|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morski sadeži na buzaro
4.5.2007 18:50:32   
lolita_0
rada bi naredila morske sadeže na buzaro (imam doma zmrznjene), pa ne vem kako...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morski sadeži na buzaro
4.5.2007 19:15:50   
Anonimen
http://web-kulinarika.si/index.php?module=recipes&func=display&lid=785&pid=15

(odgovor članu lolita_0)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: morski sadeži na buzaro
4.5.2007 21:02:58   
facka
tole je sicer za škampe, ampak recept je isti





1,75 kg škampov z oklepom vred
5 dag olivnega olja
2 stroka česna
2 dcl belega vina
ena limona in pol
3 dag paradižnikove mezge
peteršilj
sol
poper
malo drobtin





Olivno olje segrejemo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in cele, dobro oprane škampe. Dobro premešamo. Prilijemo vino. Dodamo maslo, strt česen, tanke kolobarje limone. Prilijemo še nekoliko vode. Pokrito dušimo 25 minut, nato solimo, popramo in dodamo sesekljan peteršilj in drobtine. Ponovno zavremo.
Dober tek!


_____________________________

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu lolita_0)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: morski sadeži na buzaro
5.5.2007 10:44:05   
tejkooo
Prejšnemu postu bi dodal samo to da je to temna buzara obstaja pa tudi svetla brez paradajza in drobtin meni osebno veliko bol pristnega okusa!!

(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: morski sadeži na buzaro
5.5.2007 19:46:15   
lolita_0
Kakšna pa se naredi svetla buzara?

(odgovor članu tejkooo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: morski sadeži na buzaro
5.5.2007 23:31:08   
blak
Sej je tejko napisal: brez paradižnika in drobtin. Sicer pa priporočam, da se najprej popečejo škampi na olivnem olju in česnu, potem pa dodajat vino, paradižnik in ostalo. Tako škampi spustijo svoj sokec v omakco. To pa je takooo dobro! 

(odgovor članu lolita_0)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: morski sadeži na buzaro
6.5.2007 9:33:38   
Anonimen
Vsak kuha po svoje,ampak upreti se moram nasvetom,ki odklanjajo droptine v buzari.Glavne sestavine za dobro buzaro so:škampi,olivno olje,čebula,česen,petršilj,maslo,belo vino,limona,droptine(ki niso kar tako dodane)

Na olivnem olju popražimo na drobno sesekljano čebulo,toliko,da oveni.
Nato v lonec stresemo cele oprane škampe,ter dobro pomešamo,nato zalijemo z belim vinom.Dodamo maslo,strt česen,tanke kolobarje limone.Prilijemo nekoliko vode ali ribji funde,če ga imamo.Pokrijemo in dušimo pet do deset
minut(zmrznjene pazljivo,raje majn kot preveč,ker postane meso rakcov preveč mokasto)Nato solimo,popopramo,za tiste,ki imajo radi bolj pikantno dodate majhen ščepec,nekaj zrn peperončina v prahu,dodate še sesekljan petršilj in droptine,še malček vode in vse skupaj spet povremo.

Meso škampov mora ostati,čvrsto,tako,da se z lahkoto odstrani od oklepa.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 6.5.2007 9:35:03 >

(odgovor članu blak)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: morski sadeži na buzaro
6.5.2007 10:16:41   
tejkooo
Se absolutno strinjam drobtine so notri s namenom in ta namen je zgoščevanje omake in jih dodaš po potrebi. Meni osebno še nikoli ni bilo treba dodati drobtin, ker se mi zmeraj omaka zelo zgosti. Seveda mora biti pravo razmerje vseh sestavin je pa tako če je buzara preredka dodaš drobtine drugače pa vodo ne moraš dodati drobtine če je že tko vse gosto...... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: morski sadeži na buzaro
6.5.2007 10:22:46   
Anonimen
25 let že pripravljam to hrano,pa mi bi bilo brez droptin,ne vem no,v okusu bi nekaj majnkalo.Saj se jih ne doda veiko,samo poprašiš z njimi omako.
Droptine niso le za zgostitev omake ampak imajo tudi funkcijo pri okusu.
Saj pravim,vsak po svoje.user posted image

(odgovor članu tejkooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: morski sadeži na buzaro
6.5.2007 20:15:23   
Anonimen
moški sadeži na buzari user posted image user posted image , sem prebrala


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: morski sadeži na buzaro
6.5.2007 21:41:17   
tanikaa
Misliš....tvoja tajnica je prebralauser posted image  

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: morski sadeži na buzaro
6.5.2007 21:46:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Vsak kuha po svoje,ampak upreti se moram nasvetom,ki odklanjajo droptine v buzari.Glavne sestavine za dobro buzaro so:škampi,olivno olje,čebula,česen,petršilj,maslo,belo vino,limona,droptine(ki niso kar tako dodane)


Dalmatinci (vsaj meni poznani user posted image ), nikoli ne kuhajo z drobtinami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: morski sadeži na buzaro
6.5.2007 22:48:10   
solatja
kak mesec nazaj sem delala klapavice (sveže) takole: na olivnem olju prepražila česen in veliko peteršilja in gor vrgla školjke ter malo zalila z vinom. ko so se malo pokuhale, sem dodala še malo juhe (pol litra) in še vina. pol pa še paradižnik in na koncu drobtine (kr precej, ker sem imela veliko tekočine). more bit velik peteršilja in veliik rožmarina, da majo pravi okus, pa tud pri vinu se ne šparat (ne pri kvaliteti niti pri količini!!). pa nujno zraven svežo bageto al pa kak drug bel kruh, da ga lahko tunkaš. dobr tek!!

_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: morski sadeži na buzaro
7.5.2007 13:40:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Misliš....tvoja tajnica je prebralauser posted image  


Tajnica? Kdo pa je moja tajnica? user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!
RECEPT: Veganska salama iz čokolade in rožiča
Sladka, zdrava, veganska in pripravljena v 15 minutah, pa še z okusom po božiču. Vsekakor zmagovalna praznična kombinaci...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?