Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark Kerensa zakaj je pa važno kdo oddaja vlogo, sej se na koncu itak upoštevajo vsi podatki? Točke za stalnost bivanja v MOL se dodelijo samo vlagatelju (kolikor jaz vem). Pa ni hudič, da ej za izobrazbo enako (bom preverila oz. lahko ti pokukaš na njihovo stran). A se pol tole ne oddaja kot družina? Se, se. Saj dobite točke za to, ker ste družina, pa točke za otroke, pa točke za morebitno ločeno bivanje in podobno. a kej veš, a je možno narest najemno pogodbo z datumom za nazaj? Itak, da se da. Saj ne bodo najemali grafologov, da preverjajo starost tinte na papirju. Samo star datum napišite, pa je. IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa Ali to pomeni, da moramo prijaviti stalno prebivališče na tem naslovu ali je lahko začasno?? Samo zaradi razpisa ti ni potrebno ne eno, ne drugo. V izogib kakšnemu je*anju zaradi neprijave je pa pametno imeti začasno bivališče JSS MOL potrebuje podatke o dohodkih in nujnih odhodkih le za uvrstitev na listo A/B ali še za kaj drugega? Načeloma samo zato, da vidijo, koliko imate dohodka. Ne-načeloma pa še skalkulirajo (ampak to ne vpliva na rezultat), koliko vam, po odhodkih, ostane. mogoče katera ve, kje izvem minimalno višino najemnine? Minimalna najemnina ne obstaja (če si dobila idejo pri minimalni plači). Najemnina je toliko, kolikor napišete na najemno pogodbo (če govorimo o tržnem stanovanju). Za neprofitna stanovanja pa se najemnina določi na podlagi števila točk, ki jih dobi stanovanje po točkovalnem zapisniku. To najdeš pa na strani od JSS MOL. Le zakaj bi nekdo, ki je v tako poceni stanovanju želel v neprofitno stanovanje, če pa bo zanj plačeval več? Zato, ker je bolj varno (najemna pogodba za nedoločen čas). Danes mi je prijateljica rekla, da menda vloge, kjer je prosilec študent (dijak) avtomatsko zavrnejo Ne drži. Bistveno je, da je prosilec/vlagatelj polnoleten. Je pa vprašanje, če mu bodo šteli točke za izobrazbo, ker še nima diplome. Torej je glede na ta podatek, bolje, da sem prosilec jaz, ker sem že diplomirala? Samo po tem kriteriju - ja. Drugače pa skalkulirajte še točke za stalnost bivanja in poglejta, kje manj pop*šita. Ali bi bilo mogoče bolje, da se fant izpiše iz šole in prijavi na zavodu za zaposlovanje? Torej bo njegov status nezaposlen. Za dodatne točke je to bolje, bi pa to, po mojem mnenju, preveč vplivalo na vse ostalo v vašem življenju. Pa še vprašanje je, kako bi pogledali, če se on vpiš na RZZ po začetku razpisa.
< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 20.12.2010 16:03:43 >
|