morski sadeži na buzaro (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


lolita_0 -> morski sadeži na buzaro (4.5.2007 18:50:32)

rada bi naredila morske sadeže na buzaro (imam doma zmrznjene), pa ne vem kako...




Anonimen -> RE: morski sadeži na buzaro (4.5.2007 19:15:50)

http://web-kulinarika.si/index.php?module=recipes&func=display&lid=785&pid=15




facka -> RE: morski sadeži na buzaro (4.5.2007 21:02:58)

tole je sicer za škampe, ampak recept je isti





1,75 kg škampov z oklepom vred
5 dag olivnega olja
2 stroka česna
2 dcl belega vina
ena limona in pol
3 dag paradižnikove mezge
peteršilj
sol
poper
malo drobtin





Olivno olje segrejemo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in cele, dobro oprane škampe. Dobro premešamo. Prilijemo vino. Dodamo maslo, strt česen, tanke kolobarje limone. Prilijemo še nekoliko vode. Pokrito dušimo 25 minut, nato solimo, popramo in dodamo sesekljan peteršilj in drobtine. Ponovno zavremo.
Dober tek!




tejkooo -> RE: morski sadeži na buzaro (5.5.2007 10:44:05)

Prejšnemu postu bi dodal samo to da je to temna buzara obstaja pa tudi svetla brez paradajza in drobtin meni osebno veliko bol pristnega okusa!!




lolita_0 -> RE: morski sadeži na buzaro (5.5.2007 19:46:15)

Kakšna pa se naredi svetla buzara?




blak -> RE: morski sadeži na buzaro (5.5.2007 23:31:08)

Sej je tejko napisal: brez paradižnika in drobtin. Sicer pa priporočam, da se najprej popečejo škampi na olivnem olju in česnu, potem pa dodajat vino, paradižnik in ostalo. Tako škampi spustijo svoj sokec v omakco. To pa je takooo dobro! 




Anonimen -> RE: morski sadeži na buzaro (6.5.2007 9:33:38)

Vsak kuha po svoje,ampak upreti se moram nasvetom,ki odklanjajo droptine v buzari.Glavne sestavine za dobro buzaro so:škampi,olivno olje,čebula,česen,petršilj,maslo,belo vino,limona,droptine(ki niso kar tako dodane)

Na olivnem olju popražimo na drobno sesekljano čebulo,toliko,da oveni.
Nato v lonec stresemo cele oprane škampe,ter dobro pomešamo,nato zalijemo z belim vinom.Dodamo maslo,strt česen,tanke kolobarje limone.Prilijemo nekoliko vode ali ribji funde,če ga imamo.Pokrijemo in dušimo pet do deset
minut(zmrznjene pazljivo,raje majn kot preveč,ker postane meso rakcov preveč mokasto)Nato solimo,popopramo,za tiste,ki imajo radi bolj pikantno dodate majhen ščepec,nekaj zrn peperončina v prahu,dodate še sesekljan petršilj in droptine,še malček vode in vse skupaj spet povremo.

Meso škampov mora ostati,čvrsto,tako,da se z lahkoto odstrani od oklepa.




tejkooo -> RE: morski sadeži na buzaro (6.5.2007 10:16:41)

Se absolutno strinjam drobtine so notri s namenom in ta namen je zgoščevanje omake in jih dodaš po potrebi. Meni osebno še nikoli ni bilo treba dodati drobtin, ker se mi zmeraj omaka zelo zgosti. Seveda mora biti pravo razmerje vseh sestavin je pa tako če je buzara preredka dodaš drobtine drugače pa vodo ne moraš dodati drobtine če je že tko vse gosto...... 




Anonimen -> RE: morski sadeži na buzaro (6.5.2007 10:22:46)

25 let že pripravljam to hrano,pa mi bi bilo brez droptin,ne vem no,v okusu bi nekaj majnkalo.Saj se jih ne doda veiko,samo poprašiš z njimi omako.
Droptine niso le za zgostitev omake ampak imajo tudi funkcijo pri okusu.
Saj pravim,vsak po svoje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: morski sadeži na buzaro (6.5.2007 20:15:23)

moški sadeži na buzari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], sem prebrala





tanikaa -> RE: morski sadeži na buzaro (6.5.2007 21:41:17)

Misliš....tvoja tajnica je prebrala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Anonimen -> RE: morski sadeži na buzaro (6.5.2007 21:46:50)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Vsak kuha po svoje,ampak upreti se moram nasvetom,ki odklanjajo droptine v buzari.Glavne sestavine za dobro buzaro so:škampi,olivno olje,čebula,česen,petršilj,maslo,belo vino,limona,droptine(ki niso kar tako dodane)


Dalmatinci (vsaj meni poznani [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), nikoli ne kuhajo z drobtinami.




solatja -> RE: morski sadeži na buzaro (6.5.2007 22:48:10)

kak mesec nazaj sem delala klapavice (sveže) takole: na olivnem olju prepražila česen in veliko peteršilja in gor vrgla školjke ter malo zalila z vinom. ko so se malo pokuhale, sem dodala še malo juhe (pol litra) in še vina. pol pa še paradižnik in na koncu drobtine (kr precej, ker sem imela veliko tekočine). more bit velik peteršilja in veliik rožmarina, da majo pravi okus, pa tud pri vinu se ne šparat (ne pri kvaliteti niti pri količini!!). pa nujno zraven svežo bageto al pa kak drug bel kruh, da ga lahko tunkaš. dobr tek!!




Anonimen -> RE: morski sadeži na buzaro (7.5.2007 13:40:27)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Misliš....tvoja tajnica je prebrala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  


Tajnica? Kdo pa je moja tajnica? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]