|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
9.1.2007 11:27:46   
thaiss
Pozdravljene user posted image

naj se vam še jaz po dolgem času malček javim. Pri nas je bila tudi panika pri hiši, ker mi je začel najprej močno - boleče otrdevat trebuh, potem pa še popadki, tako da sva z user posted image  šibala v Postojno.
user posted image  je v razmaku 24h dobil 2 inekciji za dozorevanje pljuč, jaz pa pijem po 2Buscopana na 8 ur in še magnesol 3xdan.
Prejšnji teden sem imela strogo počivanje, zdaj pa bom začela počasi s sprehodi itd. Jutri zjutraj grem v MŠ, me je kr strah, da nas bo user posted image  prehitel in bomo čisto nepripravljeni user posted image
user posted image  je v soboto zmontiral previjalno, danes bo še en predalnik, v soboto posteljco, in potem gre še v Trst po jogi, sem ga danes rezervirala.
No, upam da naše bebice še malček počakajo!!!

Obalke, upam da je bila kavica dobra, tudi meni bi pasala.... drugič!!

pa pa

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
   RE: Marčevke
9.1.2007 13:27:32   
dolgolaska
POZDRAVLJENE!

Midva sva danes dopolnila 30 teden!
Samo še 10 jih je pred nama!

Tudi jaz sem včeraj gledala vozičke...sedaj pa se ne moram odločiti med JANE SLALOM ali QUINNIYEM SPEEDY....
a mi zna katera kaj v zvezi z tem svetovati??????????

MOONEVE...držim pesti za vaju...da bo vse ok!

Midva sva MŠ zaključila že v decembru...pa mi je bilo tudi tako tako...se mi zdi da nisem izvedela nič koristnega oz.novega...
Če boste dojile, a boste dajale svojim malčkom čaj ali vodo za pit...ali pač samo mleko?????

THAISSS....tudi za vaju držim pesti in naj tvoja mala pikica še malo počaka....

Kar se tiče trdega trebuha ...to se tudi meni dogaja ampak potem popijem magnesol pa je bolje...
A katero tudi zgaga peče.....???Mene tako,da moram vsak večer popiti sodo z vodo,potem pa je vsaj toliko časa ok,da lahko zaspim!!!

Jaz imam pregled 17-ga ...takrat mi bo naredila UZ (katerega moram seveda sama plačati)...in potem....samo še čakanje na marec.....KOMAJ ČAKAM!!!!!!!!!
...in upam,da bom tudi takrat dobila vse papirje ki jih potrebujem!!

TINAAJA....kje si?????????????????????????????
??????????????????????????????????????????

Bodite pridne in božajte bušije!!!!

LP!user posted image

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
   RE: Marčevke
9.1.2007 13:58:04   
sezam
A-N-J-A - user posted image  zgleda da imava kar iste možeke. Naš jo do sedaj še ni skopal user posted image . Ene parkrat jo je dal opoldan spat, zveečr pa le enkrat, ko mene ni bilo doma. Da pa bi sama zveečr zaspala, pa ne vem kaj naredit user posted image . S tem imamo že problem od začetka. Če jo slučajno pustim samo, je tak histeričen jok, da je kar joj. Vstane, stopi na koncu postelje in jo ruka (da bi jo še podrla) in histerično joka.

Glede CR je baje tako, če ga imaš prvič, se imap drugič sam pravico odločit, če ga želiš (seveda, če ni nujno potreben).

MoonEve - user posted image user posted image  lepo, da sta že doma. Držim pesti, da se ti stvari umirijo in user posted image  počaka do konca. Verjamem pa, da je težko imeti strogo počivanje. Ampak, saj bo marec hitro tu. Pa še malo se spočij na rezervo, saj bo potem spet drugačen tempo. Razen, če ne boš ena tistih srečki, ki ima zelo pridnega user posted image  in veliko spi.

thaiss - tudi zate in tvojega user posted image  držim pesti, da zdrži čimdlje. Pazi nase.

MŠ se mi v prvo zdela tako tako nič kaj koristna, da sedaj ne grem. Če takrat nisem izvedela kaj novega, bom sedaj po eni izkušnji še toliko manj. Pa tudi pri nas so bili tako neudobni stoli, da mi je sedaj škoda časa.

