masa za palačinke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


arabela* -> masa za palačinke (8.2.2007 14:35:42)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] prosim za recept za maso za palačinke,nikoli ne ratajo kot bi morale.hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ZARA -> RE: njami (8.2.2007 15:28:05)

Jst mam samo tega za torto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sestavine za Nutela torto
Testo:
6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle

Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic Nutelle

Preliv:
2 dcl vode
5 žlic sladkorja






[image]http://www.kulinarika.net/grafika2/postopek.gif[/image]
Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.
Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.
V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.

Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme
(zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu).




Uporabite pravo Nutello, če ne okus ne bo pravi.
-----------------------------------------------------




Anonimen -> RE: njami (8.2.2007 15:47:00)

Mater Zara si žleht.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




pajčolanka -> RE: njami (8.2.2007 16:53:51)

zara če že ti bom pa še jst....


kopirala z kulinarike, ker jaz tud to znam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3618

in še drugi recepti za palačinke





eya -> RE: njami (8.2.2007 23:39:22)

Sem jih ravno danes delala po daljšem času:

4 jajca
ščep soli
cca 3 žlice sladkorja (po okusu)
0,5 l mleka
ostra moka
3 dcl radenske

Jaz dam vse sestavine po feelingu, masa mora biti na koncu precej redka. Pa stat mora vsaj kake pol ure, nato pa še enkrat premešaš, pa spečeš. Mi imamo radi tanke palačinke-vliješ malo mase in lepo preliješ zelo vročo ponev.

Dober tek!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.2.2007 0:11:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mehurčica -> RE: njami (9.2.2007 8:58:15)

Jaz kar po feelingu namešam vse skupaj. Lahko namesto moke daš tudi kakšne kosmiče. Mi jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. In potem imaš dietne palačinke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa jaz rada miške delam. Tukaj pa daš skoraj cel(ali cel-odvisno, koliko mase imaš)pecilni prašek, maso narediš bolj gosto in potem z žlico daješ v ponev in mogoče malenkost raztegneš-lahko tudi oblikuješ, če ti rata. Zapečeš na zlato rumeno na obeh straneh, robi ponavadi ostanejo malo beli. Naložiš na krožnik(jaz dajem vmes papirnate servietke, da olje popivnajo)in ko ponudiš, posipaš s sladkorjem. Jaz ponavadi še namakam v marmelado. Na koncu si obližeš vse prste in se zlekneš na kavč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




petja -> RE: masa za palačinke (9.2.2007 11:41:21)

- 0,5 l mleka
- 1 jajce
- ščepec soli
- moka (dodajam jo po občutku, da je masa ravno prav gosta --> najlažje preveriš tako, da narediš eno poskusno palačinko --> če je masa pregosta dodaš mleko, če pa preredka, dodaš sol)

Zmešaš s paličnim mešalnikom. Men so take dobre.




Strawberrie Cherrie -> RE: masa za palačinke (9.2.2007 18:27:52)

Jaz delam standard - stem, da beljake in rumenjake ločeno stepem, rumenjaku dodam 1vanilij, malo sladkorja, ščepec soli, nekaj cimeta, mlekec in moko, na koncu pa dodam stepene beljake. Večkrat dam še kakšne rozine not, pa oreščke...fajn pride.




petja -> RE: masa za palačinke (9.2.2007 21:21:49)

A to je standard??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] To je zame že znanost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




blak -> RE: masa za palačinke (9.2.2007 22:06:38)

Prav včeraj sem jih spekla, pa me je tast tako pohvalil[image]http://www.ringaraja.net/forum//smileys/smiley9.gif[/image].

3 jajca
160g presejane moke
3-4 dcl mlačnega mleka
žlica sladkorja

V moko in sladkor vlijem mleko in sproti mešam z metlico. Jajca dodajam eno po eno (eno ubijem, mešam, drugo ubijem mešam...). Pokrito maso dam za vsaj eno uro v hladilnik.  Ko se spomnim, dam v maso še malo stopljenega masla, da potem, ko jih pečem, ne dajem olja oz. masla. Jaz jih ponavadi pečem na maslu. Pridejo bolj sladkaste.

A ja, doza je za 15-17 večjih palačink.






MoonEve -> RE: masa za palačinke (12.2.2007 18:03:47)

Jaz jih delam vedno po občutku, pa brez jajc. Sestavine so pa naslednje:

mleko
moka
ščep soli
vanili sladkor
cimet
žafran

Ko pečem 1., dam malo masla, kasneje ni več potrebno, ker se ne lepijo na teflon. Je pa fino, če malo počakaš in jih ne greš peči takoj, ko zmešaš maso. Biti mora ravno prav gosta, da ne razpadejo ali da ne rata debel šmorn.




Stran: [1]