Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa Zanima me, če je pomembno, koliko časa si podnajemnik? Ne. Pomembno je samo, da si najemnik v času oddaje vloge oz. v času do prejema ključev neprofitnega stanovanja. je pomembna višina najemnine, ki bo navedena v pogodbi? Za JSS - MOL? V osnovi (pravilih) ne. Si pa JSS - MOL izračuna vašo finančno sposobnost glede na vaše prihodke in glede na vaše (nujne - stanovanjske) odhodke, torej najemnino. Je važno, kdo od naju zaprosi za stanovanje? V osnovi ne. Na splošno pa se bolj splača, da vlogo odda tisti, ki lahko dobi več točk za trajanje bivanja v MOL (te točke namreč štejejo samo tistemu, ki je vlagatelj, ne pa tudi družinskim članom). IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa Kako to misliš, da ni pomeembno v kakšnih razmerah živiš? Ni pomembno ali si podnajemnik ali ne? Mislim pa, da je. Kaj pa, ko pridejo preverjat stanje, pa nas ne bo na naslovu, kjer smo prijavljeni? Plus to, da imamo tukaj, kjer smo v resnici, veliko slabše razmere, kot so pri fantovih starših.. Smo v garažnem stanovanju, plesen po stenah, majhno stanovanje, ni svetlobe... Mislim, da SMT3 ni mislila, da ni pomembno, v kakšnih razmerah živiš, temveč, da ni pomembno, v kakšnih razmerah živiš v primeru, da že v npr. lokciji 1 dobiš max. 180 točk za neprimernost bivanja. Čemu bi se torej, v upanju na več točk, selil na npr. lokacijo 2, kjer so razmere slabše, če je pa 180 točk max., kar lahko dobiš? IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark Skoraj 4 leta smo v najemu, ko smo prišli sem smo podpisali pogodbo za eno leto. Ko je to leto šlo okoli, se pač noben ni spomnil pol pa midva tut nisva nikoli rekla lastniku stanovanja, da bi naredili novo. Pa me zdaj zanima, kako je s tem. To smo dokaj pred kratkim ugotavljali na "Čveku" za eno mojo kolegico. Ker ji lastnik do datuma izteka najemne pogodbe za določen čas ni napisal nove, pa tudi ni ji rekel, naj se izseli in še vzel je naslednjo najemnino, se smatra, da je bila s plačilom naslednje najemnine sklenjena pogodba za nedoločen čas. V pisni obliki je seveda ni (ker tega ne sklepa nihče več, razen občin), vendar bo ona sedaj po sodni poti zahtevala (in tudi dobila) najemno pogodbo za nedoločen čas v pisni obliki. Izseliti je namreč ne more več. Vsaj ne tako zlahka, kakor pri pogodbi za določen čas. A je pomembno kje si prijavljen ko se prijaviš na razpis? A bi se morali prijaviti na tem naslovu kjer smo v najemual kako je s tem? Ni pomembno. Pomembno je samo, da ste družina (da to lahko dokažete) in da imate vsi stalno (v izrednih okoliščinah lahko začasno) bivališče na območju MOL. Vlogo pa naj, kakor sem napisala na začetku, odda tisti, ki ima več možnosti dobiti točke zaradi trajanja bivanja in/ali zaradi višine izobrazbe.
|