Sem včeraj šla še v laboratorij - vodo in kri (3 epruvete) dat, v petek popoldan pa imam pregled in UZ. Bomo videli koliko je naš user posted image  napredoval v 10 dneh. V sredo (3.1.) je imel ocenjeno težo 1700.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
   RE: Marčevke
9.1.2007 18:10:09   
tejčica
Jaz sem danes čist out. Dopoldan sem bila pri šefu, ki me je "razveselil" z novico, da bom med porodniško brez GSM-a. Pa je prišel še en nov mesečni strošek.user posted image  Saj je logično da ker ne delam mi ne priprada, ampak upala sem pa vseeno. Potem sem še malo šopingirala, pa šibala po malo v vrtec in sva šle še k njenemu zajčku in muci in evo me končno doma. Sem pa tako utrujen,a da tudi stati več ne morem. Me tako dol tišči, da hodim kot raca. Taka raje ne grem na telovadbo, ker res ne vem če bi sploh kaj lahko delala. No, dobra današnja novica pa je, da sem v službi predala vse zadeve, tako da mi sedaj ni treba več tja oz. bom šla občasno samo še kofetkat. user posted image

MoonEve, super da si končno doma. Še lepše pa je, da je tvoj user posted image  še v bušiju.user posted image Pa pridno počivaj, da tako še nekaj časa ostane.user posted image

Soncek78, pri vsakem uporabniku imaš v spodnjem levem kotu znake za E-mail, Z.S., Kontakt... Če klikneš Z.s. lahko direktno pošlješ zasebno sporočilo. Če pa klikneš na Kontakt, pa ti uporabnika da tudi v imenik.

Thaiss, pa kaj tvojemu user posted image  se tudi mudi!?! No, samo da si oz. sta sedaj dobro. Pridno počivaj oz. ubogaj nasvete zdravnikov, da priguramo do marca.user posted image  

Dolgolaska, jaz sem Tajo sicer dojila samo mesec in pol, ampak sem ji takrat dajala tudi čaj za odžejat. Sicer pravijo da je začetno mleko pri vsakem podoju na začetku bolj vodeno in je bolj za žejo, ampak jaz sem rodila julija pri 35° in sem se odločila da ji dajem tudi čaj. Ga je pa zelo rada potegnila. Zgaga je pa tudi meni začela nagajat. čerz dan mi da mir, zvečer pa groza. Se mi spahje in me žge da je kaj. Včasih mi pomaga šalca mleka, ampak samo za kratek čas. Mleko je obvezno malo pred spanjem, da vsaj zaspim lahko.

Joj kolk se men spi... Najraje bi šla malo zaležat, pa moram vsaj še eno uro počakat da moj pride domov in malo spedena do konca. Je pa moj user posted image  zelooooo priden za malo pidenat in to že od začetka. Ravno dojil jo ni user posted image , ampak ko smo pa prešli na adaptirano mleko, jo je tudi hranil pogosto.

Sedaj morem pa stran od računalnika, ker me le še bolj uspava. Grem malo s Tajo jih špičit, da res ne zaspim.

Pa pa!

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
   RE: Marčevke
9.1.2007 18:57:17   
*sonchek*
Jaz sem pa (spet!) malo zapravljala user posted image Hm, kje so tisti časi, ko sem v času razprodaj letala po trgovinah in sebi kupovala stvari user posted image Danes sem namreč obletala vse trgovine z otroško opremo v centru Lj. in nakupila še nekaj cunjic (benkice, žabice, kapice, rokavičke idr.). Še dobro, da ne veva katerega spola je user posted image , ker bi bilo potem z zapravljanjem še huje user posted image  

Dajadada verjetno si zdaj v MŠ - midva danes malo špricava oz. bova šla jutri ob 16-ih. Daj prosim sporoči, če razen nalepk, potrebujem še kaj.



(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
   RE: Marčevke
10.1.2007 9:18:31   
bibi
Pozdravljene babe!

