|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neki sladkega iz skute
14.10.2007 10:13:40   
Anonimen
dejte mi kak slasten recept zaupat za kako pecivo iz skute
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neki sladkega iz skute
14.10.2007 10:20:46   
CUKRČEK
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1426

tole je fuuuul dobro in ni bolj enostavnega peciva za speči od tegauser posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neki sladkega iz skute
14.10.2007 10:49:15   
hrabra miška
Jaz sem že tole delala,ko ti je svetovala CUKERČEK. Res je odlično,pa čisto enostavno,pa še nič posode nimaš potem umazane.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neki sladkega iz skute
14.10.2007 12:12:54   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1426

tole je fuuuul dobro in ni bolj enostavnega peciva za speči od tegauser posted image



To je res ful dobro. Priporočam tudi jaz.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neki sladkega iz skute
14.10.2007 13:21:57   
paris
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1426

tole je fuuuul dobro in ni bolj enostavnega peciva za speči od tegauser posted image



To pecivo je res dobro- podobno pride kot gibanica, če daš orehe in mak, super je, jaz ga dostikrat naredim.


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neki sladkega iz skute
14.10.2007 13:30:36   
mmetka
...jaz sem ravno včeraj pekla skutino torto z borovnicami! user posted image

potrebuješ pa:
1/2 kg skute
2 kisli smetani (mali lončki)
2 navadna jogurta
3 jajca
7 jedilnih žlic moke
7 jedilnih žlic sladkorja
pecilni p.
vanilij sladkor

Vse sestavine zmešaš v skledi, daš v model za torto, ki si ga namazala z margarino in potresla z moko, jaz sem včeraj še potresla s sladkanimi borovnicami (tudi brez tega je super) in pečeš v pečici na 200°C nekje 40-45 min. Ko je pečeno še potreseš  z mletim sladkorjem in to je to!

Dober tek!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neki sladkega iz skute
24.10.2007 13:11:36   
Peteršilj
testo:
3 jajca,
6 žlic cukra
6 žlic olja
8 žlic moke in pol pecilnega, zmiksaj in polij po namazanem pekaču.
Nadev
6 žlic cukra
pol kile skute
2 kisli smetani
3 jajca
1 vanili puding prašek in malo limone,
to polij po prejšnji masi, po vrhu potresi sadje(višnje pašejo poleg) in speči na 180 stopinj, 40 minut. Dober tek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neki sladkega iz skute
24.10.2007 22:48:24   
Gina
Mi smo imeli včeraj ta hitre štruklje.

dve jajci
eno skuto
5 žlic cukra
malo soli
7-9 žlic moke (odvisno kolk mate radi intenziven okus po skuti)

Vse skupaj zmešaš, če imate radi rozine, še tisto notri vržeš, zaviješ v prtič in daš v krop za 20 minut. Postrežeš z drobtinami.

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neki sladkega iz skute
25.10.2007 8:47:16   
mojsoncek
Na kulinariki je res malo morje receptov za dobrote s skuto. Na tem linku pa se ena zanimiva ideja: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1985506

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neki sladkega iz skute
25.10.2007 10:04:32   
Anonimen
Skutna pena v sladolednem kornetu
Dobro ohlajeno (tekočo) sladko smetano damo v hladno skledo in počasi stepamo nekaj minut. Ko se začne gostiti, dodamo sladkor v prahu in vanilijev sladkor ter še enkrat premešamo. Pazimo, da ne mešamo predolgo, da ne nastane maslo. Stepeno smetano s stepalno šibo narahlo vmešamo v pasterizirano skuto, da dobimo rahlo peno. Po želji v skuto vmešamo očiščene, dobro oprane, osušene, na drobno zrezane ali prepasirane jagode ali drugo sezonsko sadje in takoj ponudimo. Stepeno smetano vmešamo v skuto, tik preden jed ponudimo, da ne zvodeni. Pripravljeno skutno peno z žlico ali s kleščami za sladoled nadevamo v sladoledni kornet. Po vrhu posipamo s čokolado v prahu ali s čokoladnimi mrvicami, lahko jo okrasimo z rezino jagode ali z ribezom.



Zavitek iz palačink, skute in češenj
Spečemo palačinke, jih nadevamo s skutnim nadevom in s češnjami brez koščic ali z jagodami. Prelijemo jih z jajčnim prelivom in pečemo v pečici približno pol ure na 180 stopinj Celzija.
Jajčni preliv pripravimo tako, da damo v mleko cela jajca, sladkor, sol in vanilijo ter vse skupaj dobro zmešamo.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 25.10.2007 10:10:14 >

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neki sladkega iz skute
25.10.2007 14:52:49   
študentka Mici
Testo:
20 dag margarine
50 dag moke
20 dag sladkorja
1/2 pecilnega praška
1 jajce
ščepec soli

Makov nadev:
50 dag mletega maka
5 dl mleka
20 dag sladkorja
1 žlička cimeta
8 dag gustina
2 jajci
4 žlice olja

Sirov nadev:
1 limona
2,5 dl mleka
30 dag sladkorja
5 dag margarine
3 jajce
4 dag gustina
75 dag skute

 
 
Priprava testa: v moko vmešamo pecilni prašek in na koščke zlomljeno margarino. Dodamo jajce, ščepec soli in sladkor in zamesimo testo. Razdelimo ga na polovico, eno polovico damo za pol ure v zamrzovalnik, drugo polovico pa v hladilnik.

Priprava makovega nadeva:
segrejemo mleko s sladkorjem in cimetom, dodamo mak z gustinom in kuhamo okrog 10 minut, nato umaknemo iz ognja in dodamo razžvrkljane rumanjake. Ohladimo in nato v ohlajeno maso dodamo sneg iz beljakov.

Priprava sirovega nadeva:
zmešamo rumenjak s sladkorjem in gustinom. Primešamo skuto, naribano lupino limone in sok limone ter čvrst sneg beljaka.

Testo iz hladilnika razvaljamo v velikosti pekača in ga premažemo z makovim nadevom in nato s skutinim nadevom. Testo, ki smo ga imeli v zamrzovalniku, naribamo enakomerno na pecivo in vse skupaj damo peči in sicer na 175 stopinj okrog 50 minut.

Morda izgleda postopek zapleten, ampak ni tako zelo in se vsekakor splača, ker je pecivo dobro. Makov nadev jaz naredim že prejšnji večer, da se mi ohladi in nato naslednji dan vmešam beljake. Mere pekača so za tistega iz pečice, 32X40 cm. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem. Pecivo narežemo na majhne koščke, take, da jih damo v usta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?