|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:20:47   
Anonimen
spoštovani gospod mož se je odločil, da od danes ne bo jedl več mesa....
Kaj kuhate brezmesnega?
1. Ribe, zelenjava...in že nimam več idej.

Če ima katera kakšen preizkušen brezmesni recept se priporočam user posted image  (če je pa na hitrco pa sploh)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:24:52   
Anonimen
včer smo jedl sirove raviole z zelenjavno omako (čebula, korenček, paradajz, stročji fižol). ma omak lahko nardiž miljavžnt vrst iz zelenjave. pa makarone, al pa riž zravn. pol kake pohane bučke al pa malancane. al pa kake knedlčke slivove al kakršne kol. ma vse se da jest brez mesa, js mesa sploh skor ne kuham??!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:25:06   
Anonimen
-fižolova juha
-prebranac brez mesa
-njoki, tortelini, njoki... z zelenjavno omako
-pohane bučke
-zelenjavna lazanja
-njoki z sirovo omako in orehi ali zelenjavo
-špageti z tunino omako
-pohan sir
-zelanjavna mineštra
-pire, špinača in sojini polpeti ali cvrto jajce
-marelični cmoki
-zviti štruklji(ne vem kako se drugač reče-pr nas tko rečemo)
-bučkina ali brokolijeva kremna juha in rižev narastek
-solata z sirom, tuno
-zelenjavna rižota

......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:25:07   
kaja26
sojine polpete in mešana zelenjava v smetanovi omaki?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:30:17   
Anonimen
Zelje s krompirjem
Za 5 oseb potrebujemo: 70 dag svežega zelja (srednje velika glava), 5 debelih krompirjev, 3 žlice dobrega oljčnega olja, 10 strokov česna, srednje debelo čebulo in 2 žlici kisle smetane .
Jedi iz zelja se priležejo k mesnim in brezmesnim polpetam in k ribi. Lahko pa jih pripravimo s pršutom kot samostojno jed s skledo sveže solate. Jedi iz zelja so zelo poceni in zdrave, saj zelje vsebuje veliko vitamina C, so pa tudi hitro pripravljene. Posebej praktična je zeljnata solata, saj imamo lahko zelje na zalogi tudi več dni.
Sveže zelje zrežemo na rezance ali ga naribamo na ribežnik in podušimo na olju, česnu in čebuli. V osoljeni vodi posebej skuhamo olupljen cel krompir. Kuhanega stresemo k dušenemu zelju in oboje pretlačimo z lesenim betom. Dodamo žlico kisle smetane in po želji malo sesekljanega peteršilja.

Ali pa:

Študentska juha
Za pet oseb potrebujemo: za juho 1,5 l vode, 1 lovorjev list, 5 debelih krompirjev, 25 dag mlincev, 5 žlic parmezana in morsko sol.
Tudi študentje radi pojedo nekaj ;na žlico+. Predlagam preprost recept.
V hladno vodo damo lovorjev list, na kocke narezan krompir in sol. Damo na štedilnik in kuhamo približno 20 minut. Nato odstavimo z ognja, dodamo malo narezanega česna, hladnega oljčnega olja ali masla, nalomljene mlince in pest sveže naribanega parmezana ali drugega sira.
Mlince si lahko pripravimo sami, saj priprava ni nič težka. Pol beli, pirini ali polnozrnati moki dodamo mlačno vodo, žlico dobrega olja in malo soli. Dodamo lahko tudi jajce, da bodo bolj hranilni. Zamesimo nekvašeno malo trše testo. Razdelimo ga na manjše hlebčke in pustimo počivati vsaj pol ure. Nato hlebčke razvaljamo in približno pol ure pečemo v pečici, dokler niso svetlo rumeni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:34:29   
puncica
Tole je men NORO dobro, pa še hitro je Testenine s sirom in tuno
LP


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu kaja26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:37:50   
pika30
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Tole je men NORO dobro, pa še hitro je Testenine s sirom in tuno
LP


Jaz dodam še malo česna in tuno zalijem z sladko smetano.Omako nato prelijem čez testenine. user posted image

_____________________________

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 11:44:53   
Anonimen
punce hvala...pa tega je full. Ja ni kaj , do sedaj smo bili (je bil ) pretežno mesojedi.user posted image

(odgovor članu pika30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nekaj brezmesnega
6.8.2007 12:21:55   
mojsoncek
bom probala napisat se kaj, kar se ni na seznamu:

fizolova minestra,
peceni makaroni s sirom,
palacinke s skuto,
makaroni z drobtinami (po zelji + zelenjava),
testeninska solata s tuno,
musaka (namesto mesa das lahko npr. spinaco),
rizote na 100in1 nacin (kar je v hladilniku, samo da ni meso user posted image ),
grska solata,
sladko zelje s krompirjem,
filane paprike (fila je pire krompir),
omlete z zelenjavo,
pire krompir + spinaca + jajcek,
prazeno kislo zelje + sojini polpeti,
peceni paradizniki,
in se, in se
...




_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
6.8.2007 14:16:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?