Končno imam čas, da vam napišem nekaj vrstic. Prejšnji teden sem imela smolo. Od mame sem se nalezla trebušne gripe in sem prvo imela drisko, zvečer in celo noč do 8 zjutraj sem pa na pol ure bruhala ko nora!user posted image  Pa me je panika zagrabila, če ni slučajno kaj narobe z mojim pikecom in sem šla k zdravniku. Ta me je poslal direktno v porodno, da so mi zmerili CTG (zaradi gužve sem morala STATI zraven CTG-ja, jaz pa brez moči in cela dehidrirana!!!)user posted image  in naredili UZ in pregled, če sem slučajno kaj odprta. Hvalabogu je bilo vse ok! Nato so me pa poslali na infekcijski oddelek, kjer so me sprejeli noter in sem dobila 2 flaši infuzije in ostala notri 2 dni. No zdaj sem pa zaenkrat zdrava. V ponedeljek sva imela materinsko šolo.

Zapravljala sem že tudi za bejbija, kupila par bodijev, žabic, pajackov, kompletkov, zimsko vrečo (dvodelno in jo lahko odpneš in imaš bundico), prenosno posteljico in jogi (za spanje pri moji mami). Aja kupovala sem številke 62 in 68, pa včeraj na razprodaji sem kupila tudi št. 74 in 78. Dosti oblačilc sem si pa sposodila od sestrične in imam že vse oprano in pripravljeno za uporabo.user posted image  Sedaj mi je še ostala samo kozmetika, flaške... Voziček dobim konec januarja iz kikiwelta, naročeno imam že posteljico 140x70 in pa komodo z previjalno od Lip Poljčane.user posted image

Naš korenjak je imel 27.12. na pregledu že 2.500 g. Me prav zanima koliko jih bo imel 23.01. ko imam naslednji pregled.

Zredila sem se vsega skupaj 11 kg.

Tako, toliko o meni.

Lp vsem marčevkam!

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
   RE: Marčevke
10.1.2007 9:29:12   
A-N-J-A
Jaz sem pa spet čist povoženauser posted image .Naš otrok se je spet zbudu ob 1 30,sem jo mal pobožala pa je zaspala nazaj,pol pa spet ob 4h,sem jo pa vzela k nama in rezultat-povožena mami.Se mi je z glavo tok tiščala hrbta,da sem vsa v krču spala.Jojjj,me tok glava boli da je groza.

Včeri sem dobila cunce nazaj in se bo dalo kar neki porabit,mogoče še par toplejših stvari,pa kaliko pleničke moram kupit.

Dojenje-jaz sem Elo dojila do 16 m.Nikoli ji nisem dajala čajčkov,pa je bilo tudi zelo vroče.Samo zdaj pa nisem čist sigurna če ne bi vseeno kdaj kakšen čaj uturila.Ela namreč sploh ne zna pit s flaše,pa tudi dober jest je začela šele po 1 letu,prej je bila v bistvu polno dojena.Res pa je da je bila skos bolj suhcena in ji tudi zato nisem hotla dajat čaja.Bomo videli ko bomo na tem kako se bom odločila.

Dolgolaska-glede vozička,izkušenj nimam z nobenim od tvojih favoritov,samo povedala bi ti da  se meni zdi ena pomembnejših stvari,da je otrok obrnjen k mami.
Če bi že mogla izbirat med tem dvema bi raje izbrala Jane in dokupila Matrix.Vizuelno sta mi pa oba všeč.

Thaiss  tudi tebi želim da dojenček počaka čim dlje v bušiju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
   RE: Marčevke
10.1.2007 10:00:04   
Dajadada
Mooneve, super, da si spet doma. user posted image user posted image user posted image  

Sonchek, včeraj sva bila spet v MŠ ob 18:15, pa ni bilo več take gužve kot prvič. No ja, stoli so bili vsi polni, ampak vsaj na klopeh ni bilo treba sedeti. Trajalo je uro in pol. Na začetku nam je predstavila vse pakete - kaj vsebujejo itd. - po mojem mnenju čisto brez veze. Je pa bilo fajn, ker nam je povedala, kaj vse rabimo za otročka - najnujnejši seznami cunjic in pripomočkov za nego. Vsaj ne pretiravajo, tako kot nekateri seznami, ki imajo kar vse živo gor, pa pol stvari sploh ne rabiš. Pol je pa še pokazala previjanje otročka, pa kakšna oblačilca so najbolj praktična. Malo o pleničkah, o popku v prvih dneh itd. Vsekakor je bilo bolje kot prvič. Danes pa naj bi gledali diapozitive, da si bomo lažje predstavljali. Midva greva spet ob 18:15, ker drugače ne gre.
Sem pa vsak dan bolj zmatrana. Zjutraj v službo in potem direktno v MŠ, tako da pridem domov ob 8ih zvečer čisto uničena. Danes imam pa še telovadbo vmes. Bom šla malo prej iz službe - moram spet malo zamigat, doma se ne znam pripravit do telovadbe.

