|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: KAKO PREPRIČATI MOŽA DA BI IMELA 3.OTROKA?
6.7.2006 21:02:38   
rija
Prva anonimna: in v taki situaciji si ti želiš še enega otroka. user posted image  Jaz te res ne razumem....
Razčisti si v glavi: eno so želje in sanje, ki si jih sanjala v otroštvu in očitno še zdaj, drugo pa kruta realnost.....v kateri sta po moje ta dva otroka čisto dovolj....
Jaz bi jih tudi imela pet, šest....samo kako bi potem tretjemu in četrtemu pri 19 razložila, da nimam denarja za njihov študij, ker financiram že prvega, drugega in tretjega....user posted image
Menim, da pa malo zdrave pameti pri takih odločitvah le ne škodi. 

Druga anonimna: da pa ti meni prideš z nekimi ultimati, pa da me daš na finto, če sem tvoj tip, bi te tako čez prag, da bi se kar kadilo.....se ne gre za to, da ga bo potem vzljubil, gre se za MEDSEBOJNO SPOŠTOVANJE, ki pa ga po moje ni z ultimati in fintami....kvečjemu s KOMPROMISI. Si že slišala za to besedo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.7.2006 21:42:20   
Lejči
" Ampak, če imaš 5 otrok, mislim, da ti tega ni treba več plačevat. "

halo? od kod pa ta ideja????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.7.2006 22:48:54   
Anonimen
to tudi mene zanima user posted image

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
6.7.2006 22:55:13   
Marogica
Anonimna, mislim, da je v tej zgodbi vseh osebkov samo tvoj mož razumen. Tako visoka preživnina, pa brez službe in še vzdrževati družino z dvema otroka.....ja kje pa ti živiš? Na Luni? Joj, ene ste pa res neodgovorne in mi pridete na prej kot majhni otroci. "hočem to igračo" (beri hočem tretjega otroka)

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.7.2006 23:06:17   
Anonimen
Tud jaz sem že slišala,da če ima 4 otroke,mu ni treba plačevat preživnine.Nevem pa zakaj in na osnovi česauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
7.7.2006 6:49:29   
diva 4
Marogica - Bravo user posted image user posted image   se močno strinjam s tabo.Nimam kaj dodat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.7.2006 8:19:45   
kalbo
Kaj to berem....in to  od osebe, ki sem jo imel za razumno. Kerensa, tale izjava ti pa ni v ponos. Naj zanosi slučajno, naj ga vrže na finto, naj mu da ultimat...ženske pa a ste ve normalne. Kakšne nasvete pa to dajete, me je kar groza.

Draga avtorica teme, malo počakaj, da se stvari in urnebes okoli novorojenčka umirijo in potem poskusi s pogovorom...nikar s kako finto ali ultimatom.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.7.2006 8:22:04   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

verjetno njega bolj bremeni preživnina, ki jo plačuje za druga dva otroka. Ampak, če imaš 5 otrok, mislim, da ti tega ni treba več plačevat. Nisem čisto sigurna, da je tako, pozanimaj se....
Mogoče, bo pa potem za.

Mislim, kako lahko sploh napišeš kaj takega...a zdej k bo mel pa tri z drugo, pa za prva dva ne obstaja več....moderatorji prosim da brišete zgoraj navedeni prispevek pa še tegale mojega zraven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.7.2006 8:23:17   
Anonimen
Majčekno si pobrkljal zadevo, Kalbo... nisem ji svetovala, kaj naj naredi... samo povedala sem ji, kateri dve možnosti ima... obe sta resnični in izvedljivi... odločila se bo pa sama... jaz vem, kako bi se...

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
7.7.2006 8:24:32   
gaja*
user posted image user posted image user posted image user posted image

bravo kalbouser posted image user posted image user posted image user posted image

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.7.2006 8:31:11   
kalbo
Kerensa, nič nisem pobrkljal, napisala si, kar si napisala in tisto kar si napisala ti ni ravno v ponos.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
7.7.2006 8:33:11   
Anonimen
V ponos? A to zato, ker sem napisala, kar je res? Ker ima res ti dve možnosti? Al' zaradi' česa drugega?

