Anonimen -> RE: neki sladkega iz skute (25.10.2007 10:04:32)
|
Skutna pena v sladolednem kornetu Dobro ohlajeno (tekočo) sladko smetano damo v hladno skledo in počasi stepamo nekaj minut. Ko se začne gostiti, dodamo sladkor v prahu in vanilijev sladkor ter še enkrat premešamo. Pazimo, da ne mešamo predolgo, da ne nastane maslo. Stepeno smetano s stepalno šibo narahlo vmešamo v pasterizirano skuto, da dobimo rahlo peno. Po želji v skuto vmešamo očiščene, dobro oprane, osušene, na drobno zrezane ali prepasirane jagode ali drugo sezonsko sadje in takoj ponudimo. Stepeno smetano vmešamo v skuto, tik preden jed ponudimo, da ne zvodeni. Pripravljeno skutno peno z žlico ali s kleščami za sladoled nadevamo v sladoledni kornet. Po vrhu posipamo s čokolado v prahu ali s čokoladnimi mrvicami, lahko jo okrasimo z rezino jagode ali z ribezom. Zavitek iz palačink, skute in češenj Spečemo palačinke, jih nadevamo s skutnim nadevom in s češnjami brez koščic ali z jagodami. Prelijemo jih z jajčnim prelivom in pečemo v pečici približno pol ure na 180 stopinj Celzija. Jajčni preliv pripravimo tako, da damo v mleko cela jajca, sladkor, sol in vanilijo ter vse skupaj dobro zmešamo.
|
|
|
|