa. Torej da spravi psa v red ali pa poišče zanj primernejši dom. Preden se zgodi kaj hujšega.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nisem želela imeti psa
10.5.2012 22:40:28   
takotako
A pa imate spuščenega? Mi imamo huskija in se otrokom umakne. Kadar so drugi otroci, ga zapremo v kočo že da ji otroc ne težijo. Mene osebno bi motilo da se moj otrok ne more sprehajat po terasi kar naenkrat.
Tako da jaz bi bila proti.

Mi tudi živimo v skupini hiši in ni pogoj da bi kdo kaj naredil brez soglasja-če se seveda tiče odločitev tudi ostalih. Zmenjeni smo da vsak v svojem stanonju dela po svoje kar pa je skupno-vrt, travnik, itd. pa se pogovorimo. Če je samo en proti se stvar ne izpelje. drugače se ne da funkcionirat.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 8:45:58   
Pia*
Se strinjam s tistimi, ki pravite, da pes ni nič kriv da je lastnik.

Jaz bi oz. kar tvoj naj svojemu bratu pove, da naj ima psa pri sebi in ne tam kjer so skupni prostori, ko pridejo otroci ven naj se pes zapre ali pa naj ga njegov lastnik odpelje na sprehod.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 13:42:15   
kimica86
Vijoličarka je lepo napisala... Se popolnoma podpišem pod njen post..

In naj še jaz 1x povdarim: žival ni nikoli za nič kriva, ampak zgolj samo tisti, ki ga vzgaja (lastnik)!! Če ga on (brat tvojega partnerja) pelje samo na sprehod in ga potem doma pusti na terasi, ne pomeni, da se fulll ukvarja z njim.. Tašen pes potrebuje najmanj 8 ur na dan ukvarjanja kar pa on po mojem ne počne!! Pasja šola je obvezna- recimo mojemu psu ni pomagala pa da smo se na trepalnice postavili.. Našega psa bi morali poslati v policijsko šolo (kjer je tudi bolj trda roka), da bi bil popoln pes- pa imamo drugačno pasmo, prav tako zelooo trmasto!!

Mislim, da je brat tvojega moža ravnal nespametno.. Čeprav tudi dat kar tako psa stran se mi zdi butasto- pes se je privadil na družinske člane, zdaj pa kar naenkrat gre stran (in to pasemski pes) user posted image user posted image


(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 13:55:38   
23tina
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Čeprav tudi dat kar tako psa stran se mi zdi butasto- pes se je privadil na družinske člane, zdaj pa kar naenkrat gre stran (in to pasemski pes) user posted image user posted image


Bustasto bo potem ko bo ugriznil mojega otroka...
Jaz se zavedam neodgovornosti svaka, ampak kaj naj mu jaz...ne rečem , da se mi pes ne smili...samo je v prvi vrsti varnost mojega otroka.

_____________________________

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 13:59:54   
23tina
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Vijoličarka je lepo napisala... Se popolnoma podpišem pod njen post..

In naj še jaz 1x povdarim: žival ni nikoli za nič kriva, ampak zgolj samo tisti, ki ga vzgaja (lastnik)!! Če ga on (brat tvojega partnerja) pelje samo na sprehod in ga potem doma pusti na terasi, ne pomeni, da se fulll ukvarja z njim.. Tašen pes potrebuje najmanj 8 ur na dan ukvarjanja kar pa on po mojem ne počne!! Pasja šola je obvezna- recimo mojemu psu ni pomagala pa da smo se na trepalnice postavili..

Vozi ga 3krat na dan, ponavadi na bljižnji hrib, malo nižji od Šmarne gore. Vodi ga v pasjo šolo...
tega da se ne ukvarja z njim mu ne moram očitat. ni to sicer 8 ur na dan,ni pa tudi ne dosti manj.

< Sporočilo je popravil 23tina -- 11.5.2012 14:01:16 >


_____________________________

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 14:06:29   
hedviga
Vijoličarka se popolnoma strinjam s tabo!!!user posted image

Mi sicer psa nimamo, čeprav jih imamo vsi zelo radi.
Kljub temu bi mi pa "mrak na oči padel" , če bi videla da pes konstantno (pa tudi če bi bil moj) kakorkoli ogroža moja otroka.
Primer: pred kratkim smo imeli na obisku prijateljico, ki ima starejšo psičko nevarnejše pasme, ki jo poznam že vse njeno pasje življenje.
Je nežna, lepo vzgojena, ljubeča, nikoli v vseh njenih 10 letih ni imela nobenega kratkega stika z ljudmi, skratka zaupanja vredna. 
Kljub temu je v nekem trenutku, ko se ji je moj 3-letnik približal s strani skočila vanj in ga "odrinila" . Ni ga ugrzinila, ker bi mu verjetno pol lica, pa je bil precej plav in odrgnjen. 
Kužiko je lastnica takoj umaknila in onemogočila kakršenkoli kontakt z otroci. In tako je prav in v opozorilo tudi njej.
Najprej je varnost otrok, šele na koncu je pes!

