Anonimen
|
Vsak kuha po svoje,ampak upreti se moram nasvetom,ki odklanjajo droptine v buzari.Glavne sestavine za dobro buzaro so:škampi,olivno olje,čebula,česen,petršilj,maslo,belo vino,limona,droptine(ki niso kar tako dodane) Na olivnem olju popražimo na drobno sesekljano čebulo,toliko,da oveni. Nato v lonec stresemo cele oprane škampe,ter dobro pomešamo,nato zalijemo z belim vinom.Dodamo maslo,strt česen,tanke kolobarje limone.Prilijemo nekoliko vode ali ribji funde,če ga imamo.Pokrijemo in dušimo pet do deset minut(zmrznjene pazljivo,raje majn kot preveč,ker postane meso rakcov preveč mokasto)Nato solimo,popopramo,za tiste,ki imajo radi bolj pikantno dodate majhen ščepec,nekaj zrn peperončina v prahu,dodate še sesekljan petršilj in droptine,še malček vode in vse skupaj spet povremo. Meso škampov mora ostati,čvrsto,tako,da se z lahkoto odstrani od oklepa.
< Sporočilo je popravil neva6 -- 6.5.2007 9:35:03 >
|