naravni zrezki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


zanna -> naravni zrezki (11.2.2008 9:31:01)

Mene pa zanima, kako naredite naravne zrezke, ker mi vedno rata premalo omake.

Lep pozdrav




dorina -> RE: naravni zrezki (11.2.2008 13:30:08)

Jaz najprej na olju popečem zrezke (telečje, goveje) in jih zalijem s posebej narejeno omako*.Potem kuham, dokler meso ni mehko. Omaki včasih dodam malo gobic, vedno pa jo na koncu izboljšam z malo smetane.

*Omaka:2 dag masla razpustim v kozici, dodam 2 dag moke in jo svetlo prepražim ter zalijem s 1/2 L telečje ali goveje juhe (ali vode + kocka). Segrevam, dokler ne zavre in zalijem zrezke.




Anonimen -> RE: naravni zrezki (11.2.2008 14:14:46)

Jaz zreke popečem na obeh straneh (tako, da izpari voda), nato vzamem iz posode in dam žlico moke (po potrebi tudi še malo olja) ter pražim. Nato zalijem z vodo. Dodam začimbe: lovorov list, brinove jagode, muškatni orešek in drobnjak. Ter solim, seveda. Nati dam zrezke v to omako in vse skupaj še malo kuham (če so goveji, potem dlje).




pizamca -> RE: naravni zrezki (12.2.2008 19:10:32)

Vzamem goveje zrezke, jih potolčem, posolim, namažem z zenfom, čez dam česen, potem vržem na vročo olje. Ko so zrezki pečeni, kar je zelo hitro, jih dam na krožnik, na maščobo zlijem malo vode, premešam in še to dam na zrezke.
Zraven mi najbolj sede kruh in pa paradižnikova solata.




Jessy -> RE: naravni zrezki (12.2.2008 19:47:24)

Jaz pa zrezke posolim, popram in posujem z malo mlete rdeče paprike. Nato zelo močno segrejem posodo v kateri jih pečem, prilijem za 1 žlico olja, nato pa jih na najmočnejšem ognju popečem z obeh strani, da se že malce zapečejo, nato pa prilijem vročo ali toplo vodo ter pokrijem. Kljub temu, da se šteje, da naravni zrezki nimajo dodanega česna, ga jaz dodam, ker mi takoj lepše diši. Potem te zrezke pečem pokrite na št. 4, vmes jih večkrat obrnem. Ko vsa voda izpari, vedno malce počakam, da se zrezki spet malce popečejo nato pa spet prilijem toplo ali vročo vodo, ker s tem dobi tudi omaka svojo ta pravo barvo. To počnem toliko časa, da dobim želeno barvo, potem pa prilijem toliko vode, kot predvidevam, da potrebujem omake ter znižam na št. 2. Pustim, da zavre, nato pa zgostim z moko. Moko prej z vilicami razžvrkljam v lončku z vodo in precedim, da ni grudic. Tako pripravljeno "maso" vlivam v omako med stalnim mešanjem do želene gostote. Kuham še vsaj pol ure in malce pred koncem poskusim omako, če je dovolj slana. Če ni, ji običajno dodam malce goveje jušne kocke, lahko pa se doda samo sol.
Zrezke vsega skupaj pečem vsaj 2 uri, da so res mehki. V bistvu to pol niti niso naravni zrezki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: naravni zrezki (13.2.2008 9:22:52)

Še moja verzija:

zrezke opečem na olivnem olju z obeh strani, dodam na drobno narezano čebulo in česen, rožamarin, timijan, solim, popram, eno žlico gorčice (v različici z gobovo omako tu dodam šampinjone ali kakšne druge gobe in peteršilj) in vse skupaj še malo prepražim, zalijem s toliko vode, da so zrezki prekriti. Kuham na nizkem ognju, da rahlo vre in tik pred koncem zraven zamešam še moko, da se zgosti in zalijem s toliko vode, kolikor rabim omake. Zraven naredim pire krompir, dušeno zelenjavo in solato. 




Stran: [1]