A mogoče katera ve, kako je s porodom in visoko dioptrijo?
 
Včeraj sem bila pri okulistu in me je sestra opozorila, da pri moji dioptriji (skoraj - 7) ponavadi naredijo carskega. Naj pa bi me G napotila na pregled k okulistu, kjer preverijo ozadje očesa, razširijo zenice in ne vem kaj še vse, da ugotovijo, če imamo lahko navaden porod. Brez napotnice pregleda ne delajo. Seveda meni moja G tega ni nič omenjala, niti mi ni dala nobene napotnice. Sem takoj klicala sestro pri G in mi je rekla, da mi ne zna nič povedat, ker nimajo takih primerov. Haaaloooo, a sem samo jaz napol slepa, ali kaj? Na naslednjem pregledu G zagotovo vprašam, kaj je zdaj s tem.  

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
   RE: Marčevke
10.1.2007 10:24:00   
*sonchek*
Dajadada no, lepo, da ni bilo več take gužve, ker je bil zrak (kolikor ga je pač bilo) v ponedeljek obupen! Nama včeraj nekako ni zneslo, pa bova šla danes, pa še to bova zamudila kakšne pol ure user posted image  A ste izpolnjevali kakšne obrazce (prijavo)? Kaj je z nalepkami?
Pa super, da dobimo seznam potrebnih stvari - jaz mislim, da sem z nakupom cunjic že zdaj pretiravala, tako da se moram ustavit in nakup preusmerit v bolj potrebne stvari (gazice, stekleničke, dude idr.).

Glede poroda in visoke dioptrije pa tudi mene zanima, ker imam tudi jaz precej visoko, pa mi moja ginekologinja tudi nič ni znala povedati kako je s CR v tem primeru user posted image  Meni je rekla naj grem do svojega okulista in se tam zmenim (no, pa nisem še šla in vse kaže, da mi tudi ne bo useplo....). Če katera kaj ve kako je s CR v tem primeru, bom hvaležna za vsako informacijo!

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
   RE: Marčevke
10.1.2007 10:29:08   
Anonimen
Dajadada, moja sorodnica ima dioptrijo (sicer ne vem kaj je že to + ali -, v glavnem ne vidi na daleč, pa še neke cilindre ima) 18, in je dvakrat rodila naravno. Sama dioptrija po sebi ne pomeni nujnost za CR, ampak ti pri optiku pogledajo ozadje očesa, mrežnico in če je tam kaj sprememb ne reskirajo z naravnim porodom, ker se lahko stanje poslabša.

Lp, jjasna

(odgovor članu Dajadada)
  Neposredna povezava do sporočila: 3385
   RE: Marčevke
10.1.2007 10:34:03   
Anonimen
Pa še to glede dioptrije. Povečana dioptrija se smatra nad -/+ 8, nič prej. Pa še to lahko naravno rodiš, samo kadar bo prišlo do iztiskanje ploda raje pri takšni dioptriji uporabijo vakuum.
In CR zaradi dioptrije delajo samo v primeru, ko je v obstoječi nosečnosti ali tik pred njo prišlo do spontanega odstopanja mrežnice in je bilo nujno potrebno lasersko pečatenje mrežnice(evo, to je pa Pušenjak napisal).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3386
   RE: Marčevke
10.1.2007 11:29:21   
sezam
Jaz sem prvo dojila skoraj do 13 M. Pponudila sem ji čajček ali vodo, vendar je ni pila, le čez poletje ko je bilo ful vroče. Pa še to se je raje pogosteje in bolj nakratko dojila. Da je še kaj več spila je bilo potem proti enemu letu, ko sva se dojile le še zjutraj in zvečer, oz. od 11 M samo zvečer (ko sem šla v službo)

bibi - user posted image  da si se pozdravila. Tole ni bilo pa nič prijetno, kaj? A v porodnišnici si morala pa kar stati na CTG-juuser posted image . Res prijazno. A to v LJ?

