|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vera
13.6.2006 10:58:16   
just_me
Kot nalašč ta tema v tem trenutku..moj fant je jehovova priča. srečala sva se čisto slučajno, šele čez 3 mesece mi je povedal.. kot oseba je enkraten. Bolj kot sva v resni zvezi, več stvari me moti. Oz. jih ne morem razumeti, pa če se še tako trudim.. kot fant je res enkraten, nora sem nanj...ampak, katere stvari bi vse to potegnilo za sabo, če bi ostala z njim?? Full mi je hudo, ampak preko svoje vzgoje ne morem. Pozna kdo tak mešan zakon? Naj povem še, da mi nikoli ni nič vsiljeval, niti ni razlagal, če nisem želela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.6.2006 12:15:16   
Anonimen
IN ce tale tvoj fant ne prinese na vrhovno poveljstvo tega kluba dovolj prijavnic na mesec.. ga izkljucijo..

In tole je idiotizem..

(odgovor članu just_me)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
13.6.2006 12:33:12   
just_me
sama vem, da majo precej cudne poglede.. samo to kar trdis ti, ni res.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
13.6.2006 14:42:13   
Anonimen
Poznam primer;moj svak in žena sta v tej veri,seveda nekako so naju probal spravit v to a se nisva dala.
Ker jo ima neskončno rad se si je podredil in stopil v to skupnost-zaradi nje si predstavljate, jaz ne.
Drugače ga verjetno ne bi imela.
Poznam pa tudi"mešan par-ni se obneslo.Tudi če bi imela človeka zelo rada se mu ne bi" predala".

Prisluhni srcu.

(odgovor članu just_me)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
13.6.2006 15:48:03   
Anonimen
menije vseeno za jehove priče, za mormone dokler mi dajo mir. Sem pa zadnjič zasledila te knjigce, ki jih delijo Jehove priče( nek stolpuser posted image ) in me je vrglo na rit, ko sem prebrala, da ne odobravajo transfuzijeuser posted image user posted image user posted image .
Ne morem verjeti...kaj pa storijo, ko je otrok bolan in potrebuje transfuzijo...a ga pustijo umreti??user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
13.6.2006 17:04:33   
marcela
Poopsi to je res, da zavračajo transfuzijo. Pred leti, ko sem še živela domaso v naši vasi živeli (še) Jehovci. Z motorjem se jim je ponesrečil 17- letni sin, ker mati ni takoj podpisala trnasfuzije je fant umrl, sicer bi ga pa baje lahko še rešili. Potem je ona naokrog razlagala, da se s tujo krvjo mešajo duše, skratka neke neumnosti. Jaz spoštujem ljudi vseh ver, če mi le ne vsiljujejo svojih prepričanj. Nikakor pa ne takih vernikv, ki hodijo v cerkev, da potem obrekujejo, v resnici pa tudi sami ne živijo nič bolj pošteno kot jaz, ki zelo redko v cerkev zaidem. Mormoni se tudi meni zdijo prijetni in nevsiljivi, sem že klepetala z njimi.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
13.6.2006 17:15:59   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: smrka
Jehove price... to ni vera... to je sekta.

Ni verska skupnos ampak je sekta.

Sekta nastane vsakič, ko si nekdo prebere Sveto Pismo in si nekatere posamezne dele razlaga po svoje. Najde še nekaj somišljenikov in eto-la. Nastane sekta - se loči iz verske skupnosti.

Problem sekt ni v veri kot taki, temveč v razlagi vere, ki je odvisna le od ene same osebe, njenega razmišljanja in njenih želja in razpoloženja. Nekega vrhovnega voditelja. Za razliko od RKC kjer se razlaga doreče s predstavniki vseh škofij - ker vsak škof je direktni Jezusov naslednik in vsak škof posebej daje papežu podporo v imenu svoje škofije.

Sam JEHOVOVIH prič ne poznam, jih nisem srečal ali se pogovarjal z njimi. Niti z MORMONI. Mogoče se bom enkrat ustavil, ko bom imel čas in se mi bo dalo.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 13.6.2006 17:17:05 >

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
13.6.2006 17:30:43   
natalia
tečni so.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.6.2006 8:54:42   
Anonimen

Tehno... mama mia.. kaj si zdej sklobasal.. user posted image user posted image

Ne vem koga zelis farbat.. sebe ali mogoce koga drugega..

