|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   muffin
30.3.2010 12:07:11   
punci
Pozdravček,
mene pa zanima če je mogoče že katera kdaj polnila maffine? mislim potem naknadno podobno kot se krofe z marmelado? Ker onih običajnih s sadjem in čokolado smo se že malo naveličali in sem dobila preblisk da bi jih potem ko bi bili že spečeni in ohlajeni s pištolco od strani jim probala v notranjost nafilat recimo kakšno vanilijevo kremo ali pa tisto maso, ki je za rafaelo kroglice le da bi naredila malo bolj tekoče. Mislite da bi to šlo? Saj maffini so vbistvu podobni biskvitnemu pecivu, ki se tudi potem ohlajeno paca z raznimi nadevi user posted image naj mi da prosim katera kakšen nasvet, da ne bom v soboto vse pokvarila ko imam namen pečit 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: muffin
30.3.2010 14:37:03   
Martinčka
po moje da bi šlo... ampak bolj v majhnih količinah da ne bo preveč.. da bo bolj na sredini eno "presenečenje" ko ugriznejo...
jaz sem sicer enkrat jedilno čokolado narezala na malo večje koščke in te koščke dala v maso in mi je tudi super uspelo ker so bili v notranjosti super staljeni... res pa je da smo mi to vedno pojedli čist sveže in ne vem kako je potem ko so že čisto hladni!?

jaz bi zagotovo poskusila čokoaldne muffine polniti s čokoladno kremo.. ali z belo čokolado... njami:)
bi pa bilo res fajn slišat če ima katera s tem izkušnje... jaz sem še vedno mnenja da bi šlo... saj tudi ta amle krofke filamo pa so skoraj enako veliki kot muffiniuser posted image

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: muffin
30.3.2010 15:55:41   
Spark
Ne vem če se da nafilati, in kako bi to uspelo. Jaz dam preden dam pečt žlico nutele, pa mi je to všeč.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: muffin
30.3.2010 17:33:50   
milena2222
Po moje je vprašanje,če bi to šlo...Jaz tudi dam noter velike koščke čokolade,ki jih kombiniram s kakim sadjem ( nazadnje sem delala z borovnicami in je bilo super )...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
30.3.2010 17:37:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu punci)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: muffin
30.3.2010 18:29:11   
milena2222
kind lady-kot si ti napisala mi je povsem logično in tako tudi jaz dam včasih zraven npr. nutelo ( torej preden dam pečt ) ne vem pa če bi šlo tako kot je zapisala punci,torej naknadno,ko so že pečeni ( podobno kot krofe)!?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
30.3.2010 18:46:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu milena2222)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: muffin
30.3.2010 21:06:14   
kenka
ja, gre.

načeloma jih potem nafilah iz vrha in potem pokriješ s kremo oz dekoriraš ... tako da dobiš kot npr. cupcake. [img]http://www.nzshottesthomebaker.co.nz/images/recipe-border.png[/img] samo morajo biti malo bolj čvrsti ... pa tudi ne pretiravaš s filo. ti dam link kjer so tudi cupcake (meni so bolj ravni mafini, boljš čvrsti ekstremno lepo dekorirani), ki so napoljeni z vrha. izvoli linke .. o tej debati http://www.realbakingwithrose.com/index_ee.php/forums/viewthread/376/ in o enem receptu http://www.nzshottesthomebaker.co.nz/all-recipes/episode-1.aspx

oz. kar kopirano iz prej omenjene avstralske strani.