Potem pa raje ne napišem še tretje, tudi zelo realne, možnosti. user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
7.7.2006 15:21:38   
Anonimen
Daj Kerensa, napiši mi še tvojo tretjo možnost, morda bo pa ta prava....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
7.7.2006 15:55:59   
kalbo
Tretja je, da ga pustiš in imaš otroka z drugim. Ta bi bla za moje pojme bolj fer od tiste "slučajno zanosi, vrzi ga na finto".

To je zame točno enako kot posilstvo, pa se zdej bunite kokr hočete. Ne rečem, da se zadeva res ponesreči, sta kriva oba. Če pa ti možu zatrjuješ, da uporabljaš kontracepcijo v resnici je pa ne, je pa to posilstvo oziroma enako grob poseg v človekovo dostojanstvo kot je pri posilstvu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
7.7.2006 17:04:05   
Anonimen
Še četrta možnost je. Imejta še enega otroka, po možnosti punčko, ki je mož tudi ne bo "obrajtal".

Potem naj pa mož gre po svoje, z ljubljenim sinom. Ti boš še imela tri otroke, njemu pa ne bo treba plačevati preživnine. Mogoče v tem primeru še kaj pokasira. In oba bosta dobila svoje user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
7.7.2006 17:22:29   
Anonimen

Za prvo plačuje 40.000 sit.
Za drugo plačuje 30.000 sit.

Ko se je rodil prvi najin otrok pred dvema letoma, sva dala na sodišče za zmanjšanje preživnine. Z novim letom je mož na cesti, se pravi tudi redne službe nima več.

Jaz bi te pa enostavno v rit sunila na njegovem mestu! user posted image
Brez službe je, 4 otroke ima, ampak ker bi ti rada mel še tretjega, ti bi mogu kr ustreči!
Kako ga pa mislita preživljat? Še ena tistih, ki se zanašajo na večje doklade? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
7.7.2006 18:00:21   
Anonimen
Kako ste vsi hudi-e do mene. Jaz sem vas samo lepo vprašala kaj bi naredile, tudi nikoli nisem rekla da kako izsiljevanje pride v poštev oz. kaka navidezna kontracepcija in potem kaka zanositev.

Samo želela sem si pač še enega otroka in želela vedeti, če ima katera kak nasvet, da na prijazen in lep način moža prepričam. Na finte ga pa ne bi metala, saj ga imam preveč rada in si tega ne zasluži...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
7.7.2006 20:09:24   
marcela
Joj draga anonimna pa kakšen prijazen nasvetz no! Daj se prizemlji no, postavi se na realna tla. Vsekakor sem zagovornik tega, da materialne dobrine še zdaleč niso vse in je najpomembnejša ljubezen do otroka in čas, ki mu ga posvetiš, toda vsi vemo, da se brez denarja enostavno ne da živet. Jaz imam 3 otroke, pa me kar glava zaboli, ko se spomnim koliko me bo stala naša brezplačna šola, pa imava oba službo. In ti bi tretjega otroka zagotovo prikrajšala tudi za očetovo ljubezen.  Preživnina je pa otrokova pravica in vsi njegovi so enako vredni, res ne razumem za kaj bi mogli bit hčeri iz prejšnjega zakona na stranskem tiru. Pa poskušaj navezat prijateljske stike še z onima puncama.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
7.7.2006 21:32:09   
LARIKA
Le zakaj izsiljevati še enega otroka? Oprosti ampak jaz v tem ne vidim nobenega smisla. Kvečjemu to da si blazno sebična, da želiš moža dobesedno prisriliti da ti naredi še enega otroka. Bodi človeška in spoštuj še njegoe želje.

(odgovor članu Mala koala)
Neposredna povezava do sporočila: 44
7.7.2006 22:03:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lejči
To se res dogaja, pri nas ima en tud 5 otrok, pa za nobenga več ne plačuje...

(odgovor članu Lejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
7.7.2006 22:10:25   
marcela

IZVIRNO SPOROČILO: Lejči
To se res dogaja, pri nas ima en tud 5 otrok, pa za nobenga več ne plačuje...

