|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   masa za palačinke
8.2.2007 14:35:42   
arabela*
user posted image prosim za recept za maso za palačinke,nikoli ne ratajo kot bi morale.hvalauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 8.2.2007 20:52:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: njami
8.2.2007 15:28:05   
ZARA
Jst mam samo tega za torto user posted image

Sestavine za Nutela torto
Testo:
6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle

Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic Nutelle

Preliv:
2 dcl vode
5 žlic sladkorja






user posted image
Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.
Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.
V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.

Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme
(zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu).




Uporabite pravo Nutello, če ne okus ne bo pravi.
-----------------------------------------------------


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: njami
8.2.2007 15:47:00   
Anonimen
Mater Zara si žleht.user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: njami
8.2.2007 16:53:51   
pajčolanka
zara če že ti bom pa še jst....


kopirala z kulinarike, ker jaz tud to znamuser posted image user posted image user posted image user posted image
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3618

in še drugi recepti za palačinke


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: njami
8.2.2007 23:39:22   
eya
Sem jih ravno danes delala po daljšem času:

4 jajca
ščep soli
cca 3 žlice sladkorja (po okusu)
0,5 l mleka
ostra moka
3 dcl radenske

Jaz dam vse sestavine po feelingu, masa mora biti na koncu precej redka. Pa stat mora vsaj kake pol ure, nato pa še enkrat premešaš, pa spečeš. Mi imamo radi tanke palačinke-vliješ malo mase in lepo preliješ zelo vročo ponev.

Dober tek!


_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.2.2007 0:11:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: njami
9.2.2007 8:58:15   
mehurčica
Jaz kar po feelingu namešam vse skupaj. Lahko namesto moke daš tudi kakšne kosmiče. Mi jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. In potem imaš dietne palačinke.user posted image

Drugače pa jaz rada miške delam. Tukaj pa daš skoraj cel(ali cel-odvisno, koliko mase imaš)pecilni prašek, maso narediš bolj gosto in potem z žlico daješ v ponev in mogoče malenkost raztegneš-lahko tudi oblikuješ, če ti rata. Zapečeš na zlato rumeno na obeh straneh, robi ponavadi ostanejo malo beli. Naložiš na krožnik(jaz dajem vmes papirnate servietke, da olje popivnajo)in ko ponudiš, posipaš s sladkorjem. Jaz ponavadi še namakam v marmelado. Na koncu si obližeš vse prste in se zlekneš na kavč.user posted image

< Sporočilo je popravil mehurčica -- 9.2.2007 8:59:04 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: masa za palačinke
9.2.2007 11:41:21   
petja
- 0,5 l mleka
- 1 jajce
- ščepec soli
- moka (dodajam jo po občutku, da je masa ravno prav gosta --> najlažje preveriš tako, da narediš eno poskusno palačinko --> če je masa pregosta dodaš mleko, če pa preredka, dodaš sol)

Zmešaš s paličnim mešalnikom. Men so take dobre.

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: masa za palačinke
9.2.2007 18:27:52   
Strawberrie Cherrie
Jaz delam standard - stem, da beljake in rumenjake ločeno stepem, rumenjaku dodam 1vanilij, malo sladkorja, ščepec soli, nekaj cimeta, mlekec in moko, na koncu pa dodam stepene beljake. Večkrat dam še kakšne rozine not, pa oreščke...fajn pride.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: masa za palačinke
9.2.2007 21:21:49   
petja
A to je standard??? user posted image  To je zame že znanost user posted image .

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: masa za palačinke
9.2.2007 22:06:38   
blak
Prav včeraj sem jih spekla, pa me je tast tako pohvaliluser posted image .

3 jajca
160g presejane moke
3-4 dcl mlačnega mleka
žlica sladkorja

V moko in sladkor vlijem mleko in sproti mešam z metlico. Jajca dodajam eno po eno (eno ubijem, mešam, drugo ubijem mešam...). Pokrito maso dam za vsaj eno uro v hladilnik.  Ko se spomnim, dam v maso še malo stopljenega masla, da potem, ko jih pečem, ne dajem olja oz. masla. Jaz jih ponavadi pečem na maslu. Pridejo bolj sladkaste.

A ja, doza je za 15-17 večjih palačink.



(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: masa za palačinke
12.2.2007 18:03:47   
MoonEve
Jaz jih delam vedno po občutku, pa brez jajc. Sestavine so pa naslednje:

mleko
moka
ščep soli
vanili sladkor
cimet
žafran

Ko pečem 1., dam malo masla, kasneje ni več potrebno, ker se ne lepijo na teflon. Je pa fino, če malo počakaš in jih ne greš peči takoj, ko zmešaš maso. Biti mora ravno prav gosta, da ne razpadejo ali da ne rata debel šmorn.

_____________________________

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.
_____________________________


(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





TOP 7 juh za hladne zimske dni
Tople juhe nas v hladnih dneh ne le pogrejejo, temveč so lahko vir številnih zdravilnih snovi, ki jih potrebujemo v času...
Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...




Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......