|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 21:37:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: vera
14.6.2006 21:53:32   
Sita
Prepotovala sva zahodni del Indije od Goe ob Arabskem morju do Himalaje, kjer sva se "po naključju" pridružila romarjem - Sikhom in Hindujcem.
Uh, o tem, kje vse sva bila in kaj videla, bi bilo preveč za napisat. Sva ti pa pripravljena pomagat, če se boš v Indijo odpravljala. Kar piši mi zasebno sporočilo, pa se bomo zmenili in ti pokazali kaj posnetkov - če boš obiskala zahodni del Indije. 
No, najini prijatelji so iz države Gujarat, iz mesta Baroda (Vadodara). Tam je tudi manjši Šri Aurobindov ašram, večji pa je v Pondicherry-ju, v Aurovillu pa živijo duhovni iskalci, ki hodijo po tej poti, iz vsega sveta. Mislim - na grobo po tej poti, ker vsaka pot je, kot sem napisala individualna.
Na poroki, kjer smo bili lani je bilo prečudovito - posneli smo film. Bili smo še v Rajasthanu, puščavi Thar, kjer smo jahali kamele, v podganjem templju ....
Želimo pa obiskat še jug Indije, Madurai, Pondicherry, Auroville in še druge kraje. Na poroki smo srečali precj ljudi, ki so nas povabili, da moramo naslednjič k njim. Indijci so zelo gostoljubni in prijazni ljudje. 

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 52
14.6.2006 22:09:35   
Sita
Tule bi rada napisala še dve zgodbici (Ptičja pesem, Anthony de Mello), ki se nanašata na religijo:

Rešitev po opičje

"Kaj pa vendar počneš?" sem rekel opici, ko sem videl, da je potegnila iz vode ribo in jo obesila na vejo bližnjega drevesa,
     "Rešila jo bom, da ne bo utonila," se je glasil odgovor.

Kar je enemu zdravilo, je drugemu strup.
Dva človeka sta sprejela vero. Enega je to poživilo, drugega ohromilo.

Prava duhovnost

Učitelja so vprašali: "Kaj je duhovnost?" Rekel je: "Duhovnost je tisto, kar človeka pripravi do notranje spreobrnitve."
    "Toda če uporabljam ustaljene načine, ki so nam jih izročili stari učitelji, ali to ni duhovnost?"
     "Če v tebi ne opravi svoje naloge, ni duhovnost. Odeja ni več odeja, če te ne greje."
     "Torej se duhovnost spreminja?"
     "Ljudje se spreminjajo in z njimi potrebe. Zato nekaj, kar je nekoč bila duhovnost, zdaj ni več. Kar običajno imajo za duhovnost, je samo skupek preteklih načinov."

Plašč je treba ukrojiti tako, da bo prav človeku. Ne pa ukrojiti človeka, da bo prav plašču.

Verstvo je kažipot k resnici. Ljudem, ki se trdovratno oklepajo kažipota, pa to preprečuje, da bi se približali resnici, ker živijo v zmoti, da jo že imajo v lasti.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 53
14.6.2006 23:27:11   
nejcko
A smo še pri jehovih pričah?
Jaz imam do njih povsem enak odnos kot do vseh ostalih vernikov, takih ali drugačnih. Je bilo eno obdobje, ko so kar precej prihajali k nam in so bili na nek način mogoče res "nadležni", ampak nič bolj in nič manj od drugih nadležnih stvari v življenju. Jehove priče nimajo nekega klasičnega liturgičnega obredja, ki je značilen za krščanstvo ali islam, svojo vero izkazujejo skozi "oznanjanje" - torej hodijo med ljudi in jih poučujejo o svoji resnici.
Poznam pa tudi eno družino jehovih prič in so čisto "normalni" ljudje,  tako da kakšnih resnično slabih izkušenj z njimi nimam. Edino zavračanje  transfuzije mi ni  jasno, čeprav sem enkrat gledala eno oddajo, kjer  so razlagali zakaj in kako je temu tako, samo na žalost se ne spomnim točno.