A-N-J-A - mi smo tudi imeli grozno noč. Prvo jaz nisem mogla zaspati (kot vsak večer sedaj traja vsaj 1 uro, da zaspim), potem se je okoli 1h zbudila tamala in se premetavala po postelji do 3h. Zgleda, da ima malo zamašen nosek in ni mogla spat. Potem pa zopet nisem mogla zaspat. Tako, da mislim da sem zaspala ob enih 4h ali malo čez. Pa še se je pol ene 2x prebudila, ampak k sreči hitro zaspala. Ob 8h je imela pa dosti. Tako, da sem bolj kratko spala user posted image .

Drugače mi je pa iz dneva v dan bolj naporno. Res komaj čakam, da mine še teh nekaj tednov. Pa še doma imam tako pomoč od user posted image , da je za pop.... user posted image . Eni so pa res levi, da jih težko najdeš. A kaj, ko to prepozno spoznaš user posted image .

Lepo se imejte in uživajte kolikor se le da.



_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
   RE: Marčevke
10.1.2007 11:55:21   
Sibil_
Dan!

Jaz sem pa danes sicer zmatrana, ampak vesela.Sem šla namreč v Italijo in sem dobila zase res lepo jakno (v katero gre tudi moj "trebušček"), tako usnjeno in podloženo z mucko, znižano iz 70 eurov na 30, res ugodno.Sem prav vesela.user posted image

Drugače je pa na Obali vreme nikakvo, neka megla se nas drži in je prav zoprno.Pa mene še kar sinusi malo zezajo in mi ta vlaga sploh ne odgovarja.user posted image

Kaj veste če so podloge za previjat kje ugodno za dobit?V Kopru sem gledala v BC pa je izbira tako boga da je za zjokat.user posted image

Thaiss kaj se pa tvoj bejbi heca-mora počakat do marca no, naj lepo raste korenjak.Sklepam da delaš ne več?Daj se še kaj javi no.

Leya ti pa tudi nič ne javiš kako je s tabo?Kako pregledi, vse ok?

Obalke-kdaj bo spet kakšna kavica v polnem (ali vsaj približno polnem) številu?Zadnjič sva bile s Tekico same-no, saj sva se načvekale, ampak vseeno-kje se potepate?Javite se no....user posted image

LP,
Sibiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
   RE: Marčevke
10.1.2007 12:11:50   
Anonimen
Zajtrk za mano,cokolino maznalauser posted image ...Midva sva vceraj bila prvic na materinski,danes jo imava spet potem pa zopet naslednji teden.Bilo nas je cirka 45parov...Vceraj je bilo cist informativno,dobili predstavitveno zlozenko o MŠ pa obrazce za stalno prebivalisce in ime user posted image ,naj imamo to ob porodu kar zraven...Danes pa naj bi bilo na urniku priprava in potek poroda s filmom...Pa ogled porodnisnice...Samo po uri sedenja vecraj sem komaj cakala,da sem dvignila tazadnjouser posted image ....

Midva bova verjetno lahko recem skoraj 100% kupila ta Jane slalom pro vozicek.Samo kaj bo pa z avtosedezem pa se ne vem...Matrix je bil namrec na testih ocenjen - user posted image ...Sem mailala v pikapolonico,da vidim,ce majo kej pojma a pase na ta vozicek tudi kater drug avtosedez goruser posted image ...Upam,da mi kaj odgovorijo....

MoonEve super,da sta oba doma in,da je user posted image se pocakal...Tako naprej user posted image ....

Gremo novim dogodivscinam naproti user posted image user posted image




(odgovor članu sezam)
  Neposredna povezava do sporočila: 3389
   RE: Marčevke
10.1.2007 13:56:54   
A-N-J-A
LeINA a sem jaz prav vidla da imaš danes roj. dan?Vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz ga mam pa jutri,tko da se  na seznamu lahko popravi z 29 na 30user posted image .
sezam a pol ste mel podobno noč naši?Jaz mam še zdaj čist trd vratuser posted image kaj naš še čaka!Jaz sam upam da ne bo mel mali krčkov,pri Eli smo meli srečo.