Čudi me, da stric tvoje hčerke ne pomisli nanjo,svojo nečakinjo in na to kaj bi se lahko pripetilo. Ali mu je vseeno? Kako je z njegovim prilagajanjem vsem vam?
Ne glede na to kaj on misli ali hoče, vaša družina ima svoje pravice in ena teh je, da je za vas varno. In v okviru te pravice ni nobenega razpravljana ali prilagajanja.
Povejte mu nej reši in konec, tkole ne more bit.

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 14:19:15   
josephine27
kaj pa pesjak, da bi psa umakili tja za nekaj časa, ko bi se mala zunaj igrala. verjetno niste ravno cel dan zunaj. po moje boste mogli najti en kompromis ali pa si po urah razdelit teraso. ker če se s psom res ukvara se mu verjetno ne bo kar odrekel. se mi zdi pa malo egoističen tip, da ni nobenega nič vprašal.

_____________________________



(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 15:06:11   
Anonimen
mi imamo doma stafordko in lovsko mešanko. samo enkrat bi ena zarenčala na mojega otroka sploh nebi premišljevala, samo v avto bi jo dala in odpeljala. bolje preprečiti kot pa zdraviti. otrok nemore imeti avtoritete pri psu, tako majhen ne. js bi ukrepala TAKOJ!!! Nekaj hudo narobe more biti z tisti njegovim bratom da ima takšnega psa, ali se sploh zaveda kaj se lahko zgodi če bo otrok enkrat sam z njim??  razumem da pes malo zarenči, če mu nekaj ni povolji ampak da se postavi nad otrok...... Pes to naredi ko želi nad živaljo, oziroma v tem primeru imeti oblast nad otrokom! če tvoj mož nemore zato poskrbeti poskrbi sama.

(odgovor članu 23tina)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 15:08:18   
Anonimen
navarnejša pasma??? kakšna pa je to??
ker me res zanima.
pes je nevaren toliko kolikor lasnik dovoli! če bi kaj vedela o psih in o ugrizih bi vedela da uima Zlati prinašalec zabeleženih največ ugrizov.

(odgovor članu hedviga)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 15:57:36   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: 23tina

Vozi ga 3krat na dan, ponavadi na bljižnji hrib, malo nižji od Šmarne gore. Vodi ga v pasjo šolo...
tega da se ne ukvarja z njim mu ne moram očitat. ni to sicer 8 ur na dan,ni pa tudi ne dosti manj.


Prav. Me veseli, da se svak s psom ukvarja. Žal pa je videti, da ne ravno uspešno, ne glede na njegove želje. Morda ni prava osebnost za to pasmo (ne glede na to, kako mu je všeč), morda nima dovolj znanja, Predvsem je moteče njegovo izgovarjanje 'pes se samo igra', ko bi lahko prišlo do resnih poškodb otroka.  Tale 'da se pes samo igra' je, žal, preveč običajen izgovor.




_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 16:51:15   
josephine27


Tale 'da se pes samo igra' je, žal, preveč običajen izgovor.


se strinjam. tudi če se res samo igra, se igra po pasje. mimogrede lahko pride med razigrano pasjo igro tudi do kakšne neumnosti. ker tudi najbolj prijazen pes je samo pes.

_____________________________



(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 16:53:24   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
Prav. Me veseli, da se svak s psom ukvarja. Žal pa je videti, da ne ravno uspešno, ne glede na njegove želje.


točno to.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nisem želela imeti psa
11.5.2012 21:54:37   
MAMATI
23tina, jaz sem tudi ena izmed tistih, ki bi me taka situacija močno močno motila! Sem sicer zelo miroljubna, Samo tole bi me razkurilo! Nakup psa je pač stvar, o kateri se je potrebno pogovoriti, če si teraso delite! Jaz sama si ne bi drznila kupiti psa, ne da bi se o tem pomenila z osatlimi souporabniki terase in to bi pričakovala tudi od drugih. Ker to ni vrtni palček, ki ga lahko nekako spregledaš, če ti pač ni všeč. Res razumem tvoje občutke in držim pesti, da se vam bo vse dobro uredilo! (Pa da ne bo pomote - živali imam zelo rada! Svoj mir in pravice pa tudi! :))

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




kresovanje
Lelly28 RR

Ali peljete svojega otroka na kresovanje?

da (50%)

ne (50%)


Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!