Kar se pa same vere tiče, pa lahko rečem edino, da je vera (verovanje) temelj človeštva sploh. Že pračlovek je veroval in na podlagi verovanja so se ustanovile prve plemenske skupnosti, prve civilizacije. Verovanje v bogove/boga je temelj človeških medsebojnih odnosov, je temelj etike, le-ta pa je temelj vsake skupnosti. Človek zaradi vere v nekaj, kar ga presega, a vendar obstaja tukaj in zdaj, občuti strahospoštovanje, zaradi katerega v življenju dela ali vsaj skuša delati dobro - kajti že pračlovek je vedel, da se mu lahko njegova slaba dela in nespoštovanje boga(Narave in njenih zakonitosti/Enega/božanstev) grdo maščuje. Kajti vse je povezano.

Drugo vprašanje pa so verske inštitucije. Lahko rečemo, da so pokvarjene, manipulativne in ne vem, kaj še vse. A take so vse inštitucije, politične, gospodarske, ekonomske, zdravstvene ... ker so vse po vrsti izgubile stik s svojim temeljem, na katerem so bile zgrajene - strahospoštovanje, etiko. Ker so nastale kot posledica hierarhije, v kateri je najvišji prevzel vlogo "nadčloveka", torej vlogo Boga na svojem področju, in s tem izgubil strahospoštovanje, ki je temelj za etiko ... in krog je sklenjen.

Tyazi - svet je narejen preprosto - v središču je vera, vse ostalo so nianse.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 54
15.6.2006 10:52:14   
Anonimen
Radha..

Pravis.. da ne smem reci nic proti Vatikanu un Opusu dei.. ker se tako ne reseje probleme.. to ni nacin za resevanje.. neki v tem smislu a ne?

OK.. in ko se pojavi neka tema.. kako en tip pije 5 litrov piva na dan.. ali pa kako nekdo drug seksa z drugo.. takrat pa ti in ostali tocno na ta nacin resujete tezave..

Najprej na vse kriple tega tipa obsodite in skritizirate.. pol pa svetujete naj cune ven letijo in on z njimi.. Ampak kako to, ce pa se na tak nacin ne sme resevati probleme? user posted image user posted image

Potrebujemo religije... Ne ne potrebujemo jih.. ker ko otroku predstavis neko ideologijo in ce bo to sprejel.. je konec z njim.. nobenega raziskovanja vec.. nobenega napredka.. nobenih vprasanj.. Kot bi umoril njegov duh.

Ce pa ze potrebujemo religije.. zaradi kaksnih drugih zadev... potem pa jih vodijo napacni ljudje.. Ker ce rabimo religije.. potem so vse religije resnicne.. ali pa ni nobena. Drugace je vojna neizogibna.. Da pa potrebujemo religije samo zaradi vojn.. pa glih ne verjamem..

Potem je res, da transfuzija ni dobra.. potem je res, da boga ni, kot je rekel Buda.. potem je res, da je Jezus vstal od mrtvih.. potem je res Islam edini bog.. potem je res Mohamed s svojim konjem odjezdil v nebesa.. potem je res, da pekla ni, potem je res, da je 7 nivojev pekla.. in res je, da je vecni pekel..

Ne vem.. ampak kaj bolj idiotskega jaz se nisem videl.. Na izbiro imam 300 religij in cca 200.000 razlicnih vej religij.. in zdaj naj jaz izberem eno od teh.. kar na blef.. in to naj zdaj postane moja sveta resnica..?! user posted image

Ali naj kar prevzamem tisto, ki je prevladujoca tam, kjer sem se rodil? Cemu? Religioznost je najbolj intimna.. in zame je religij tocno toliko kot ljudi in tudi dva ne moreta imeti isto religijo.. in narediti klube religij je strasno trapasto, ker so samo za azdovoljstvo EGA.. Religija pa je ravno zato ,da se EGO razblini.. a ustvarja ga.. in to neverjetno mocnega.