Vsak škof je direktni Jezusov naslednik... user posted image user posted image  kaj hoces reci, da nekateri škofje posiljujejo otroke namesto Jezusa?
Ali hočeš reči, da je Jezus bil izkoriščevalec in manipulator? Ali clovek, ki je odobno lenaril v svojih zlatih palacah, ki so jih drugi nakradli.. in se zdej sopirijo.. z Opusom Dei na celu..

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 8:58:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
14.6.2006 12:10:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

Bolje bi bilo rečeno:naj bi bili Jezusovi nasledniki.Žal se mnogi ne obnašajo kot bi Jezus želel,to je pa res.user posted image

Ze to, da so clani neke organizacije, ki jih sciti in nudi udobje je dovolj velik razlog, da so zelooooo dalec od kaksnih naslednikov..

To ze prkrat napisal.. Ko je prejsnji papez umrl.. je en takoimenovani skof al kardinal.. nakladal, da edino kar oni zelijo je to, da bi bili cimbolj podobni Jezusu..
V ozadju pa Vatikanska palaca.. in vse to nakradeno bogastvo.. user posted image user posted image   Fuj! Mafija.. Ni vecje mafije od Opusa Dei, ki pa je poveljstvo Vatikana.. in mnogo politikov je clanov Opusa.. tudi difektni Rode, ki zdaj trobezlja, da bi SLO morala placat italjanskim gradbenikom.. Pismo kaj ima vera.. duhovnost z avtocesto?user posted image  in s politiko.. in z NATOm??

Prej kot taksne organizacije, klubi, sekte propadejo.. boljs bo.. ker kdo pa bo zivel vso to neprofitno drhal, ki nima nikoli dost..

Vaski zivljenski zupnik.. OK.. Nic nimam proti njemu, ce se vascani strinjajo, da ga bojo ziveli.. v zameno za ne vem kaj.. ampak ce jim tko pase.. ok.. Krasno.. No problem..

Ampak vsa ta dusna mafija.. je pa najvecja svinjarija na Zemlji.. in ne razumem folk, ki to podpira.. user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
14.6.2006 12:17:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Fuj! Mafija.. Ni vecje mafije od Opusa Dei, ki pa je poveljstvo Vatikana.. in mnogo politikov je clanov Opusa..

user posted image user posted image user posted image

IN kako to veš ? BOže.... dej se prej vsaj prepričaj kaj napišeš no.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 12:38:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
14.6.2006 12:42:08   
Anonimen

In tudi njim ne bo nic dobrega prineslo, ce bojo udrihali cez vse, kar ni v skladu z njihovimi halucinacijami..

Nagradno vprasanje.. Cigava last je italjanska tovarna kontracepcijskih tabletk?

In kdo govori, da je uporaba le teh greh?

user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 12:51:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
14.6.2006 13:11:34   
daddy
Radha??????? Razmišljajte s svojo glavo, samo nikar karkoli slabega o cerkvi? Pa je to potem še razmišljanje s svojo glavo, ali morda s cerkveno?
Eh, sej nima veze. Diskutirat karkoli kar ima zveze z religijo je krog brez konca, tk da .... ali po domače: vsako tele ma svoje vesele ....

Neposredna povezava do sporočila: 41
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 13:36:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
14.6.2006 13:40:19   
Sita
Tjazy, nekatri ljudje pa še potrebujejo religijo! V bistvu je vse na svojem mestu. Nekdo to rabi, drugi ne, stvari pa se itak spreminjajo - razvijajo.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

Neposredna povezava do sporočila: 43
14.6.2006 13:49:09   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

Ne zdi se mi v redu udrihanje po cerkvi ali praktično po komurkoli,saj smo vsi le ljudje-tudi duhovniki,čeprav naj bi bili neka višja vrsta.

To verjamem, samo .... če religije nekdo ne potrebuje ( kot pravi Sita - uf, le kje rastejo take kot je Sita - ) in to glasno pove, temu ne moreš ravno reči udrihanje, se ti ne zdi?
Drugače imaš pa prav - in me lahko mirno izpustiš iz te teme. Jehovove priče, katoliška, muslimanska ali kaka drugačna vera, vse me enako malo zanimajo.

Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 13:54:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
14.6.2006 20:59:00   
Sita
Radha - to je tudi indijsko ime Krišnove žene (ime Materije, ki časti svojega Krišno - Gospoda, Božanskega). Poznaš dobro to zgodbo? Krišna, veseli pastirček s flavto, en od obrazov Višnuja, Boga Ljubezni - ki vesolje skupaj drži.
No jaz se pa tu na forumu predstavljam kot Sita, Ramova žena, ki predstavlja čistost, Ram je pa Božanski bojevnik, ki premaga Ravano - zlo .... Poznaš Ramajano? Prevedena je v slovenščino, prevedel jo je gospod Jean Francois Arnšek.  

Nisem Indijka, pa tudi moj mož ni Indijec in nikakor nisem ateist niti ne pripadam nobeni religiji, nobeni sekti, ničemur. Sem preprost iskalec duhovne Resnice, to pomeni, da poskušam živeti v skladu s samo seboj, s svojo naravo, skratka iščem sama sebe. Moj Ideal je doseči Resnico, Absolutno Resnico oziroma Božansko, hoditi po poti k Razsvetljenju in Nadumu. Opravljam Šri Aurobindovo in Materino jogo, ki je joga predanost in hkrati joga uma, da bi dosegla Nadum (pot srca in uma, pa tudi joga telesa). To bi bilo zdaj težko opisati na kratko in niti ne vem, če bi me kdo razumel. Njune knjige so izšle tudi v slovenščini. Najpomembnejša v slovenščini je šri Aurobindova Integralna joga in Človeški ciklus, ki ju je prevedel Janez Svetina ter Materin dnevnik, ki ga je prevedel Jean Francois Arnšek. V epu Savitri, ki ga po malem sama prevajam, pa je v pesniški obliki in povsem razumljivo našemu umu, brez kakšnih posebnih simbolov predstavljen celotni potek nastanka kozmosa, ves razvoj, vse dokler ne pride do razsvetljenja celotne Materije in pojava nadumskega človeka, za katerega ne bodo več veljala pravila narave (rojstvo, smrt in vse to, kar poteka sedaj), pač pa pravila povsem drugačnega duhovnega življenja.

Tako da ateist nisem, dejansko sem zelo veren človek. Skratka vera je moj način življenja. To pa ni več vera kot taka, prišla sem namreč s svojimi lastnimi izkušnjami in preučevanjem do spoznanja, da je svet preprost in lep, poln darov, pri čemer tudi "slabe" stvari (ki jih vidi slabe le naš um) v resnici še zdaleč niso slabe (vse, prav vse dejansko dela za nas!). Vsakemu posamezniku se zgodi NATANKO TISTO, kar se MORA. Vsak ima v skladu s samim seboj svojo lastno usodo in svojo lastno duhovno pot. Kot si dve osebi nista enaki, si tudi dve usodi nista enaki - niti poti, po katerih vsak hodi proti svojemu cilju.

Zame nihče na svetu ni manjvreden ali večvreden, ne glede na to, ali pripada kateri religiji (in četudi ji pripada določeno število ljudi, se nanjo le opirajo, ker to potrebujejo v danem trenutku, še zmeraj pa vsak hodi po svoji latni poti), ali je ateist ali jogi .... Zato se tu nima smisla prepirat. Dejansko bi si morali vsi pomagati med seboj in se spoštovati, pa se vendarle brigati zase (nikomur govoriti, da je edino naša Resnica prava), kajti, Absolutne Resnice v tem materialnem svetu ni. Vsak ima svojo Resnico, ki je edino zanj prava v danem trenutku, ko pa je ne potrebuje več, ker se vsak in vse v tem svetu razvija, jo pa odvrže in prevzame novo. Kot kača, ko zraste, sleče staro kožo.
Zato so vsi spori okrog tega nesmiselni.

