Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: malce pomoč glede kosilA :) 23.1.2008 10:12:46
|
|
|
|
fragola
|
Krompir
|
|
|
|
RE: malce pomoč glede kosilA :) 23.1.2008 10:17:25
|
|
|
|
mojsoncek
|
Recept za Irski polnjen krompir, ki sem ga nasla na kulinariki: Sestavine: 4 veliki krompirji 200 g pečenice ali kranjske klobase ali kaj podobnega 1 čebula malo masla 100 g Cheddar sira 2 žlici gorčice Postopek: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir namažemo z oljem in ga pečemo približno pol ure ali dokler ni pečen. Medtem skuhamo klobase, jim odstranimo ovitek in jih z vilico zdrobimo. Čebulo na drobno nasekljamo in prepražimo, dodamo zdrobljene klobase in premešamo. Krompir z roko razpolovimo, pri tem pa pazimo, da ostane v enem kosu. Izdolbemo "meso" in le - tega dodamo mešanici čebule in klobas. Dodamo žličko masla, gorčice in polovico naribanega sira in premešamo. S to mešanico napolnimo krompirjeve školjke, potresemo s preostalim sirom in jih v pečici zapečemo za približno 5 minut. Ponudimo. Ali Pecenice v testu: Sestavine: 4 pare pečenic maslo (za pekač) Testo: 30 dag mešane moke 3 dag svežega ali zavojček suhega kvasa 1 dcl mlačne vode ščepec soli ščepec sladkorja 1 žlička olivnega olja Postopek: (1) Iz kvasa, vode, soli in sladkorja naredimo mešanico. Dodamo olje in postopoma moko. Temeljito premešamo. Gnetemo minimalno 1/2 ure. Pokrijemo z mokro kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati približno 45 minut. (2) Pečico segrejemo na 220 °. Vzhajano testo razdelimo na 8 kupčkov. Pregnetemo in razvijemo tako, da ovijemo vsako pečenico posebej. (3) Zlagamo v pekač. Vsako pečenico premažemo z raztopljenim maslom. Pečemo 30 minut. (4) Postrežemo z omako iz kislih kumaric.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?