In lej Radha.. Opus dei ima dokazanih toliko in toliko umorov skofov in kardinalov, ki so hoteli izdati mafijske posle.. in zdaj jaz proti njim ne bi smel reci nic? user posted image  Razlozi mo to?
In tisti t'dobri kao.. na katere se sklicujes so mrtvi.. tisti o katerih jaz pisem pa zdaj vladajo.. z Rodetom na celu..

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
15.6.2006 11:17:34   
Anonimen
Sita...lepo si napisala...si mi dala za mislit.

Sicer sem ateist in moje prepričanje je, da je dan natanko tak, kot si ga sam narediš in da živimo natanko tako, kot sami želimo-če bi želeli živeti drugače, bi namreč kaj naredili v tej smeri. V usodo ne verjamem.

Pa vendar...lep post.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
15.6.2006 15:08:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
15.6.2006 22:45:28   
*Karmen*
No, jaz bom pa odgovorila na vprašanje, ki je bilo zastavljeno v začetku. Dve hiši od moje naprej imajo Jehove priče svojo Kraljestveno dvorano Jehovih prič. Na začetku so bili kar fajn tečni in so hodili skoraj vsak vikend od hiše do hiše in vabili ljudi na njihove maše, jim delili prospekte in revije... K meni so prišli samo enkrat in sem jim direktno povedela, da dobro vem, kje imajo svojo dvorano in da bi že prišla k njim, če bi tako želela. Ker pa ne želim me ne bodo prepričali niti z vabili, niti z revijami in prospekti... Od takrat jih ni bilo več. Nič nimam proti nobeni veri ampak takole po hišah hodit in ljudi dobesedno silit v nekaj, je pa nekulturno in za katerokoli vero že kar malce sramotno. Vsak vernik katerekoli vere dobro ve, kam mora iti in kaj mora storiti, če si želi stika z nečim Višjim brez, da bi ga v to nekdo silil.

Neposredna povezava do sporočila: 58
16.6.2006 6:52:40   
k1
imam sosede jehovce, so ok, ni težav, ne gnjavijo. če pa se pojavijo drugi na vratih, pa zaključimo kar tam.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 59
16.6.2006 6:54:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

potrebujem vero v Boga,kar imam pa lahko tudi brez religije.

Religije tudi ne moreš izbrati kar na blef.user posted image Tega si sploh ne predstavljam.Izbereš si ,ker te nekaj tja vleče,

Jezus ni kriv,če so sedaj taki na vrhu.So pa ziher tudi med njimi kakšni v redu in pobožni ljudje,vsi pač ne morejo biti slabi.

Ja.. vse to imas lahko tudi brez organiziranih religij.. zato je to clovekova najvecja intima.. in nobene potrebe ni, da o tem na veliko govori.. Sej to govorim..

Ne obicjano ne izberes religije na blef.. ampak ti jo izberejo kar starsi.. in v 90% se potem glede tega ne spremeni nic.. In ce bi se ti rodila nikje na Sri Lanki.. bi bila pa mogoce budist in bi zdaj po nekih forumih pisala, da boga ni.. ce bi se rodila v Afriki.. bi pa verjetno tudi ze nekaj magije obvladala.. in vse bi bilo v redu, ker bi tvoje prepricanje bilo taksno..

Iz tega sledi, da ni veliko smisla v tem, ker je ne-resnicno, ker je le igrica uma.. in EGA.. torej prepricanj.. Kar imas ti v sebi.. kar tebi pomaga.. je tvoje.. in tega ti nikoli ne bi izpodbijal.. Ce je zate sveto.. je tudi zame sveto..
In kaj te je vleklo v katolistvo? Mogoce vzgoja.. ali pac dejstvo, da je to tukaj prisotno.. in najbolje je nekako biti v tistem, kar je najbolj razsirjeno na nekem podrocju.. takrat imas najmaj tezav..