Zmeraj pa je dobro, da smo odprti tudi za drugačne Resnice od svoje, torej da ne zavračamo vsega, kar ne moremo sprejeti. Vsaj jaz se zmeraj poskušam učiti od vsakogar, pa ni važno, koliko je ta "razvit". Starši se veliko naučimo, če se le hočemo, od svojih otrok. Tako se lahko učimo tudi marsikaj koristnega od ljudi, za katere mislimo, da smo jih že zdavnaj "prerastli".
Kajti naše življenje se razvijo enako kot življenje celotnega kozmosa: spiralno, kot bi pogledali polžjo hišico. Venomer se vzpenjamo navzgor, se bližamo Idealu, Najvišjemu Stvarniku (pa če se tega zavedamo ali ne), vendar včasih navidezno zastanemo, ker "rešujemo" druge reči, ki so nas ustavile, da nekako ne moremo hitro napredovati, spet drugič pa z veliko hitrostjo napredujemo. Pri našem napredku pa nam lahko pomaga prav vsako živo bitje, če smo le dovolj odprti in zmeraj znova vsakomur pripravljeni prisluhniti in seveda PONIŽNI.
Ravno PONIŽNOSTI pa manjka med ljudmi. Te sem največ srečala v Indiji, ker je tam že celotna vzgoja vsakega otroka naravnana na to lepo lastnost.

Zakaj imam napisano Slovenija in Indija, če nihče od nas ni Indijec?
Indija je meni zelo blizu. Prvič sva bila z možem tam pred 16-imi leti in nama je povsem spremenila življenje. Že prej me je neznansko zanimalo, kdo sem, kako je nastal ta svet in ali Bog res obstaja. Indija pa naju je notranje povsem spremenila. Tam sva se srečala z nekom, ki nama je izredno blizu, imela sem občutek, da se že od nekdaj poznamo. S tem gospodom in njegovo ženo smo se ves čas dopisovali in smo še zmeraj v stiku. Naučili so me mnogih stvari, med drugim tudi ponižnosti in globoke vere. No, to je bilo že v meni, le da sem prej mislila, da sem čudna - vsaj v tem našem slovenskem okolju. Lani smo jih ponovno obiskali, vključno z najinimi otroci (vabljeni smo bili na poroko njihovega edinega sina).
Ko pridem v Indijo, se počutim doma, tako kot nikjer drugje. Zato, ker sta obe deželi v mojem srcu, tako Slovenija kot Indija imam napis, da sta to moji deželi. Pa seveda, če bo Božja Volja, se bom še mnogokrat vračala v mojo ljubljeno Indijo Koromandijo.   

Tako ... na kratko...

Izredno sem vesela, da ste tukaj na RR sami čudoviti ljudje, zmeraj pripravljeni pomagat drugim.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

Neposredna povezava do sporočila: 46
14.6.2006 21:09:17   
Seven*
Tjazy, malo strpnosti ti nebi skodilo ane? Vrect nekaj, kar je nekomu sveto v kos za smeti. No ja.. user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
14.6.2006 21:16:54   
Seven*
Sita. Krasen post. In poniznost je tista, ki je skupna vsem veram.

V SvetemPismu pise, da ima Bog svoje ovce v razlicnih hlevih.. Ce ne znas udejanjiti svoje vere v svojem zivljenju, ti vera ne bo nic pomagala. Res pravih vernikov poznam zelo malo..

Gospa sem.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 48
14.6.2006 21:22:04   
Anonimen
Sita:

"Starši se veliko naučimo, če se le hočemo, od svojih otrok."

user posted image  user posted image

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
14.6.2006 21:30:10   
Sita
Za konec pa še dve zgodbici na temo verstev(Ptičja pesem, Anthony de Mello):

I.

Kaj pa počneš?" sem rekel opici, ki sem jo videl potegniti ribo iz vode in jo obesiti na vejo drevesa.
"rešila jo bom, da ne bo utonila," se je glasil odgovor.

Kar je temu zdravilo, je onemu strup. Sonce, ki daje orlu vid, oslepi sovo.
Dva človeka sta sprejela vero. Enega je to poživilo, drugega ohromilo. 

II.

Učitelja so vprašali: "Kaj je duhovnost?"
Rekel je:"Tisto, kar človeka pripravi do notranje spreobrnitve."
" toda če uporabljam ustaljene načine, ki so nam jih izročili stari učitelji,
ali to ni duhovnost?"

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime za puncko?
maca83 RR

Spola se ne vemo, ampak ime za fantka je ze na zalogi. Za puncko imava nekaj idej. Katera vam je najbolj vsec?

Ronja (13%)

Vita (27%)

Nika (23%)

Zoja (19%)

Zoya (2%)

nic od tega (16%)

Število vseh glasov: 145

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!