Encijan
|
Ojla, drage in že mamice! Pa sem se predihala čez nekaj zadnjih strani našega čveka, sem si vzela par dni "oddiha", ker sem morala dokončat nekaj bolj nujnih zadev, oz. vsaj sodelovati zraven. Ker če se zjutraj spravim brat tole, mine urica, dve, kot bi mignil, potem pa se mi drugega več ne da početi. Spalnica je zdaj končno tipi top (finiš po zamenjavi okna) in moram pohvaliti mojega , da je bil zelo priden in v glavnem vse sam naredil, jaz sem le kuhala kosilo in kaj postorila v kuhinji, za kaj več pa nisem bila sposobna. Tudi pri pospravljanu nisem kaj dosti sodelovala, ker mi trebuh kar naprej otrdeva in prepogibanje ni ravno prijetno... Pa šivalni stroj bi rada pospravila, čeprav bi rada še eno brisačko skup spravila, včeraj sem naredila še eno dekico iz termovelurja, ima pa me, da bi naredila še eno takšno, ki bo na eni strani iz bombaža, samo premišljujem, da bi to raje prestavila za kak mesec, ko bo že tu in bom jaz že malo prišla k sebi po porodu in začetnih negotovostih in težavah... Mi je prijateljica rekla, da ko je imela vse pripravljeno in ni več vedela, kaj naj še naredi, takrat pa je le pokukal na svet... Tako da, MoonEve, morda je kaj na tem... Ja, porod... Včeraj sem imela pregled in ker mi trebuh že kak teden kar precej pogosto otrdeva, proti večeru pa me je tudi že nekajkrat špiknilo spodaj - podobno kot pri menstruaciji - no, včeraj na poti v LJ celo 3-krat v eni uri, me je G pregledala tudi vaginalno in ugotovila, da nekaj se pa že dogaja, čeprav za sprožit pa še ni. Je vse skupaj precej zmehčano in lahko pričakujemo, da se do PDP-ja kaj zgodi (11.3.), ni pa rečeno. CTG in urin sta OK, plodovnice je tudi še dovolj, čep je bil menda tudi še na svojem mestu, tako da zaenkrat lahko mirno počakamo, da se sam odloči, kdaj si želi pokukati na svet. Imam sicer občutek, da do naslednjega pregleda (šele v sredo, 14.3.) ne bomo čakali, ampak, kdo ve. Danes zjutraj sem se zbudila z blagimi popadki na 10 minut (oz. 5/h), potem pa se je vse skupaj umirilo oz. razredčilo (1-3/h), zdaj pa že skoraj eno uro ni bilo nič, tako da zgleda, da se bliža dan, za uro pa še ne morem reči. Prej sem med prozorno sluzjo opazila nekaj rdečih nitk, a količina najbrž ni bila ta prava (le za kavno žličko, približno), da bi bil to cel čep. Skratka, smo v nizkem štartu... Evo, spet me špika, ni še čisto ponehalo, traja pa tako okoli 1 minute, na začetku sem jih predihavala, zdaj pa sem nehala, da pomerim koliko trajajo, ker bolečina res še ni tako huda, če pa diham, pa skoraj ne vem, kdaj je konec. Očitno res deluje tole dihanje, upam, da bo tudi pri močnejših popadkih v porodni sobi še kaj pomagalo. Aja, pa dogaja se mi podobno kot si napisala ti, Urla, da moram kar naprej letat na veliko potrebo, mi je kar zoprno, ker imam v zadnjem času tudi sama dva pobegla hemeroida, ki sta se očitno napela, in se moram kar naprej umivat, na srečo pa kakšnih bolečin ne čutim. Upam, da ne bosta preveč nagajala pri porodu (sem pozabila včeraj vprašat G!). Žabika, a tebi je G kaj povedala v zvezi s H in porodom? Vsem novim mamicam čestitke in hvala za objavljene slikce in porodne zgodbe (Tekica, tvojo hecno prav nestrpno pričakujem). Imejte se kar se da lepo, pa upam, da bo seznam kmalu vse daljši, še čakajočih nosečk pa vse krajši... Encijan
|