Ne Jezus ni kriv.. in tudi prvic, ko so ga krizali ni bil kriv.. in vse kar je hotel narediti je to, da je videl, da tisto judovstvo (organizirana religija) ne bo kaj hudo dobrega.. ker v vsaki religiji je nekaj fanaticnosti.. ker um in ego pac zabluzita.. in je to hotel sesuti..
In kaj je zdaj.. Isto.. samo drugi ljudje to dalje furajo.. in izkoristili so Jezusa za izgovor svojega vladanja in biznisa..
Za cloveka.. ki je trunutno se na primitivnem nivoju, ni dobro, da pocne nekaj in se sklicuje na razne bogove.. ker kmalu se zacnejo cudne reci dogajati v imenu boga..
Ko je v neki zadevi vec slabega kot dobrega, jo je potrebno opustiti.. in poiskusiti nekaj novega.. cistega.. ne pa slepo in trmasto vstrajati pri necem, kar je nekdo haluciniral, da je sam bog napisal.
Recimo.. to kar pocne katolistvo, ki samo Jezusa priznava za bozjega sina?! user posted image  To avtomaticno vse druge glasnike postavi v drugi razred.. in katoliski ego hoce, da je njihova religija na prvem mestu.. pa ceprav kdo vcasih blekne, da priznavajo druge religije.. ampak jih v resnici ne.. ker ce bi jih.. bi priznali tudi vse druge.. kot enakovredne..  Tega si Jezus ziher ne bi zelel..
Poglej kako neumno.. Jezus je edini bozji sin.. Edini v vsej njegovi vecnosti?! user posted image  Jaz.. tam neka nepomembno gresna ovca.. pa imam ze sina in hcerko..

Nic drugega nocem povedati.. kot to, da je cas, da staro umre.. in se rodi novo..

Neposredna povezava do sporočila: 60
   [Brisano sporočilo]
16.6.2006 7:25:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
16.6.2006 8:38:31   
Sita

Ta tvoj stavek,da staro umre in se rodi novo je zanimiv.Me  pa zanima,kaj naj bi bilo tisto novo?

Duhovnost, ne več religije.

Neposredna povezava do sporočila: 62
16.6.2006 8:58:12   
Anonimen

Ooo.. krasno, da nisi katolik..user posted image user posted image   Ker tam je pac najvec mafije.. Nikjer drugje po svetu je ni toliko. Preverjeno dejstvo pac. Trgovina z orozjem je kaplja v morje.. no sej.. tudi Opus Dei na veliiiiiiko trguje z orozjem..
Recimo evgalicani.. so ze bolj zdravi.. ker za njih me morem reci, da ne spostujejo zens.. Zenske imajo enak status.. kar za katolike ne velja

Tudi jaz spostujem Jezusa.. proti njemu v svojem zivljenju nisem rekel cisto nic. Ampak ni pa edini, ki ga spostujem.. je se veliko drugih.. ki pa jih ne sortiram v drugi razred..
menim, da ni ok, da se ustanovi organizirana religija, ki izkorisca nekega cloveka z visjo zavestjo. To je manipulacija, goljufija, idiotizem.. in zelo veliko nespostovanje. Vecjega nespostovanja, si ne mores zamisliti..