Ja verjamem, da ne plačuje, toda to še zdaleč ne pomeni, da si pri petih otrocih upravičen plačevanja po zakonu.  Kdo pa je potem dolžan preživljat tistih 5 otrok?  Preživnino ima zagotovo določeno. Saj se tudi dogaja, da za enega ne plačujejo.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
7.7.2006 23:15:35   
Pupica
Jaz vem da ga ne bi silila v to, če on sam ne bi želel. Saj vsak človek zase ve, do kam lahko gre...oz.koliko zmore. Če se mu zdi da ob 4 otrocih enostavno nima več časa, potem ga jaz ne bi silila v to. Konec koncev lahko uničiš vajino vezo. Mislim, pa da je to previsoka cena za to, da boš imela ti izpolnjeno željo, da imaš 3 otroke.
Počakaj malo...mogoče se premisli, ko bodo malčki malo večji. Pa tudi ti si moraš spočiti če je malček star šele eno leto...govorim iz svojih izkušenj!

LP
pa dobr ga prepričajuser posted image

< Sporočilo je popravil pupic@ -- 7.7.2006 23:23:44 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
7.7.2006 23:34:10   
Anonimen
OKEY, namesto da bi jaz prepričala moža, ste VI PREPRIČALI MENE....

Če ste se vsi, razen ene, strinjali da je bolje, da naj ga ne silim v nekaj kar ne želi, potem se bo pač potrebno ustaviti pri dveh otrocih.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
7.7.2006 23:42:55   
Anonimen
OKEY, namesto da bi jaz prepričala moža, ste VI PREPRIČALI MENE....

Če ste se vsi, razen ene, strinjali da je bolje, da naj ga ne silim v nekaj kar ne želi, potem se bo pač potrebno ustaviti pri dveh otrocih.

ADIJO PAMET - kako lahko mi prepričamo tebe? A zdej je pa naše mnenje edino zveličavno?

ADIJO PAMET....

To kar se je napisalo pod tvojo temo naj ti bo v RAZMISLEK in ne NAVODILO. Samo TI SAMA lahko živiš SVOJE življenje z enim, dvema, tremi ali desetimi otroci.

Kaj MI mislimo je pri tem popolnoma irelevantno in odločati se na podlagi mnenja drugih je IDIOTIZEM. Dej ne bodi tko labilna oseba in dojemljiva za sugestije in RAZMISLI - ter SAMA ugotovi kaj si sploh želiš in zmoreš. Poudarek je na ZMOREŠ, da ne bo pol jok in stok in škripanje z zobmi. In za voljo božjo - ne oziraj se na mnenje okolice ali na mnenje večine - a če bodo vsi skoz okno skočili a boš ti tudi.

Adijo pamet - na podlagi enga pošta - da se ne boš potem kdaj po glavi tolkla.

Sori če sem bla mal oštra - ampak mi ne moremo sprejemati odločitev, ki vodijo tvoje življenje. Sori.

Sicer pa: ZA ENEGA OTROKA MORATA BITI DVA 'JA'. V nasprotnem primeru se bo nekdo počutil ogoljufan, prisiljen in posiljen (ne dobesedno) - to pa ni življenje vredno življenja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
8.7.2006 0:02:01   
Anonimen
JOJ si oštra Pikec.Saj nisem zdaj mislila, da je pa to doživljenjsko in dokončno, kar sem napisala oz. kar ste mi predlagali.

Hotela sem povedati, da ste me prepričali, da bom razmišljala tudi v drugo smer, ne bom več gledala samo nase, tako kot si rekla, morata biti dva Ja.

Prepričali ste me, da o vsem malo razmislim, kar pa še ne pomeni, da bo tako tudi ostalo in da se na koncu vseeno ne bo pojavil kakšen user posted image

Niti malo nisem labilna oseba in tudi jaz imam svoj prav, sem kozorog in če je treba grem pa tudi z glavo skozi zid. Bom pa vseeno razmislila tudi o vaših mnenjih, seveda. Tudi o tvojem, draga moja Pikecka... 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?