Punce a smate cunce že oprane?Men se zdi še prezgodaj,bom najbrž feb.začela prat.
Kaj pa lupinco a boste kaj oprale,jaz jo bom,ker nikol ne veš kje se vse blago vala pa v trgovini prijemajo...

Sibil glede podlog ti ne morem svetovat,ker smo jo mi kupili v A pri Schmid-u še za Elo.V Lj. v BC jih imajo veliko,pa v Arielu,pa Rutarju.Za ceno ti pa ne znam povedat.Kaj pa če bi poklicala?
Sem ti ful pomagala auser posted image ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
   RE: Marčevke
10.1.2007 14:21:55   
Barči78
No, pa še pozdrav od mene.
Danes mineva že drugi dan mojega dopusta, kar fino, čeprav se mi zdi, da sem še bolj utrujena kot pa prej, ko sem hodila v službo. Naši malčki so kar zahtevni. Z Nejo greva lepo za 2 uri na sprehod in namesto, da bi jaz zmatrala njo, zmatra ona mene. Vsaj gibati sem se začela.

Mooneve in Thaiss - me veseli, da se je vse dobro poštimalo, zdej pa veselo naprej proti marcu. user posted image user posted image user posted image user posted image

A-N-J-A - pri nas imam isto težavo, ati gor - ati dol, ko se vrne iz službe, mene komaj še opazi, lahko bi se reklo, da se mi srce trga, po drugi strani sem pa kar vesela, da je tako, se vsaj malo spočijem popoldan.

Tudi jaz sem kupila nekaj cunjic za malo bebico - žabice, bodije, kapice, včeraj na razprodaji en kompletek, ki bo mogoče za iz porodnišnice domov, čeprav je št. 62 in bo dojenček verjetno notri zaplaval. Samo škoda mi je pa kupovati veliko manjših cunj, ker tako hitro zrastejo.

Dolgolaska, tudi sama sem se že spraševala zakaj se tinaaja nič ne javi??

Nič, zdej grem pa do konca skuhat kosilo, predno se Neja zbudi in možek vrne iz službe.

Papa

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
   RE: Marčevke
10.1.2007 14:22:37   
Dajadada
Thaiss, drži seuser posted image .

Jjasna, hvala za odgovor glede dioptrije in CR. Nekatere ženske si prav želijo CR, jaz bi pa raje rodila po naravni poti.

Sonchek, v MŠ smo morali izpolniti neke obrazce in dati nalepke. Če nisi včeraj, boš pa danes.


(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
   RE: Marčevke
10.1.2007 16:06:52   
tinaaja
Pozdravcek vsem,
no da se na hitrco javim.
casa je ful malo, vcasih mal preletim, kaj se dogaja user posted image
Mooneve, Thiass - le se malo pocakajta in prehitevjata tkole po desni user posted image  No zelim vama (in nam vsem), da bo se OK.

Zdaj je pred nami finale user posted image  Jaz imam guzvo v sluzbi, da je noro in sem posteno sita vsega. Za fax bi morala delat, pa ni energije ne volje user posted image

Za bebiko bom sla nabavljat kozmetiko, cunjice in ostalo ko bom na dopustu - torej po 26.1.

Dajte mi nekaj povedat - ali imate kaj vec izcedka zdaj? Mene je na trenutke kar mal grozno, ker kar iztece - je sicer tekoce, ampak se vidi belo, ce imam hlacke. Sem pa zacela mini dnevne vlozke nosit. Mal sem se ustrasila na momente, da ne bi bila skucajno plodovnica. user posted image

Sibam nazaj delat. Pridne bodte, pobozajte buse user posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
   [Brisano sporočilo]
10.1.2007 17:02:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3394
   RE: Marčevke
10.1.2007 17:19:00   
sezam
A-N-J-A - ja tud je bila huda noč. Samo za razliko, da je naša spala v svoji postelji (kolikor je spala). Je pa res kriv prehlad, saj ji danes že cel dan teče iz nosa. Upam, da bo danes kaj bolje spala.