Kaj naj bi bilo tisto novo? Ne vem.. morda individualna svobodna religioznost.. brez ze vnaprej pripravljenih raznih katekizmov, ki ti dajo odgovor predno si sploh kaj vprasal.. in ker je najlazje upogniti mlado vejo.. je tudi tako idiotska strategija.. da te odgovore vcepijo otrokom, ki so potem lahko pohabljenci zacelo zivlejnje.. ni pa nujno.. Ampak s tem si pa zagotovijo vir dohodka.. to pa je bistvo.. da dobijo ljudi ki darujejo bogu.. Zakaj potem ta denar ne ostane v templju? S kaksno pravico ga pobere mafija?
Ce zelijo biti podobni Jezusu.. kar je edino, kar zelijo, kot sem slisal po TV, ko je umrl papez.. potem se naj najprej malo seznanijo, kako je Jezus zivel..
Kaksna podobnost je to.. ce se vozis okoli s celo armado varnostnikov in v neprebojni kletki?! user posted image  To je dusevna motnja.. strah, slaba vest.. Tudi ce je kdaj kaksen papez kdaj povedal in storil kaj dobrega.. ce se ne upa iti med ljudi nevarovan.. potem mojega spostovanja ziher ne bo. O tem zdajsnjem se pa itak ze pise, da je imel razne igrice z mladimi.. ne vem kaj so ze...  Tale konzerva... ni primerna za papeza...

Torej kaj je tisto novo.... svet brez vsega tega sranja.. brez religij, brez politike, brez vojske, brez policije.. brez teh neprofitnezev.. in zakompleksarcev.. ki bi radi samo druge guljufali..... tudi ledena doba bi bila boljsa, kot da tole furamo dalje..

Neposredna povezava do sporočila: 63
16.6.2006 9:07:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Ta tvoj stavek,da staro umre in se rodi novo je zanimiv.Me  pa zanima,kaj naj bi bilo tisto novo?

Duhovnost, ne več religije.

Se ne strinjam.. ker tudi duhovnost se je zacela pojavljati masovno.. in so ze neki klubi in podobne zadeve... kar pomeni samo novo religijo.. nic drugega..

Duhovnost ja.. ampak individualna..

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
16.6.2006 9:14:50   
Sita
Seveda individualna. Saj to mislim, če ne zopet pride do nove religije. jasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   [Brisano sporočilo]
16.6.2006 9:33:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
16.6.2006 9:57:21   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Torej kaj je tisto novo.... svet brez vsega tega sranja.. brez religij, brez politike, brez vojske, brez policije.. brez teh neprofitnezev.. in zakompleksarcev.. ki bi radi samo druge guljufali..... tudi ledena doba bi bila boljsa, kot da tole furamo dalje..

točno .... kot je že pokojni Lennon lepo opeval v svoji "Imagine"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
16.6.2006 10:01:57   
Sita
Torej kaj je tisto novo.... svet brez vsega tega sranja.. brez religij, brez politike, brez vojske, brez policije.. brez teh neprofitnezev.. in zakompleksarcev.. ki bi radi samo druge guljufali..... 
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Govoriš o nadumskem svetu; do tja je še nekaj tisoč let ( o tem govori sri Aurobindo v knjigi Integralna joga in tudi on je striktno proti temu, da bi iz njegovega znanja naredili religijo). Revolucije nikoli ne prinesejo gromozanskih sprememb v kratkem času, ampak gre razvoj v majhnih številnih korakih ampak vstrajno naprej. Vedno obstaja neka majhna avandgarda ki vleče voz razvoja naprej, večina se jih drenja v nekem povprečju, nekateri pa capljajo zadaj in ker se bojijo da jim bo voz odpeljal so običajno ti najbolj glasni ter poskušajo celo voditi množice "v lepšo bodočnost". Ravnajo se po načelu : vpij, da te ne preglasi kakšna druga resnica. Enkrat sem poslušal na radiu Ognjišče nekega duhovnika, ki je govoril ( sicer z drugimi besedami, ampak takšno poanto); seveda so vse religije povsem enakopravne, ampak katoliška vera je bolj enakopravna od drugih. Vedno se najdejo ljudje, ki ti hočejo prodati vodo iz reke, ki je takoj za prvim ovinkom. Če tega ne veš, jo boš morda kupil, ko pa odkriješ, da se le okoriščajo na račun tvoje nevednosti in kje se do reke pride, ne boš več šel na limanice tem trgovcem. Tudi jaz trdim, da je cerkev predvsem politična organizacija   Zakaj so postavili slovanskega papeža - ki ga sicer spoštujem kot izredno osebnost, kakršne najbrž ne bo kmalu? Zato da je pomagal zrušiti komunizem vzhodnega bloka in to so počeli z roko v roki z američani v času predsedovanja Reagana in z ameriškim kapitalom, ki so ga preko cerkve tihotapili na Poljsko za financiranje uporov. s tem se hvalisajo Američani  v oddajah na Diskavery chanel. In ker so pričeli na dan prihajati dokazi o tem početju v neugodnem času za projekt so se skupaj rešili glavnega finančnika Vatikana- našli so ga utoplenega v reki Temzi ( bilo na Diskavery chanel).
Vendar pa ne glede na to, da religijo običajno vodijo ljudje, ki so velikokrat manj duhovni kot njihovi verniki, tistemu ki resnično veruje lahko religija pomaga v njegovem osebnostnem razvoju, seveda če je nima le zato da si kupuje odpustke pri izvajanju religioznih obredov, zato da potem lahko počne lumparije naokrog z malo manj slabo vestjo. Religija je v bistvu bhakti joga, pot predanosti in če gre za resnično predanost božanskemu, ti ne more škodovati, čeprav so na čelu organizacije neprimerni jludje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
16.6.2006 10:02:24   
Anonimen

