Vijoličarka
|
Tudi meni je zelo žal, da se v bistvu ni nič razrešilo. Ne vem čisto točno, kako izgleda ta vaša skupna terasa, ampak če se jo da pregraditi, potem to vsekakor storite. Lastnik psa je totalno neresen in neodgovoren ter otročje trmari, ker si želi, da bi nekaj bila resnica in hoče na vse načine dokazati, da tudi je. Z dejstvi se noče soočiti. Psu takega lastnika tudi sama ne bi zaupala. A da tudi njemu ni jasno, zakaj pes renči na tamalo? Tej izjavi bi se človek še smejal, če ne bi bila situacija resna. Tašča je očitno dodaten element v tej zbrki. Poznam. Tudi moja tašča bo 'iz čiste ljubezni' vedno potegnila s svojim sinom, pa četudi čisto iracionalno. Zakaj pes renči, je težko reči. Je pa možno, da je kaj v povezavi s položajem v tropu. Torej, mati tvojega moža postavlja v 'njenem tropu' tvojega svaka pred tvojega moža. Je to stanje v družini? Je pes to zaznal in 'svoj trop' tudi po svoje razvrstil? Če ima svaka za svojega alfo, mu seveda nikdar ne bo nič storil. Morda tudi tašči ne, ker zaznava odnos med svakom in zlato mamico. Če pa je tvojo ožjo družino razvrstil na rep tropa in čisto na konec tvojega otroka, pa je druga pesem. Pregradite torej traso. Mreža, vsaj za začetek, kot predlaga Mateyka, ni napačna zadeva. Če torej potencialna nevarnost obstaja in je lastnik preveč zelen, njegova mati pa meni da je naloga matere v vsakem primeru pritrjevati najljubšem sinu, pa čeprav njegovo ravnanje ogroža njeno vnukinjo, potem ne bi bilo napačno, če bi ti poiskala kakšnega pasjega psihologa in mu razložila problem. Mogoče bi znali na forumu mojpes znali usmeriti na dobrega strokovnjaka. Bistveno je, da vas nekdo nauči, kako pravilno ravnati s psom in kako naučiti otroka. Četudi boste imeli škarpo, se psu ne boste mogli popolnoma izogniti in tvoj dosedanji način, torej tvoj strah, ki se ga voha, tvoje panično ravnanje v krizni situaciji, vse to nevarnost samo še povečuje. Ne nosijo vsi ljubitelji psov plašnic, tako kot npr. tašča, kar se tvojega svaka tiče, prav gotovo se da najti strokovnjaka, ki ti bo znal dati par koristnih nasvetov. Pomembno je, kako se v bližini psa postaviš, držiš roke, kakšno energijo oddajaš. Na mestu tvojega moža bi se tudi pogovorila z materjo na štiri oči. Tvoj mož bi ji moral povedati, da je bila nepravična do tebe, ker pes je opraskal malo, ko je bila pod njenim nadzorom. In če ona, ki je toliko boljša in pozornejša od tebe, tega ni mogla preprečiti, kako pričakuje, da boš ti lahko. In tudi, četudi otroka kar naprej gledaš, ima pes toliko in toliko kilogramov in moči in če se mu strga, mu ne moreš parirati. Kar je izjavila, je bilo grdo. Kot da bi se podzavestno zavedala, da je tragedija mogoča in že vnaprej krivi tebe, če bo do nje prišlo.