Jessy
|
Jaz pa zrezke posolim, popram in posujem z malo mlete rdeče paprike. Nato zelo močno segrejem posodo v kateri jih pečem, prilijem za 1 žlico olja, nato pa jih na najmočnejšem ognju popečem z obeh strani, da se že malce zapečejo, nato pa prilijem vročo ali toplo vodo ter pokrijem. Kljub temu, da se šteje, da naravni zrezki nimajo dodanega česna, ga jaz dodam, ker mi takoj lepše diši. Potem te zrezke pečem pokrite na št. 4, vmes jih večkrat obrnem. Ko vsa voda izpari, vedno malce počakam, da se zrezki spet malce popečejo nato pa spet prilijem toplo ali vročo vodo, ker s tem dobi tudi omaka svojo ta pravo barvo. To počnem toliko časa, da dobim želeno barvo, potem pa prilijem toliko vode, kot predvidevam, da potrebujem omake ter znižam na št. 2. Pustim, da zavre, nato pa zgostim z moko. Moko prej z vilicami razžvrkljam v lončku z vodo in precedim, da ni grudic. Tako pripravljeno "maso" vlivam v omako med stalnim mešanjem do želene gostote. Kuham še vsaj pol ure in malce pred koncem poskusim omako, če je dovolj slana. Če ni, ji običajno dodam malce goveje jušne kocke, lahko pa se doda samo sol. Zrezke vsega skupaj pečem vsaj 2 uri, da so res mehki. V bistvu to pol niti niso naravni zrezki.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|