Cunce bom pa jaz počasi začela prati (verjetno drugi teden), saj imam PDP na začetku marca.





_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
   RE: Marčevke
10.1.2007 23:16:19   
tejčica
Pozdravljene!

Moje počutje je zadnje dni grozno. Kot kaže, sem si naložila preveč stvari za naredit in je tempo prehud. Dopoldan se počutim še dobro, popoldan pa se še komaj premikam. Danes sem pospravila smrekico (končno) in ostalo novoletno okrasje, zlikala 2 žehti in potem še pospravila stanovanje. Po vrtcu pa sva z malo šibale še malo zapravljat in mi je bilo kmalu žal. Non stop me je nekaj špikalo, trebuh mi je otrdeval in sem komaj hodila. Da ne rečem kako sem lezla potem domov v 4. štuk! Doma sem se pa samo na kavč zložila. Sem rekla Taji da se mamica in dojenček slabo počutita in mi je "dovolila" user posted image  da počivam. Za jutri sem imela plan se lotit pospravljat ta veliko omaro v dnevni (je notri šare in cunj za zmešat se), pa si bom raje vzela dan pavze in počivala. Je zdravje le prvo.

Ko pomislim na datum me pa že kar malo strese. Danes dva meseca imam že rok. In če pomislim na napoved mojega G, da otroček sigurno roka ne bo dočakal v bušiju... Jaz pa še nič pripravljeno!!! Moja sestra je bila danes vsa raznežena, ko mi je pripravljala  cunjice. Komaj čakam da jih naslednji teden pripeljem dol. Imam pa občutek da bodo kar nekaj časa v škatli, ker omara še kar čaka v kleti da jo moj sestavi. Tako da nimam pojma, kdaj bo pri nas pranje na vsti. No, pustimo se presenetit. 

Bibi, tebi je pa zdravje tudi kar pošteno ponagajalo. Me veseli da je z vama vse ok.user posted image

Sibil, podloge za previjalno imajo tudi v Arielu. O ceni se mi ne sanja, vem samo da jih imajo. Jo moram jaz tudi še kupit, pa kar mečkam. Sem se pa  že tako veselila včerajšnje kavice, ampak na žalost ni bilo izvedljivo. Sicer imam pa jaz čas vsak dan, razen kadar pride kaj vmes.user posted image  Kako pa ste kaj s časom naslednji teden?

LeINA, vse najboljše!!!user posted image user posted image user posted image

Tinaaja, tudi meni se je izcedek povečal in tudi uporabljam mini dnevne vložke. Sem tudi na pregledu omenila, pa je vse ok.  

Uf kako že težko čakam petek, ko imam končno spet UZ. Pa tudi glede tega špikanja in otrdevanja bi se rada malo z G pogovorila.

Pa pa!


(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
   RE: Marčevke
11.1.2007 8:32:49   
zima07
Dajadada, tudi jaz imam dioptrijo -7 in mi g. nikoli ni nič rekla...pa sem si sama uredila pregled pri specialistu (mi je pogledala ozadje, mrežnico..) in je vse ok-ni razloga za CR...potem sem šla še na en pregled k mojemu optiku, ki mi je rekel, da sedaj nič več ne komplicirajo s porodi, da dioptrija sama še ni indikacija za CR, da pa je NUJNO po porodu v roku 14 dni-1 meseca naročiti se na pregled k okulistu in preveriti stanje...Potem sem govorila še z mojo g., ki je povedala enako,da če je ozadje in mrežnica b.p., speljejo porod normalno, mi je pa v materinsko pripisla opombo, da imam dioptrijo-pravi, da v primeru, če bi se kaj zakompliciralo, bi se prej odločili za CR...Aja, pa opozorili so me, da v primeru, da bi po porodu prišlo do motenj v vidu-migetanja pred očmi, črnih pikic...pa da bi imela občutek, da se vidno polje manjša..itd..je treba TAKOJ na urgenco, ker je to znak odstopanja mrežnice in je potrebna takojšnja operacija, sicer..user posted image

Torej:zmeni se za en pregled pred porodom (mrežnica..)-po moje ti da napotnico lahko tudi osebna zdravnica , za en pregled po porodu-pri svojem okulistu (kak mesec po p.d.p.) in pa- bodi pozorna na kakršnekoli spremembe vida po porodu...