Ingredients for Cake:

7.5oz flour (212g)
2 tsp baking powder
¾ tsp baking soda
¾ tsp salt
5.5oz soft unsalted butter (156g)
10.5oz sugar (300g)
2.1oz Nestle Baking Cocoa (61g)
2 large eggs
1 tsp vanilla
320mls warm water (1 1/3 cups)   Method for Cake:

1. Preheat oven to 325 degrees. Sift dry ingredients
2. Beat butter, add sugar. Cream until light.
3. Add cocoa powder and beat for one minute.
4. Beat in eggs one at a time (scrape down sides of bowl)
5. Add vanilla.
6. Mix at low speed and add alternate adding flour and water
7. Scoop into cupcake liners and bake for 15mins
8. Pipe caramel into cupcakes, pipe with ganache and garnish with salted peanuts. Ingredients for Caramel Sauce:

1 cup sugar
1 cup cream
1 Tbsp butter
1 tsp vanilla   Method for Caramel Sauce:

1. Dissolve sugar in water and heat until caramelised.
2. Add cream and butter carefully. Cool.
3. Add Vanilla. Ingredients for Peanut Ganache:

8oz milk chocolate chopped
1 ½ cups cream
½ cup smooth peanut butter  Method for Peanut Ganache:

Melt the cream and peanut butter together and add chocolate. Let cool.

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: muffin
30.3.2010 21:21:08   
blaža
Jaz dam malo mase, nato čokoladen jajček in pol spet maso, in ko se speče, ko vgrizneš, je na sredini čokoladaaa.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu kenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: muffin
31.3.2010 7:33:56   
punci
Kenka ja ja takole sem si jaz tole zamislila! user posted image http://somethingcakey.files.wordpress.com/2009/05/icecream-cupcake.jpg (ok čeprav tele na sliki niso nič kaj podobne muffinom ampak mi je pa slikca blazno všeč)

Na vrhu bi jih polila s čokolado in potem potopila v kokos ali mlete lešnike, eno verzijo bi pa v notranjost iz večjih strani probala nafilat s tekočo vanilijevo kremo in na vrhu našpricala malo smetane. Točno takole ja, jah nič bo treba v soboto res sprobat zdej me pa že pošteno firbec matra kako bo izpadlo user posted image o uspehu ali katastrofi pa še poročam user posted image  

< Sporočilo je popravil punci -- 31.3.2010 7:35:20 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: muffin
31.3.2010 14:47:14   
tea
Ko so pečeni na vrhu prirežeš v kolaček v črko V. Dolbinico napolniš s kremo z brizgalno vrečko - take valovče. Ostanek testa-(tisto od črke Vuser posted image prerežeš na pol in zatkneš v kremo kot krilca. Je podobno metuljčkuuser posted image
Lahko jih prerežeš na pol in namažeš s kremo, dobro ohlajene pomočiš v stopljeno čkolado.
Brizgala bi jih pa po moje težko, ker je testo kar kompaktno.

(odgovor članu punci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: muffin
2.4.2010 14:05:29   
KAHLO
no pr nas doma je pa tako da so vsi šarf na kremouser posted image

moj recept za kremo v muffinih je.....(do zdaj še vse uspelo)

za 12 mufinov
- vzameš eno pfiladelfijo (sirni namaz.....čeprav jaz kar kupim v hoferski sirni namaz je cenej)
- sladkor po želji
- 1 vanilijev sladkor
- zraven pa kar želiš jaz dam, sadje narezano na koščke (višnje), ali pa kokosovo moko....
vse skupaj lepo premešaš z mešalnikom in evo ti kremice za muffine......
(če se ti zdi preveč tekoča, jo jaz tudi gostim z kokosovo moko)

pol v modelčke vliješ pol osnovne mase za mafine, daš žličko ali pa žličko pa pol kreme, pol to kremo prekriješ spet z osnovno maso za maffine (vse skupaj je do 3/4 mase v modelčku), dam pečt za 20 minut na 180 c.....in je špica!!!!



(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: muffin
8.4.2010 6:03:20   
bralka
Še en receptek, pa ne samo za muffine, tudi za pladenj :-)

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Teža po porodu
grahek85

Koliko časa po porodu ste rabile, da ste dosegle težo kot pred nosečnostjo?

en mesec ali manj (21%)

nekaj mesecev (19%)

vsaj pol leta (18%)

eno leto ali več (17%)

je nisem dosegla (25%)


Število vseh glasov: 411

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!