Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: mesne čufte v paradižnikovi omaki 28.3.2007 23:05:59
|
|
|
|
ziva_
|
jaz mam enega dobrega in sicer: sestavine:400g mletega mesa, glava čebule, petršilj, kruhek, 2 jajci, poper, 4 žlice olja, 5 paradižnikov, 1/8l mesne juhe (ali iz kocke) priprava: 1. narežeš čebulo in petršilj 2. kruhek 10 min namakaj v vodi, nato ga ožmeš 3. mleto meso zmešaj s čebulo, jajci, petršiljem in kruhkom, posoliš in popopraš in zamesiš v mesno testo. 4. oblikuješ kroglice (jaz jih z zlico za sladoled) in jih na vroči maščobi prepražis (na močnem ognju, da jih zapečes), pol še jih pečeš na šibkem ognju 5. paradižnike popariš, olupiš kožico, odstraniš semena in narežeš na kockice 6. dodaš mesnim kroglicam in kratko pražiš skupaj 7. zaliješ z juho, začiniš in kuhaš še priblizno 10 min... ... to je to pa dober tek!
|
|
|
|
RE: mesne čufte v paradižnikovi omaki 28.3.2007 23:10:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz čufte nardim iz: -Mleto meso -surova nasekljana čebula -kuhan riž -nasekljan peteršilj -poper, sol -jajce Vse zmešam v maso naredim kroglice, jih zložim v namaščen pekač in pečem toliko časa da se lepo zapečejo(pribl. 30 min, odvisno od velikosti kroglic). Za omako pa dam: -pasiran paradižnik(večinoma tetrapak) -čebula in česen v prahu -bazilika, peteršilj Vse skupaj prevrem in malo razredčim z vodo, dodam kroglice in prevrem in končano. Meni so tako ful dobri, pa tudi drugi jih pohvalijo.
|
|
|
|
RE: mesne čufte v paradižnikovi omaki 29.3.2007 9:20:46
|
|
|
|
Anonimen
|
V pol kile mletega mesa daš pest riža, ki je prej 4 minute vrel, malo prepražene čebule in eno celo jajce ter po želji začimbe (jaz dam začinko). Zmešaš in oblikuješ kroglice, ki jih daš v vrelo omako. Omako narediš tako, da prepražiš malo moke, dodaš vodo, jušno kocko ali začinko ter papriko v prahu in paradižnik v tubi.
|
|
|
|
RE: mesne čufte v paradižnikovi omaki 29.3.2007 9:48:11
|
|
|
|
zungi
|
jaz naredim pa čufte bolj enostavno in so zares okusni: V mešano mleto meso vmešam fant za filane paprike, zraven dodam še malo riža - tistega za hitro pripravo in naredim mesne kroglice. Omaka: Na olju prepražim moko, dodam eno konzervo pelatov, zalijem z vodo, dodam paradižnikovo mezgo, solim, vegetam, dodam mali lovorjev list. Nato dodam notri mesne kroglice, omako še malo sladkam in pustim kuhati ca 30 min v ekonom loncu. Papriko v prahu pa dodajam samo kadar delam filane paprike, pri čuftih pa ne. Poizkusi, res pridejo odlični.
|
|
|
|
RE: mesne čufte v paradižnikovi omaki 29.3.2007 13:06:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz jih pa takole naredim: grem v štacuno in kupim Pogrej in pojej Samo so res zakon. In to je tudi edina stvar, ki jo kupim takole.
|
|
|
|
RE: mesne čufte v paradižnikovi omaki 29.3.2007 13:14:09
|
|
|
|
Naja31
|
Jaz naredim isto kot Urska. Meni so te od Pogrej in pojej odlične čufte.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Jedi, ki ustavljajo driskoPreverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?