Je faca tista veverica a ne? user posted image user posted image

ce ni policije.. bi podivjali... Ce je pa res clovek tolk idiotski, da rabi policijo, da ne bo podivjal.. pol pa ledena doba.. ni druge.. user posted image  
A zavest je pa kar tko brez veze.. Sej ti ves, kaj je zate dobro narediti.. pa ce je ta policija ali pa je ni..
V velikih primerih se nekaj pojavlja samo zato ker je prepovedano.. Varanje na primer.. ali pa ce nek dragulj tko zelo fajn zavarujes.. je to za nekoga mogoce izziv.. Ce bi ga vrgu na cesto.. se mogoce noenemu ne bi dalo ga pobrat.. ker koncno, kaj pa naj pocne s kosom kamna.. user posted image Brez vrednosti je..
Povecas

Kam bi sli tisti, ki grejo zdja k masi? Tja kamor bi ze davno morali iti.. in kamor bojo v koncni fazi itak morali iti..  K SEBI..  Vsedli bi se na neko priljubljeno mesto in se dali malo na off.. ali pa kaj zapeli.. se ljubili.. kaksno orgijo uzgali.. user posted image user posted image  ..  plesali..

Neposredna povezava do sporočila: 69
   [Brisano sporočilo]
16.6.2006 10:08:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
16.6.2006 10:12:35   
Anonimen

Govoriš o nadumskem svetu; do tja je še nekaj tisoč let

Kaksnih tisoc let.. In seveda.. ce ima folk taksno prepricanje potem se tisoc let ne bo dovolj.. in to, da folk rece, da je do tja se 1000 let.. rece samo zato, da njemu itak ni treba nic narediti.. Kao izgovor za svojo lenobo..
Ker.. akj pa je mojih nekaj let zivljenja v primerjavi 1000 let.. In ce to delimo se s stevilom ljudi ki je na zamlji, se zdi, da je tvoj osebni prispevak tako majhen, da lahko mirno lenaris dalje..

Samo lej.. v eni knjigi, ki je bila napisana pred 50 leti.. sem tudi prebral da je do tja se 1000 let..  user posted image
Zakaj torej ti danes pravis, da je do tja se 1000 let? user posted image

Moralo bi jih biti samo se 950!!  user posted image

Cez pet let bos spet rekla, da je se vedno 1000 let.. Kdaj pa bomo zaceli odstevati?? user posted image user posted image  Ali se od zdaj naprej steje 1000 let? Ok.. ampak naj bo res 1000 let.. in niti dneva vec.. Prav?