Pozdravček!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
   RE: Marčevke
11.1.2007 10:05:39   
soncek78
Hello user posted image !
 
Thaiss upam da je s tabo in z user posted image  vse v redu in da počakata na marec. Bom držala pesti.  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image        user posted image user posted image user posted image
 
Drugače je vse v redu. Edino vreme je zanič. 95 % vlaga in megla, Bljekuser posted image . Upam da kmalu pride tale burja in odnese vso to nesnago stran.
 
Zibko in školjkico za user posted image  dobim naslednji teden. Ma kako je to lepo...
 
Moja mala user posted image  veselo user posted image  in kakšenkrat kar fejst brcne, tako da me kar preseneti.
 
Sedaj me čaka še risanje v otroški sobici, tako da bo bolj živahna. Se odločam med Baby Looney Toons ali Medvedkom Pu. Kaj menite vi?
 
Lepo se imejte in božajte bušije!
 
user posted image user posted image user posted image
 
Pozdravček vsem!
 
 
 
 

_____________________________

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D


(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
   RE: Marčevke
11.1.2007 11:17:34   
Sibil_
Dan!

Tejčica za drug teden bi jaz katerikoli dan razen srede in četrtka, takrat imam pregled.Komaj čakam četrtek, uz bo takrat...koliko so kaj težki naši sončki, kaj pravite?Moj/a me že bolj švoh brca, bolj mi vse nateguje ko se premika, edino v avtu me včasih pa fajn zaboli ko brcne, zgleda da brcne direkt v mehur al nek organ, pa kar boli.MAh, bomo že, samo da brca.user posted image

No, jaz pa priznam da več ali manj lenarim, ker čim kaj več naredim me začne vse bolet in tiščat dol, pa se zaradi tega res pazim.Pa še posteljico sem imela na začetku nizko in raje ne izzivam usode z preveč napora.user posted image

Danes sem šla končno naročit desko za previjalno, pa sem se 4x pošetala po Obiju in mi je že zadosti, da ne govorim o vrtoglavici na blagajni-uf.No, v soboto gre po desko možek, tako da sem s tem opravila.user posted image

Podloge bom pa šla še danes pogledat če imajo kaj v BC novega, naj bi baje dobili.Bom šla preverit kako in kaj.

Sonček78,. jaz bi narisala medvedka Puja, mi je ful lep.Še jaz razmišljam da bi kupila tiste nalepkice za na steno, nisem glih nek risarski tip...

Kaj mogoče katera ve (po možnosti iz Obale), kje bi se dobilo lepe otroške lučke?Ampak res lepe, ne tiste standard.Sem namreč gledala v Obiju in je bolj zanič izbira, so me prav razočarali....aja rabim pa za h previjalni, za dat na steno, ne tiste stropne lučke...user posted image

LP,
Sibiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu soncek78)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
   RE: Marčevke
11.1.2007 11:40:40   
Anonimen
Soncek78, meni so tako Baby Looney Tunes všeč pa Medo Pu tud, tko da bi kr malo kombinacijo naredila.

Sibil, jaz imam jutri pregled in UZ in bom jutri sporočila mere najinega sončka. Tudi pri meni se kr kobaca po trebuhu, da se vidijo kr valovi, pa včasih ko ležim na boku me tako mahne, da kr zastokam. user posted image

Upam, da bo jutri z mojo vodo vse v redu, ker še nikoli so deaj ni bila in mi skoz pravi, da moram piti več. Pa saj pijem kot kamela, vsaj 3 litre na dan, ampak bakterije so pa še kr v urinu.
Pa še slabosti so se mi začele. Kakšno urco, dve po jedi mi je vedno za znoret slabo (ampak samo po prvi jedi v dnevu) in kr vsa švoh postanem, se začnem trest, obilva me polt, pa kr mehka sem... bomo videli kaj bo rekla. S pritiskom je vse v redu, ker si ga merim...user posted image Mah bo že. Važno, da trebušček pridno raste in mali brca.

Lp, jjasna

< Sporočilo je popravil jjasna -- 11.1.2007 11:41:26 >

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?