Cinca79
|
Pozdrav vsem marčevkam!! Leto 2007 bo za vse nas prelomno, za nekatere (tudi mene) sploh, ko se bomo prvič spopadle z vlogo mame . Želim vam hiter, čim manj boleč porod in da bodo naše pikice zdrave! Hvala vam za izčrpne sezname in informacije, te so za nas novopečene mamice sploh zelo!! pomembne. Jaz bom že kmalu nastopila dopust + porodniška, še okoli 10x grem v službo, rok imam pa 25.3., pa mi kar paše moram reči, ker moj trebuh izredno rase!! Tudi kg se je že nabralo, se kar malo bojim naslednjega pregleda, kaj bo ginekologinja rekla... , drugače sem pa vredu, spim še zelo vredu, trebuh mi ne otrdeva, samo lulat me zelo hitro, če ne pijem veliko (kot zgleda so ledvice preveč obremenjene s strupi in hočejo vodo ali čaj???) in prebava se je zaustavila - hvala bogu za donat , moja mala je kar živahna, zdaj ne brca več tako sunkovito ampak bi rekla, da bolj "potuje" po mojem trebuhu . V materinsko šolo bom šla januarja, naslednji teden v ponedeljek se začne v lj porodnišnici, že komaj čakam.. edino strah me je pregleda pri okulistu, ker imam kar visoko dioptrijo in nočem carskega reza , upam, da ga ne bo treba... Skoraj nič nisem še nakupila za malo, cunjice mi bosta brat in njegova žena dala od tamalega in enako bodo od mojega dragega od nečaka dali še nekaj cunjic... voziček sva že dobila en rabljen, samo malo me skrbi, ker je zelo težek in v najin avto komaj gre (zmeraj je treba staknit 1. kolo ), razmišljava, da bi vseeno še en voziček kupila, ker se bova dosti vozila - k staršem in nazaj v lj...morava še premislit, kaj bova naredila. zdaj moram začet razmišljat, kaj moram vse urediti z delodajalcem, pa center za socialno delo....uff, zoprno opravilo, ampak bo že. Če katera že kaj ve, kaj vse je treba urediti in kam iti, bi bila vesela za kakršne koli informacije!! Glede materinske šole sem pri eni videla, da ji je ginekologinja rekla, da se bosta šele 30.1. zmenili glede tega. Za lj porodnišnico velja, da sprejemajo po 7. mesecu in traja cel mesec - 10 predavanj, so dokaj neodobni stoli, tako, da je fajn iti čimprej kar se da, ker potem pa že trebuh in križ nagajata... Lepo se imejte in božajte svoje pikice!
|