Ali pa reces.. tako kot je res.. Za spremembo je potreben samo trenutek.. samo klik.. in to je to.. Nobena posebna znanost ni.. da vec ne gres na volitve.. in posledicno zmedes to mafijo... in neka sprememba bo ze..
In nobena znanost ni, ce gres namesto v cerkev.. v gozd..  In se mnogo bolj koristno je.. in tko vec ne financiras mafije.. in posledicno se mladi vec ne bojo odlocali za ta poklic, ker tam vec ne bo dobrega biznisa.. kot je danes..

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   [Brisano sporočilo]
16.6.2006 10:16:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
16.6.2006 10:21:13   
Sita
Me je računalnik vmes prekinil: najprej naj pojasnim, da to trenutno ne piše Sita, ampak njen mož.
Kar se individualne duhovnosti tiče, pa se jo lahko greš le če imaš za učitelja resničnega modreca, ki pazi nate, da ne odbluziš nekam v večna lovišča, ali pa da pri tem uporabljaš oster razlikujoč um in zelo paziš kaj sprejmeš kot resnici in kaj ne, kajti ko se odpreš višjim svetovom lahko padeš pod mnoge vplive in se lahko povsem izgubiš. In vedno moraš biti pripravljen priznati, da se morda motiš, kadar nimaš prav in v vsakem primeru brez napuha in občutka večvrednost, Kot pravijo modreci: najprej umri samemu sebi, in kar boš potem naredil boš naredil prav.

Za konec pa še ena zgodbica ki je meni zelo pri srcu in kaže na to, da s sedanjim umom nikoli ne vidimo celotne resnice:

Hudič je nekoč s prijateljem šel na sprehod.
Na cesti pred seboj sta videla moža, ki se je sklonil in s tal nekaj pobral.
" Kaj je našel tisti človek?" je vprašal prijatelj.
"Kos resnice," odvrne hudič.
"Ali te to nič ne vznemirja?" je zanimalo prijatelja.
"Ne, prav nič," je rekel hudič."Omogočil mu bom, da bo iz nje napravil novo verstvo."

Pa lepo pozdravljeni!
Če sem pa kaj neumnosti napisal, pa Sito ozmerjajte, kaj pa mi je dovolila!

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 73
16.6.2006 10:22:50   
Anonimen

Vendar pa ne glede na to, da religijo običajno vodijo ljudje, ki so velikokrat manj duhovni kot njihovi verniki, tistemu ki resnično veruje lahko religija pomaga v njegovem osebnostnem razvoju,

ja to se strinjam.. samo zato je dovolj njegovo osebno prepricanje.. recimo, da mu bo bog pomagal, ne pa organizacija.. To je na individualnem nivoju.. in tako ni moznosti za vojne.. in biznis..

Ko nekaj naredi vec slabega kot dobrega.. mora pasti!
Pojdi vprasat africane, ki se niso hotli uklonit katolikom.. So imeli samo dve moznosti.. umreti ali pa sprejeti.. In to ne leta 1500 ampak leta 2006!

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
16.6.2006 10:26:56   
Anonimen

No,potem sem pa jaz kar pridna!user posted image Na volitve ne grem več,so me user posted image  janševi preveč razočarali.user posted image V cerkev sicer grem ,vendar si z mojimi prispevki ne morejo kaj prida pomagat.Sem pač Gorenjka.user posted image A moram še kaj narediti?user posted image

Nic... dobro bo tko.. user posted image user posted image user posted image
Seksas tudi zllo svobodno.. v vseh polozajih.. in na raznim mestih.. tko da tudi tukaj neredis nekaj za napredek.. user posted image user posted image  

Samo malo bolj dejavna moras biti se v haremu.. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime?
petruska

iščem med daljšimi imeni

Katarina (17%)

Valentina (11%)

Izabela (35%)

Veronika (17%)

Karolina (13%)

Kristina (7%)

Število vseh glasov: 54

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!