muffin (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


punci -> muffin (30.3.2010 12:07:11)

Pozdravček,
mene pa zanima če je mogoče že katera kdaj polnila maffine? mislim potem naknadno podobno kot se krofe z marmelado? Ker onih običajnih s sadjem in čokolado smo se že malo naveličali in sem dobila preblisk da bi jih potem ko bi bili že spečeni in ohlajeni s pištolco od strani jim probala v notranjost nafilat recimo kakšno vanilijevo kremo ali pa tisto maso, ki je za rafaelo kroglice le da bi naredila malo bolj tekoče. Mislite da bi to šlo? Saj maffini so vbistvu podobni biskvitnemu pecivu, ki se tudi potem ohlajeno paca z raznimi nadevi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] naj mi da prosim katera kakšen nasvet, da ne bom v soboto vse pokvarila ko imam namen pečit 




Martinčka -> RE: muffin (30.3.2010 14:37:03)

po moje da bi šlo... ampak bolj v majhnih količinah da ne bo preveč.. da bo bolj na sredini eno "presenečenje" ko ugriznejo...
jaz sem sicer enkrat jedilno čokolado narezala na malo večje koščke in te koščke dala v maso in mi je tudi super uspelo ker so bili v notranjosti super staljeni... res pa je da smo mi to vedno pojedli čist sveže in ne vem kako je potem ko so že čisto hladni!?

jaz bi zagotovo poskusila čokoaldne muffine polniti s čokoladno kremo.. ali z belo čokolado... njami:)
bi pa bilo res fajn slišat če ima katera s tem izkušnje... jaz sem še vedno mnenja da bi šlo... saj tudi ta amle krofke filamo pa so skoraj enako veliki kot muffini[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Spark -> RE: muffin (30.3.2010 15:55:41)

Ne vem če se da nafilati, in kako bi to uspelo. Jaz dam preden dam pečt žlico nutele, pa mi je to všeč.




milena2222 -> RE: muffin (30.3.2010 17:33:50)

Po moje je vprašanje,če bi to šlo...Jaz tudi dam noter velike koščke čokolade,ki jih kombiniram s kakim sadjem ( nazadnje sem delala z borovnicami in je bilo super )...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.3.2010 17:37:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




milena2222 -> RE: muffin (30.3.2010 18:29:11)

kind lady-kot si ti napisala mi je povsem logično in tako tudi jaz dam včasih zraven npr. nutelo ( torej preden dam pečt ) ne vem pa če bi šlo tako kot je zapisala punci,torej naknadno,ko so že pečeni ( podobno kot krofe)!?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.3.2010 18:46:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kenka -> RE: muffin (30.3.2010 21:06:14)

ja, gre.

načeloma jih potem nafilah iz vrha in potem pokriješ s kremo oz dekoriraš ... tako da dobiš kot npr. cupcake. [img]http://www.nzshottesthomebaker.co.nz/images/recipe-border.png[/img] samo morajo biti malo bolj čvrsti ... pa tudi ne pretiravaš s filo. ti dam link kjer so tudi cupcake (meni so bolj ravni mafini, boljš čvrsti ekstremno lepo dekorirani), ki so napoljeni z vrha. izvoli linke .. o tej debati http://www.realbakingwithrose.com/index_ee.php/forums/viewthread/376/ in o enem receptu http://www.nzshottesthomebaker.co.nz/all-recipes/episode-1.aspx

oz. kar kopirano iz prej omenjene avstralske strani.

Ingredients for Cake:

7.5oz flour (212g)
2 tsp baking powder
¾ tsp baking soda
¾ tsp salt
5.5oz soft unsalted butter (156g)
10.5oz sugar (300g)
2.1oz Nestle Baking Cocoa (61g)
2 large eggs
1 tsp vanilla
320mls warm water (1 1/3 cups)   Method for Cake:

1. Preheat oven to 325 degrees. Sift dry ingredients
2. Beat butter, add sugar. Cream until light.
3. Add cocoa powder and beat for one minute.
4. Beat in eggs one at a time (scrape down sides of bowl)
5. Add vanilla.
6. Mix at low speed and add alternate adding flour and water
7. Scoop into cupcake liners and bake for 15mins
8. Pipe caramel into cupcakes, pipe with ganache and garnish with salted peanuts. Ingredients for Caramel Sauce:

1 cup sugar
1 cup cream
1 Tbsp butter
1 tsp vanilla   Method for Caramel Sauce:

1. Dissolve sugar in water and heat until caramelised.
2. Add cream and butter carefully. Cool.
3. Add Vanilla. Ingredients for Peanut Ganache:

8oz milk chocolate chopped
1 ½ cups cream
½ cup smooth peanut butter  Method for Peanut Ganache:

Melt the cream and peanut butter together and add chocolate. Let cool.

lp




blaža -> RE: muffin (30.3.2010 21:21:08)

Jaz dam malo mase, nato čokoladen jajček in pol spet maso, in ko se speče, ko vgrizneš, je na sredini čokoladaaa.[sm=smiley1.gif]




punci -> RE: muffin (31.3.2010 7:33:56)

Kenka ja ja takole sem si jaz tole zamislila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] http://somethingcakey.files.wordpress.com/2009/05/icecream-cupcake.jpg (ok čeprav tele na sliki niso nič kaj podobne muffinom ampak mi je pa slikca blazno všeč)

Na vrhu bi jih polila s čokolado in potem potopila v kokos ali mlete lešnike, eno verzijo bi pa v notranjost iz večjih strani probala nafilat s tekočo vanilijevo kremo in na vrhu našpricala malo smetane. Točno takole ja, jah nič bo treba v soboto res sprobat zdej me pa že pošteno firbec matra kako bo izpadlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] o uspehu ali katastrofi pa še poročam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  




tea -> RE: muffin (31.3.2010 14:47:14)

Ko so pečeni na vrhu prirežeš v kolaček v črko V. Dolbinico napolniš s kremo z brizgalno vrečko - take valovče. Ostanek testa-(tisto od črke V[sm=smiley1.gif] prerežeš na pol in zatkneš v kremo kot krilca. Je podobno metuljčku[sm=smiley1.gif]
Lahko jih prerežeš na pol in namažeš s kremo, dobro ohlajene pomočiš v stopljeno čkolado.
Brizgala bi jih pa po moje težko, ker je testo kar kompaktno.




KAHLO -> RE: muffin (2.4.2010 14:05:29)

no pr nas doma je pa tako da so vsi šarf na kremo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

moj recept za kremo v muffinih je.....(do zdaj še vse uspelo)

za 12 mufinov
- vzameš eno pfiladelfijo (sirni namaz.....čeprav jaz kar kupim v hoferski sirni namaz je cenej)
- sladkor po želji
- 1 vanilijev sladkor
- zraven pa kar želiš jaz dam, sadje narezano na koščke (višnje), ali pa kokosovo moko....
vse skupaj lepo premešaš z mešalnikom in evo ti kremice za muffine......
(če se ti zdi preveč tekoča, jo jaz tudi gostim z kokosovo moko)

pol v modelčke vliješ pol osnovne mase za mafine, daš žličko ali pa žličko pa pol kreme, pol to kremo prekriješ spet z osnovno maso za maffine (vse skupaj je do 3/4 mase v modelčku), dam pečt za 20 minut na 180 c.....in je špica!!!!






bralka -> RE: muffin (8.4.2010 6:03:20)

Še en receptek, pa ne samo za muffine, tudi za pladenj :-)




Stran: [1]